Adókedvezményes kérdés szintén? Most hogy is van ez?
1 gyerekre is jár az adókedvezmény 10000 Ft.
A többiben nem tudok segíteni,mert még nekem is magas.
1 gyerekes anyuka
Szia!
Csak a férjed tudja igényelni, hiszen a gyesből nem vonnak szja-t, így nincs is miből levonni a gyerekek után járó szja kedvezményt. Ez idén jan. 1-től van. Viszont ha csak 70eFt-ot keres a párod, nem tudjátok a teljes összeget kihasználni. Ha jól számolom br. 94 körül kaphat, ez után durván 19eFt az szja, összességében (az adójóváírást figyelembe véve) 7eFt-tal fog többet kapni, ha ő igényli a családi kedvezményt.
Tavaly még csak a 3 gyerek után járt, havi 4eFt/gyerek. Ezt már a harmadik gyerkőc 91. napos magzati korától lehetett igényelni. Igényeltétek? Ha nem tettétek meg, az adóbevallás készítésénél figyeljetek erre.
Az apeh honlapján fent van a nyilatkozat, de a férjed is fog kapni a munkáltatójától:
Ezt ki kell tölteni, ha van neked munkáltatód akkor velük is alá kell íratni és a férjed munkáltatójához leadni. Ha még jan 20 előtt meg tudod tenni, akkor elméletileg februárban már a nagyobb összeget fogja kapni a férjed.
De még egyszer leírom: amit én számoltam, az a br. 94eFt-os jövedelemre vonatkozik. Jó lenne tudni, hogy mennyi a férjed bruttója.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!