Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Fél éves kisbabám hányik,...

Fél éves kisbabám hányik, azért próbáljak neki adni valamit enni? De valószinű kihányja.

Figyelt kérdés

Kétszer evett ma és két óra múlva kihányta. Csak nem tudom hogy most azért szegénykém biztos éhes lehet és mit tegyek? Úgy sajnálom őt, egyébként a kedve jó olyan mint máskor. Valószinű hogy virust szedett össze, körülöttünk jópárnak volt.

És még egy kérdés, akinek a pici babájánál volt ilyen elkapták a többiek is tőle?

2011. jan. 10. 18:08
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudok érdemben segíteni csak annyit hogy én babám is féléves és én inkább gyerekorvost kérdeznék, mert egy kisbabánál ha mindent kiad, nagyobb veszély lehet mint egy felnőttnél.

Lehet hogy semmi komoly, de ki tudja...

2011. jan. 10. 18:11
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon sok folyadékot adj neki, mert különben kiszárad és akkor kórház lesz a vége! Ha ki is jön belőle, akkor is itasd! Igen, vírusos, el fogod valószínűleg te is kapni tőle pár nap múlva, nálunk végigment az egész családon.
2011. jan. 10. 18:12
 3/6 A kérdező kommentje:
Kérdeztem a dokit is ő mondta hogy főtt krumpli, répa, rizs. De félek hogy hányni fog megint tőle. Inni adok neki és Hylakot. Remélem holnapra elmúli neki. :-(
2011. jan. 10. 18:17
 4/6 anonim ***** válasza:

persze, hogy etesd meg! sós legyen a krumpli is és a répa is, de csak picikét, az megtartja a folyadékot!

rengeteget itasd, 10percenként kínáld és cicit/tápit is adj neki, pár kortyokat.

nem tudom hány foga van a babádnak, enyém 10 hósan kapott el egy vírust, akkor már voltak fogai és kis ropit kapott almalével, más nem maradt benne

2011. jan. 10. 20:43
 5/6 anonim ***** válasza:
Pici babánál a folyadékpótlás a legfontosabb. Minimum napi 3 deci folyadék legyen meg! Ha kell, akkor ötpercenként kanalazd belé. Emellett az sem baj, ha nem eszik nehezet. A csecsemő fiam amikor beteg volt, semmi mást nem fogadott el, csak anyatejet, lévén az a legemészthetőbb. Ha tápszeres a babád, inkább tápszerrel próbálkoznék, mint krumplival, a folyadák sokkal fontosabb. És ha nem iszik megfelelően, akkor irány a kórház! Pár óra alatt életveszélyesen kiszáradhat egy ilyen pici baba.
2011. jan. 10. 21:14
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! A hányás elmúlt szerencsére. Mindössze háromszor hányott két nap alatt és tudott enni és inni is. De a diétát köszöni nem kéri ő sem, viszont a tápit megeszi. Csak attól meg jót "kakil", igaz tegnap is csak egyszer ma meg kétszer. Remélem már átmegy szegénykémen. Még az a jó hogy a kedve jó neki, nem látszik rajta hogy beteg. Ma én sem érzem valami jól magam, de remélem nem leszek rosszabbul. A nagyobb gyerkőcök enyhén már átestek rajta két hete remélem már újra nem kapják meg.
2011. jan. 12. 18:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!