Gyermeked hogyan ismerkedik a kanállal?
Mi is odaadtuk 11-12 hónaposan már a kanalat, mert kérte. Persze először egy üres tányért adtam és úgy a kanalat, azzal kevergetett, tette a szájához, amikor én etetem akkor neki is van egy kanala, azzal próbálkozik, vagy csak túrkálja az ételt, én meg az én kezemben lévő kanállal etetem. Villával meg már egész ügyesen eszik egyedül is.
Ha a baba megérett rá és kéri, igényli, akkor nem korai odaadni a kanalat. De ez mindenre igaz.
Ma már 15 hónapos.
Azóta hogy hozzátáplálunk adok a kezébe kanalat(6hó)
Két kanállal kezdtük, maszatolt, én takarítottam.
12hónaposan a szilárd ételeket egyedül ette kanállal sok sok maszattal, mára "maszatmentesen". Most kezdi a leveseket, 19hónapos.
Maszatolással, takarítással jár ez a korszak. Olyan helyre tedd az etetőszéket ahol nagyon nem talál falat, utána meg konyhapuceva.
Én is kb. 11-12 hónapos korában kezdtem neki adni egy másik kanalat hogy próbálkozzon. (előtte is prbáltuk már a kétkanalas módszert, de csak a gravitáció rejtelmeit tanulgatta vele) Próbálkozni kb. 12-13 hónapos korában kezdett kanalazni, de még mindig nem tud persze teljesen. De általában a sűrű, nem folyós ételeknél adom oda neki nyugodt szívvel, beletúr a tányérba a kanalával (jó esetben ragad is rá valami) majd a szájához viszi, van,hogy fordítva, így az összes cucc, ami ráragadt, a nadrágján köt ki. De amúgy sokszor van, hogy megeszi róla, persze nem úgy mint mi, hanem ahogy esik. Aztán én adok neki két kanállal, majd megint azt eszi, ami az ő kanaláról bekanalaz. Van,hogy én töltöm meg a kanalát, és ő csak felemeli. Szerintem próbáljátok először ti is olyan ételeknél, ami elég szilárd (pl, és tésztás bolognaival szoktam, még kicsit turmixolok rajta, bababolognai)
A kezével próbálkozik még, de az elejétől azt tanítom neki, hogy kézzel nem nyúlkálunk a tányérban. Így is megismeri az állagát, mert amúgy is sikerül maszatolnia ennek ellenére.... Villával én még nem próbálkoztam, lehet, hogy kéne?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!