Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kicsit rosszul esett, en...

Kicsit rosszul esett, en vagyok tul erzekeny? Velemeny?

Figyelt kérdés

anyosekat nem igazan csipi a lanyom,szinte egy vadidegennel jobban kijon mint veluk.

Az ok megvan,probaltam elmagyarazni hogy kellene kozeliteni a lanyomhoz de falra hanyt borso.

mint kiderult a hatam mogott anyosom megjegyezte anyunak hogy milyen fura ez a gyerek.anyu nekem visszamonta es nekem ez nagyon rosszul esett,valahogy ugy jott ki mintha a lanyom egy kulonc lenne pedig normalis gyerek csak el kellene fogadni ilyennek amilyen.

Tulreagalom?Nem szoltam anyosnak egy szot sem de bant ez a dolog.

2011. jan. 11. 08:44
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Ha a gyerekéről van szó akkor mindenki túlérzékeny. Én is képes vagyok bőgni egy-egy hülye megjegyzésen...
2011. jan. 11. 08:46
 2/11 A kérdező kommentje:
Ha nekem mondta volna,biztos visszaszolok,de igy...
2011. jan. 11. 08:50
 3/11 Nigra ***** válasza:
Szerintem nem feltétlenül reagálod túl. Bár azt ugye nem tudjuk, hogy anyósod miért tartja "furának" a gyereket. Az én anyósom is megérne egy-két misét. Bár ő nem szól bele semmibe, de ha valamit eltervezünk, akkor neki richtig olyan dolga van amiben segíteni kell neki XD Írtam is ki kérdést róla, mert hirtelen olyan ideges lettem. :) Mondjuk nekem párom szerencsére mellettem áll, el is beszélgetett tegnap az anyjával (mindig megteszi ha a kedves anyukája hülyeséget csinál) de én alapvetően szeretem, hibája meg mindenkinek van. De szerintem kérdezd meg az anyósodat, hogy miért tartja furának a gyereket, meg szerintem a hátad mögött pletyiről is szoktasd le.
2011. jan. 11. 08:51
 4/11 anonim ***** válasza:
nem reagálod túl,de nézd hogy kitől kaptál véleményt.próbáld oda sorolni aki mindegy mit mond,mert nem számít a véleménye.igy nem fog bántás érni,és nem érint olyan mélyen.a gyereke sajnos megérzik kivel mikor hogyan kell viselkedni,ha ők igy állnak a gyerekhez lehet ezt ő is megérzi.
2011. jan. 11. 08:52
 5/11 A kérdező kommentje:

Azert fura alanyom mert mikor ideer valaki akkor o nem megy oda senkihez(kiveve a csaladom mert oket nagyon ismeri)le kell ulni a szobaban es nem figyelni a lanyomra,eltelik 10perc es magatol odamegy,megfogdossa az illetot.

ehelyett anyosek mit csinalnak?allandoan mondogatjak neki hogy gyere ide,aposom allandoan ki akarja venni a kezembol(nem adom ugyse oda)anyosom meg el akarja kapni megpuszilgatni.

mar en is parom is megprobaltuk nekik elmagyarazni a dolgot de nem ertik meg.

a 21eves ocsem megertette a szitut,leul es 1-2perc es a lanyom oadamegy es atoleli.

szerintem azt hiszik hogy en nevelem rosszul,esetleg ellenuk(11,5hos).

jon a szulinap,mar elore felek,itt lesz az en csaladom is akiket imad+ok akiket utal.

2011. jan. 11. 09:21
 6/11 Nigra ***** válasza:
A gyerek mutatja jelét annak, hogy utálja őket? Mert ha egy gyerek valakit nem szeret, akkor a látványától elsírja magát. Nem lehet, hogy TE nem szereted őket és ezt kivetíted? (sorry, ha nem így van, de így jött le)
2011. jan. 11. 09:25
 7/11 A kérdező kommentje:
mostmar nem sir ha meglatja oket,csak akkor sir ha anyosom hozza akar erni.ha itt vannak ul az olemben,ha megis megy egy kort es meghallja a gyere ide szot,azonnal visszabujik hozzam.
2011. jan. 11. 09:38
 8/11 Nigra ***** válasza:
Akkor az erőltetés. A gyerekek mindig azt akarják legkevésbé ami erőltetve van. Vagy ráhagyod az anyósékra majd megunják alapon, vagy kikelsz 1x magadból. Sajnos én a magamból kikelős tipus vagyok bár nálunk inkább az én nagymamám a beleszólós. Állandóan azzal b@sztat, hogy mikor adok már a gyereknek tejet....hozzáteszem a gyerek 1éves és tejfehérje érzékeny, most szoktatjuk a szervezetét....na én ilyenkor szoktam azt mondani, hogy "adjál neki bameg aztán rohanjál antihisztaminér. amúgy meg enyém a felelősség enyém a döntés békénhagysz" és ezzel befejezem a vele való beszélgetést :D
2011. jan. 11. 09:44
 9/11 anonim ***** válasza:

Akkor anyódodék tényleg nem tudják, hogy működnek a gyerekek, adhatnál nekik szakirodalmat, akár innen a netről is nyomtathatnál, ha könyvben nem találsz.

Minden ilyen korú gyerkőcnél előjön, hogy akit nem sűrűn lát, meg idegen helyen kicsit óvatos. Sőt, még két éves korban is kell, hogy a bizalmába férkőzzön a felnőtt, mielőtt mindenféle puszikat, mosolyt stb.-t osztogat. A fiam 13 hónaposan kezdte ezt az idegenekkel. Mondjuk nálunk a mamákkal nem csinálja, de anya sűrűn látja, anyósom meg (havi egyszer egész hétvégén) tud bánni vele, szakmában dolgozik. Szóval megértem, ha rosszul esik, de ne foglalkozz vele, inkább az essen rosszul, hogy ennyire nem hajlandók elhinni azt, amit mondtok neki, hogy ez így normális. Kéne valami közös szakmabeli ismerőst keresni, mégis amit egy idegen mondd, talán jobban hisznek nekik, hogy nem ti nevelitek ellene, hanem ez a normális viselkedés.

Az nem lenne normális, ha egyből mindenkinek puszit dobálna a gyerek. (ami persze pár hónapos korban 6-10 normális is)

Nekem ez a véleményem. Áldom az eget, hogy nekem nem ilyen anyósom van :o))

2011. jan. 11. 09:48
 10/11 A kérdező kommentje:

A legszornyubb az eegszben hogy a problemara van megoldas,minden mehetne olyan szepen dehat hiaba mondom.nekem is az lenne a legjobb ha joban lenenek es nem kellene minden hetvegen gyomorideggel varni oket.

Karacsonykor tortent hogy anos el volt fogalalva a fozessel, a lanyom magatol odament es megfogta a ruhajat,szoltam anyosnak hogy ne reagaljon semmit,erre megfordul es megprobalja felvenni,nana hogy a a lany elment onan.es akkor az en lanyom fura,ok meg ertetlenek.

2011. jan. 11. 10:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!