Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Gyermeked hogyan ismerkedik a...

Gyermeked hogyan ismerkedik a kanállal?

Figyelt kérdés
Mert oké, hogy hagyjam kibontakozni, nem baj ha maszatos, meg kell ismerkednie az evőeszközökkel, az étellel......DE minden étkezés után nem festhetjük újra a konyhát!!!!!!! Mert nálunk kb így zajlik a dolog. 1 éves, nem én akartam a kezébe adni még a kanalat, de ha nem adom, ordít. Próbálkozik, tetszik neki, de amit művel, az már több, mint maszat...... Ti hogy oldottátok meg? Mert a kedvét sem akarom elvenni tőle.....
2011. jan. 10. 16:01
 1/9 anonim ***** válasza:
A kétkanalas módszerrel próbálkoztok vagy csak szimplán a kezébe adtad a kanalat?
2011. jan. 10. 16:05
 2/9 anonim ***** válasza:
Első vagyok: amúgy egy évesen én korainak érzem, hogy kanál kerüljön a kezébe.
2011. jan. 10. 16:06
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Kisfiam 11 honapos en a kezebe szoktam adni a kanalat de koben nallam is van egy es azzal etetem. Van olyan, hogy kanalazok, o meg rajon, hogy az en kanalam tele van az ove meg ures igy cserelnunk kell. :) Elkapja a tele kanalat es tolja befele a szajaba, leeszi rolla az etelt addig en megtoltom a masik kanalat.... De van olyan is, hogy o akar kanalazni. Ekkor mind a ketten kanalazunk. Nem dobalja szet a kajat, nem maszatol nagyon vele, csak sajnos nem mindig sikerul neki etelt meriteni a kanalra (pl. lefele forditva probalkozik) es ilyenkor "merges" lesz mert az ures kanalat viszi a szajahoz. Egy ido utan el is sirja magat ezert nem tudom en meg egyedul hagyni vele hanem nekem is kell kozben etetnem. Fogalmam sincs, hogy jol csinallom-e.
2011. jan. 10. 16:10
 4/9 A kérdező kommentje:
Hmmmmm....két kanál...ez eszembe sem jutott!!!!!!
2011. jan. 10. 16:17
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Mi is odaadtuk 11-12 hónaposan már a kanalat, mert kérte. Persze először egy üres tányért adtam és úgy a kanalat, azzal kevergetett, tette a szájához, amikor én etetem akkor neki is van egy kanala, azzal próbálkozik, vagy csak túrkálja az ételt, én meg az én kezemben lévő kanállal etetem. Villával meg már egész ügyesen eszik egyedül is.

Ha a baba megérett rá és kéri, igényli, akkor nem korai odaadni a kanalat. De ez mindenre igaz.

Ma már 15 hónapos.

2011. jan. 10. 16:30
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Azóta hogy hozzátáplálunk adok a kezébe kanalat(6hó)

Két kanállal kezdtük, maszatolt, én takarítottam.

12hónaposan a szilárd ételeket egyedül ette kanállal sok sok maszattal, mára "maszatmentesen". Most kezdi a leveseket, 19hónapos.

Maszatolással, takarítással jár ez a korszak. Olyan helyre tedd az etetőszéket ahol nagyon nem talál falat, utána meg konyhapuceva.

2011. jan. 10. 16:40
 7/9 anonim ***** válasza:
15 hónapos a kisfiam, és mi is két kanállal eszünk kábé egy hete. Én etetem, és az ő kezében is van egy, amivel próbálkozik. Belekotor a kajába, és általában csak az én számba rakja bele, a sajátjába nem veszi be. De így tanul... előbb-utóbb majd megszokja, és ő fog akarni vele szépen enni. El fog kezdeni utánozni, sok anyuka mondta ezt már. Türelem kell hozzá, az biztos.
2011. jan. 10. 20:14
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!!!!!
2011. jan. 10. 20:37
 9/9 anonim ***** válasza:

Én is kb. 11-12 hónapos korában kezdtem neki adni egy másik kanalat hogy próbálkozzon. (előtte is prbáltuk már a kétkanalas módszert, de csak a gravitáció rejtelmeit tanulgatta vele) Próbálkozni kb. 12-13 hónapos korában kezdett kanalazni, de még mindig nem tud persze teljesen. De általában a sűrű, nem folyós ételeknél adom oda neki nyugodt szívvel, beletúr a tányérba a kanalával (jó esetben ragad is rá valami) majd a szájához viszi, van,hogy fordítva, így az összes cucc, ami ráragadt, a nadrágján köt ki. De amúgy sokszor van, hogy megeszi róla, persze nem úgy mint mi, hanem ahogy esik. Aztán én adok neki két kanállal, majd megint azt eszi, ami az ő kanaláról bekanalaz. Van,hogy én töltöm meg a kanalát, és ő csak felemeli. Szerintem próbáljátok először ti is olyan ételeknél, ami elég szilárd (pl, és tésztás bolognaival szoktam, még kicsit turmixolok rajta, bababolognai)

A kezével próbálkozik még, de az elejétől azt tanítom neki, hogy kézzel nem nyúlkálunk a tányérban. Így is megismeri az állagát, mert amúgy is sikerül maszatolnia ennek ellenére.... Villával én még nem próbálkoztam, lehet, hogy kéne?

2011. jan. 10. 22:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!