Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mást is ennyire felháborít e...

Mást is ennyire felháborít e ROTA védőoltás ára?

Figyelt kérdés
Tegnap mondta meg nekünk a doktornénink hogy a beadással együtt majdnem 20 ezer ft lenne. Felháborít hogy még merik olyan megható reklámmal reklámozni a tv-ben, hogy minden szülő úgy van vele, hogy ezt tényleg be kéne adatni!Hogy merik így ennyire reklámozni, mikor ennyit nagyon kevés család tud csak úgy kétszer kifizetni. Akkor ez is csak a jó módú családok gyerekeit védje?Jó persze a gyerek nekünk is mint mindenkinek az első, és ha nagyon muszáj mi is megoldjuk, de tudom hogy jóval több rosszabb módú család él nálunk, ők hogy oldják meg?Legalább valamennyi %-át támogatni kéne az államnak...Ti mit gondoltok?Beadattátok egyáltalán?
2011. jan. 12. 09:18
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
Mi az első babánál lemaradtunk róla,a kedves dokinő meg se emlitette h van ilyen...tervezzük a kistesót és valószinű h mivel akkor a Tesó ovis lesz,mire jöhet a Kicsi,igen,emiatt beadatjuk-a biztonság kedvéért alapon(ne hozza haza a közösségből egy újszülöttnek..) elég drága,dehát ez tuti biznisz,tudod:-)
2011. jan. 12. 09:24
 2/17 anonim ***** válasza:

Szerinted miből van pénzük reklámra?

Sajnos ez csak egy "lehetőség", mint sok más dolog, amivel nem kötelező élni. Ezért lehet magas az ára. Ha kötelező lenne, akkor nem kerülne ennyibe. A HPV oltásnak is horribilis ára van.

2011. jan. 12. 09:25
 3/17 anonim ***** válasza:
68%
Én nem csak az ára miatt, de nem adattam be. Annyi féle betegség van, ami ellen nincs védőoltás. Ez a rota meg annyira azért nem vészes, mint ahogy reklámozzák. A lányomnak már kétszer volt hányás-hasmenéses vírusa, de semmi baja nem lett.
2011. jan. 12. 09:28
 4/17 anonim válasza:
17%
Nem háborít fel. És igen beadattuk, pedig nem vagyunk a klasszikus értelemben vett "jómódú család". Mindenre jut amire kell. Ha gontot jelentett volna kétszer 20ezer ft akkor nem vállaltunk volna gyereket. Mi. Nem kell mindenkinek így gondolkodnia. Máskülönben meg tudom, hogy nem jelent ez sem 100%-os védettséget, de ha nem adatom be és elkapja a gyerekem, kórházba kerül én nem tudtam volna a lelkiismeretemmel elszámolni....
2011. jan. 12. 09:30
 5/17 anonim ***** válasza:
59%

Mikor a nagyobbik gyermekem elkapta az oviban és végigment az egész családon,akkor még nem reklámozták és ajánlgatták ennyire úgyhogy beoltva sem voltak.

Szerencsésen túlestünk rajta (a gyerekek a legkönnyebben 1 délelőtt alatt)így nekünk nincs gondunk már a védőoltásra.

Persze a gyerek a legfontosabb meg sokféle védőoltás van...de van ebben azért "kereskedelem" nem is kevés.

A háziorvosok is jobban ajánlgatják mostanában,egyébkén a gyógyszergyártó cégek jutalmakat adnak nekik ha megfelelő mennyiséget "elpasszolnak" a készítményeikből.

A rota vírus különben csak 1 a millióból amelyik hányós-hasmenéses megbetegedést okoz.

Mindre nincs védőoltás,ne gondold,hogy ha beoltatod a gyermeked akkor ezennel kipipálod,ilyen megbetegedése soha nem lesz a gyermekednek.

A két gyermekem szeptember óta 2x kapott el ilyen típusú vírust.Legutóbb most hétvégén voltak betegek.

2011. jan. 12. 09:33
 6/17 anonim ***** válasza:
52%
Mi is sokat tanakodtunk, de azt gondoljuk, hogy ha már csak egy ilyen kellemetlen, sokszor súlyos betegségtől megóvhatjuk a lányunkat, áldozunk rá. Tegnap kapta az első adagot. Drága az oltóanyag, de az egészség a legfontosabb. Én azt mondom, akinek van rá lehetősége, tud rá áldozni, adassa be.
2011. jan. 12. 09:40
 7/17 anonim ***** válasza:
100%

Az összes gyógyászati termék ára felháborító!Már az egészség is csak a jómódúnak jár!Ez az egyik dolog.

A másik tény,hogy manapság már a betegségekből is reklámot csinálnak.Sok ember pedig minden kritika nélkül elhiszi a híradónak és reklámoknak,hogy nyakra főre kell beadatni a méregdrága oltásokat,mert jön a hn1,a hpv,a rota meg a rézfarkú.

"A gyerekek 95%-a átesik a rotafertőzésen"...Érdekes,eddig hol volt a rotavírus?A gyerekek mégis csak felnőttek valahogy.Hányást,hasmenést,kiszáradást nem csak rota vírus okozhat.

Ha annyira veszélyes,akkor ingyen kellene,hogy biztosítsák minden gyermeknek.Ha meg nem annyira veszélyes,hogy kötelező védőoltást kelljen kapni ellene,akkor ne reklámozgassák.Elég lenne,ha az orvos ajánlaná,ha szükségesnek látja.

Tenyérbe mászó,hogy már a gyógyszereket is úgy reklámozzák,mint a cukorkát ,vagy autót."Vegyed,ha kell,ha nem,ha meg nincs pénzed,fordulj fel".

Nem adatnám be,mert feleslegesnek tartom.Valóban,sok veszélyes betegség leselkedik a gyerekre és felnőttre is,de nem lehet és szerintem szükségtelen is minden ellen oltogatni.Oda kell figyelni a higiéniára időben orvoshoz menni,ha baj van.

2011. jan. 12. 09:44
 8/17 anonim ***** válasza:

Hát mi beadattuk, két adagból áll és szájon keresztül kapta, 20-20ezer forint, azaz összesen 40 volt. Csak azért vettem meg neki, mert a fiam születése előtt nagyon sokat spóroltam az egészségpénztárban, a kafetériám nagy része erre ment, megtehettük.

Lehet, hogy nagyon sok hányás-hasmenéses dolog van, amitől megbetegedhetnek az igaz, de 3 éves kor alatt esélyes a kórház a ROTÁval.

Nekem hasmenéses is volt, hányásos is, volt rotám is, 4 napig semmit nem tudtam enni és hánytam-szaladtam a slozira, annyira legyengültem, hogy felállni alig bírtam. 28 évesen.

2011. jan. 12. 09:45
 9/17 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat Lányok, mind a 2 oldalt én is megértem, én még vacilálok, hogy mi legye, de nem feltétlen csak az ár miatt természetesen.De akkor is felháborít, nem is az hogy pénzt kérnek érte, de hogy egy fél fizetést a mai világban egy gyermek gyógyszerért????ÁÁÁ
2011. jan. 12. 10:29
 10/17 anonim ***** válasza:
A doktornőnk azt mondta, a nem kötelezők közül a pneumococcus ellenit mindenképpen ajánlja, mert a gyermekintenzívek a pneumococcus okozta fertőzéses gyerekekkel vannak tele. A többit ránk bízta, mert azokkal akkor sincs annyi baj, ha nem kapják meg az oltást.
2011. jan. 12. 10:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!