Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » En vagyok kulonos? Baratnom...

En vagyok kulonos? Baratnom babaja 6hos es 3hetes. Ad neki bananos csokit, pastetomot, narancs es mandarin levet. A masik baratnom is azt mondja h o is fogja amikor ilyen idos lesz a babaja, en meg nem merem. En feltem csak igy?

Figyelt kérdés
2009. jan. 31. 11:00
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nem, csak megfontoltabb vagy, a hozzátáplálást illetően :-) Ne aggódj! Láttam már olyat is, hogy a 3 hónapos kisfiú rántott csirkecombot majszolt...Szó szerint, nem lett semmi baja.

Attól függetlenül én is majd a 6 hónapos kor utáni apránkénti hozzátáplálást fogom alkalmazni.

31 hetes kismama

2009. jan. 31. 11:20
 2/5 anonim ***** válasza:
81%
Nem te félted a babádat túlzottan. Egy 6-7 hónapos babának felelőtlenség mindenféle felnőtt ételeket adni (csoki, pástétom), mert az ő emésztőrendszerük még nem elég fejlett, hogy ezekkel megbirkózzon. Könnyen kialakulhat náluk vmiféle táplálék allergia. Nem hiába kell fokozatosan bevezetni a különböző ételeket a babák étrendjébe! Te látod jól a dolgot:) Esetleg próbáld őket meggyőzni a babájuk érdekében. 4 gyerekes anyuka
2009. jan. 31. 11:21
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Én teljesen bizalmatlan vagyok,azt sem tudom hogy kéne,mi a jobb...a magyszülők már 4 hónaposan adnának mindent,húslevest...de én igazándiból csak 6 hónaposan kezdeném el.De ez a túlzott kóstoltatás se szimpatikus-de akkor hol az arany közép út???
2009. jan. 31. 11:48
 4/5 anonim ***** válasza:
71%

Szerintem mindenki másképp csinálja, nem feltétlen kell annak rossznak lennie. Nálunk is a családban már 4 hónapos kortól megy a hozzátáplálás, rengeteg gyerek van a rokonságban, s egyiknek sincs semmi baja, mind makk egészséges. Fél évesen már tehéntejből kaptuk a tejbegrízt, tejbe kenyeret, 10 hónaposan már szalonnát ettem. Sőt, a most 14 éves uncsitesómat még én etettem mikor olyan 10 hónapos volt, s nagynéném azt mondta nyugodtan adjak neki az én kajámból, csak előtte rágjam meg neki :S Most így vissza gondolva kicsit undorító, s ha bele gondolok én is így kaptam, de csak úgy ette a kislány az általam megrágott kaját :D Soha semmi baja nem volt.

Párom 1 éves koráig csak anyatejet kapott, s ami csak létezik, mindenre allergiás, sokáig kapott gyerekkorában rá injekciókat, rengeteget volt kórházba, a testvérei pedig állandóan betegek, kis soványak voltak gyerekkorukban. Szóval nem feltétlen lesz baja annak a gyereknek azért, mert korán kap rendes ételt.

De persze azt is megérti az ember hogy félted a babád, nehogy gondja legyen belőle. Ha adsz anyukád, anyósod véleményére, kérdezd meg tőle, ő annó nálad mikor hogy mivel kezdte, mikor mit adott.

2009. jan. 31. 12:23
 5/5 anonim ***** válasza:
Nem azért lesz vki allergiás, mert korán kapott bizonyos élelmiszereket, hanem ha hajlamos az allergiára, akkor ezek csak rátesznek egy lapáttal és kialakul a mindenféle allergia, ami végig kíséri egész életében.ezért jobb inkább legalább megpróbálni, hogy elkerüljük a túl korai találkozást ezekkel az anyagokkal, amikor már erősebb a szervezet és nem nézi ezeket az anyagokat veszélyesnek.
2009. febr. 1. 14:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!