Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Legyen lelkiismeret furdalásom...

Legyen lelkiismeret furdalásom mert vissza mennék dolgozni? Ti mikor mentetek vissza, mekkora volt a gyermeketek?

Figyelt kérdés
Február elsején lesz a kislányom 1 éves, és márciusban vissza mennék dolgozni, mert őrült magasak a törlesztőrészleteink. Már most be vagyok fordulva, szomorú, frusztrált vagyok, mert meg fog szakadni a szívem, hogy a mamával kell hagyjam..
2011. jan. 11. 14:53
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Emiatt ne legyen lelkiismeret furdalásod!

Ha a kislányod szívesen van a mamával, és viszont, akkor nyugodtan menjél vissza dolgozni, és ha megéri, hogy dolgozz! Nekem 15000,-el lenne több és nekem kellene a bérletet fizetnem, hogy be tudjak járni, de mivel én nem tudom kire hagyni és bölcsőde sincs nálunk, így én maradok vele(nekünk más bevételi forrásunk is van).

Minden jót és ne aggódj!

2011. jan. 11. 16:19
 12/17 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem is vissza kell mennem dolgozni szeptemberben. 1 éves lesz a kislányom, és én bölcsibe adom be. Az egyetlen jó, hogy anyukám bölcsibe dolgozik (szakács, ő főz a piciknek), és sűrűn le tud menni hozzájuk, és "kiemelt" figyelmet fog kapni. Én a fokozatos visszatérés mellett döntöttem. 4 órában, aztán 6, és majd kb. 1 év múlva teljes munkaidőben.

Nekünk is nagyon magasak a törlesztők, és nálunk még a 4 óra is egy hónapban plusz 80000 ft. Szóval számít.

Ne legyél szomorú, nézz körül a világban, máshol ez nem divat. Általában egy év után máshol is visszamennek az anyucik dolgozni.

Együttérzek, de fel a fejjel! Még jobban fogjátok értékelni az együtt töltött időt!

2011. jan. 11. 16:53
 13/17 anonim ***** válasza:
te babád legalább a mamával lesz, és nem bölcsiben. Ez vígasztaljon.
2011. jan. 11. 22:39
 14/17 anonim ***** válasza:

Az enyém most 7 hónapos, a hitel több mint a GYED és a családi pótlék együtt, de min. másfél éves koráig itthon szeretnék lenni vele, utána is félek a bölcsitől, tudnak-e rá ott eléggé figyelni... Itthon egész nap vele vagyok, rá figyelek, ott sok gyerek van, lehet, akkor még kifejezni se tudja, mi baja van...

Sajnos a GYED-em kevesebb mint fele a fizumnak, így muszáj lesz dolgozni, nagyszülő pedi nincs 160 km-en belül, a párom szülei pedig már nem élnek.

2011. jan. 12. 10:58
 15/17 A kérdező kommentje:
Drága Anyukák, sorstársaim, nagyon szentimentálisan hangzik, de ahogy olvastam a soraitokat sírtam. Nagyon jól esett a sok együttérző hozzászólás, bíztatás. Nagyon hálás vagyok nektek. Igazatok van, ha menni kell hát menni kell, mindent szeretnék megadni neki, és csak így tudjuk kivitelezni. Maradjon is a lakás, ne kelljen egyik napról a másikra élni. Az a nagy motiváció a munkámban, hogy sokkal többet kapok ha dolgozom, családipótlékkal a gyesem 82000 ft, a fizum 200 felett, nagyon nem mindegy. A lakás havi törlesztése 160000 plusz a rezsi, gyerek, kaja, mi(a "mi" direkt a végén, mert nem mi számítunk). A nagyi pedig imádja, ő is viszont. Volt már többször olyan nap, hoyg ügyet kellett intéznem, és 6-7 órát távol voltam, meg se érezte. A melóm olyan, hogy 8 kor elmegyek otthonról, és 3-4 körül otthon vagyok, vagy előbb, ahyog sikerül. Még 1x köszi nektek, és sok boldog percet a picikkel:)))
2011. jan. 13. 12:29
 16/17 anonim ***** válasza:
Sok sikert neked és jó munkát kívánok, én már írtam neked ezen az oldalon. Nekem nagyon meg kellene fontolnom, mert nincs bölcsőde a városban, és nem tudom senkire bízni, mert még dolgoznak a szüleink, másra meg nem hagynám. Nekem az a rossz, hogy 5-kor vagy még hamarabb kellene kelnem, 5:50-kor indul a busz, máshogyan nem tudnék bemenni. Nekem kellene fizetnem a bejárást. 7:45-16:15-ig tart a munkaidő, és mire hazaérek 6 óra, úgyhogy nem tudom mi lesz, gondolkozunk a kis tesón, nem szeretnénk nagy korkülönbséget. Nekem nem érné meg az a pár ezer forinttal több.
2011. jan. 13. 12:39
 17/17 anonim ***** válasza:
Régi a kérdés, de jó volt végigolvasni a válaszokat. Én is hasonló gondban vagyok. Kb. 170.000 ft csak a törlesztőnk a kocsira és lakásra, emellett kapok 45ezer GYEDet. Csak úgy tudunk valahogy kijönni ha visszamegyek, mert a fizum viszont majdnem nettó 300, így óriási különbség. Gyakorlatilag most csak egyik napról a másikra élünk mégis mióta meghoztuk a döntést, hogy a babánk egyévesen bölcsibe megy csak sírok mint a záporeső, de igyekszem túljutni rajta. :-(((((((((((
2011. máj. 5. 08:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!