Lehet szénsavmentes ásvány vizet adni forralás nélkül 11 hónapos babának? Ami nem babavíz?
11 hónapos gyereknek már amúgy sem kéne sem babavíz, sem forralt víz, már elég nagy hozzá, hogy sima vizet igyon. Viszont 1. az ásványvíz nem steril, szóval nem helyettesíti a forralt vizet vagy a babavizet. Nekem azt mondta a védőnő, hogy addig kell a steril víz, amíg nem eszik olyan ételeket, amik szintén nem "sterilek", pl. kifli.
2. az ásványvízzel vigyáznék, mert az ásványi anyag tartalma nem egy babának megfelelő, neki ez még túl sok. Ha jó minőségű nálatok a csapvíz, akkor inkább azt adnám. Bár manapság szinte mindenki ásványvizet iszik, de nem árt tudni, hogy a túlzott ásványianyag bevitel a felnőtteknek sem egészséges.
Az ásványi anyag tartalom igaz, de mondjuk én 2 hónapos kora óta ásványvizet adok neki, mert túl drága volt nekünk a babavíz, mert tápszeres is volt, ahhoz is kellett, meg ivott is,és nagyon rossz nálunk a csapi víz, szóval nekünk bevállt, kb 5 hónapos koráig forraltam.
Nekünk a védőnő mondta hogy nem feltétlen kell babavíz, jó az ásványvíz is. Nyugodtan adhatsz neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!