Mit jobb ilyen esetben enni adni? Tápszert, vagy bébiételt?
9 hónapos babám pár napja nem kakilt. Ez nálunk nagy probléma, mert általában minden nap 2 van. Apa ma hoz glicerines kúpot. Valószínű tápszer váltás miatt van ilyen problémánk, azóta visszaálltunk a régire.
Most a déli étkezés tápszer vagy bébiétel legyen? Sajnos bébiételből mostanában csak kétfélét eszik. Almaszósz banános csirkével, vagy körte-őszibarack pulykahússal. Na ugye mindkettő tartalmaz hasfogó összetevőt.
Mi a jobb szerintetek?
Köszönöm szépen a tanácsaidat!
Sajnos az én főztöm egyáltalán nem eszi. Mindent próbáltam már. Ízesítve, natúran, főzve, sütve, párolva, miénkből, de egyszer sem jártam sikerrel semmivel.
Gyümölcsöt eszik bőven tízóraira is és uzsira is. Az ebéd szokott lenni ilyen édes húsos főzelék, mert a répát, borsót, cukkinit és még sorolhatnám vagy kihányja, vagy be se veszi.
A kaki meg biztos, hogy nem normális, mert tegnap reggeltől erőlködik, és próbál kakálni. Már szinte lilul a kis feje, de mindig csak egy bogyót találok a pelusban.
"főzz neki valamit, répa zöldség, csirkemell, krumpli lazára, " utolsónak: a fiam ezt ette szombaton, én főztem, jó sok lével keverve de olyan szintű székrekedése van még most is, hogy ihajj. A répa is és a krumpli is fog.
Én őszibarackot és szilvát adnék. : )
sajnálom, én tényleg nem vagyok szaki, csak azt tudom mondani, ami nálunk, vagy az ismerőseimnél bevált. Ha székrekedése volt, akkor sem kerítettem neki nagy sejhajt, szinte ugyanúgy folytattam a dolgokat tovább, és mindig helyreállt a rend. A nagy lányom 1 évesen hónapokig olyat kakált, mint egy baba, küldtünk székletmintát, semmmi.., aztán semmi változtatás, és mégis átalakult, de te tudod, te ismered a gyereket....amúgy azt tapasztaltam, hogy lehet a hasfogótól is fxsni, hajtótól is rekedni, ezért nem nagyon adok erre, persze a krumpli, banán igen, de nálunk pl az alma kifejezetten hajtja a gyerekeket (amíg babák voltak, a nagylányt már nem ).
Ja és talán semmi tényleg, de lehet ám más is a gond, pl. nálunk volt székrekedés hajszál miatt is!
Na mindegy, már mennem kell...
Még azt mond meg légyszi, hogy az, hogy nem eszi a főztöd, azért lehet, mert tápszeres baba volt? Csak azért kérdem, mert azt mondják, a tápos babák nehezebben eszik a házikosztot, és érdekelne, nálatok ez-e a helyzet.
Nem mondtam, hogy hagyd szenvedni egy hétig, csak azt, hogy egy hét után érdemes aggódni...remélem ez neked nem így jött le. Amúgy, ilyen helyzetben akár még jó is lehet a tápis nap, ideiglenesen, a helyedben lehet, hogy én is azt tenném. Amit az ember gondol az egyik percben már hirtelen máshogy látja...Ha a babakaja fogta meg a hasát, akkor eltarthat pár napig, mire kiürül, mindenképp mást adj addig. Amúgy jobban el lehet fogadtatni a hazai ízeket, ha a főzelékébe(aminek megy az ízéhez)keversz egy kis tápszert...aztán egyre kevesebbet.
Szia
A kamilla teát tegnap reggeltől próbálom, és eddig hatástalan. A szilvát nagyon szereti, tegnap is kapott, de eddig még soha nem vettem észre, hogy az lazította volna a székletét. De azért nagyon köszönöm a tippeket.
Nem kezdetektől tápszeres. 4 hónapos koráig kizárólag szoptattam, majd apadt a tejem, de 5 hónapos koráig tápszerrel kiegészítve sikerült szoptatnom. 5 hónapos volt, amikor elkezdtem kóstoltatni. A későbbiekben nagy hévvel főztem, de mind vagy a kukában végezte, vagy le van fagyasztva. A babák által nagyon kedvelt céklától sugárban hányt.
Hidd el, nem jókedvemből bébikajáztatom. Úgyis főzök minden nap, nem megerőltető neki is odatenni, de ha nem eszi, nem tudok mit csinálni.
Vagy csak egyszerűen rám ütött............nagyon nem szívlelem a zöldségeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!