A fiam csak 2*20 percet alszik napközben átlagosan.2 hónapos. Ez ugye jó eséllyel kevés az ő korában?
Babakocsiban akár egy órát is, de nagyon nehezen alszik el. éjjel sem a legjobb alvó. jól gondolom, hogy ez kevés ebben a korban. sokat fáj a hasa mondjuk, elég nyűgös is.
hogyan tudnám elérni, hogy jobban/többet aludjon? úgy látom, többet igényelne, de minden apróságra felriad. pl arra is, hogy átfordulok egyik oldalamról a másikra és nem alszik egy ágyban velünk, van saját kiságya a szobánkban.
Ez baj, mert nem fejlődik megfelelően az idegrendszere. + Amit ébren tapasztal, azt alvás alatt tanulja meg. Ha nem alszik, nem tanul.
Húgoméknál ez a probléma akkor oldódott meg, amikor a tej mellé kapott tápszert is. Egy ideig nyomatta a doki a "csak anyatej" dolgot, de aztán a húgom rájött, hogy a gyerek egyszerűen éhes. És ha nincs elég tej, nincs mit tenni, bármilyen szép gondolat is, hogy csak szopjon a baba.
Most kezd ismerkedni ő is a csörgővel, de csak pár percig működik a dolog :-(
Kedves Második: fura lenne, ha kevés lenne a tej, bár eleinte volt ilyen gond, de mostanában inkább az a jellemző, hogy néha már a nyakamon folyik, pl éjjel, ha véletlenül alszik 3 órát egyhuzamban és heti 200 grammot gyarapszik. ennek ellenére lehet kevés? :-(
Az én fiam is nagyon keveset aludt, ő is körülbelül ennyit, ahogy írod. Nagyon görcsös volt, és sokat nyűgölt emiatt is. Ami sokat segített, az a hordozókendő volt, felkötöttem magamra, és perceken belül elaludt. Mikor már nőtt egy kicsit, le is tudtam úgy tenni, hogy ne ébredjen fel. Érdemes megpróbálni. Szórakoztatásként nagyon sokat énekeltem neki, mondókáztam, már első pillanattól. Sokat hintáztattam pokrócba csavarva, vagy színes dolgokat tettem az ágya felé, amiket meg-meglöktem, hogy mozogjanak. Hosszabb ideig leköti a figyelmüket a fekete-fehér csíkos tárgy, illetve az arcok ( vagy arc-szerű mintázatú tárgyak). Én sokat sétáltam vele, (főleg azért mert így aludt a legtöbbet, és ez volt nekem is a legkönnyebb) és sokat tornáztunk is, amit szintén élvezett (nagylabdán, a hasamon, térdemen, meg háton fekve is).
Az alvásprobléma idővel megoldódik, bár valószínűleg sosem lesznek jólalvó lurkóink. A fiam most 6 hónapos, most is 2-3-szor alszik naponta, de legalább egyik belőle másfél órás. Általában van még egy 40 perces meg egy 20 perces alvás. A görcsös időszak lejártával mindenképpen könnyebb lesz.
Kitartást és sok türelmet kívánok nektek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!