Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ágynemű a kisbabának?

Ágynemű a kisbabának?

Figyelt kérdés
Sziasztok, nagyon amatőr vagyok a témában, első babámat várom nemsokára. Kiságy témában már mindent elolvastam, de nem világos, hogy űgynemű, paplan+párna és huzat kell a babának, illetve rá kell tenni éjszaka? Valahol azt olvastam, hogy csak hálózsák. Akkor mire kell az ágynemű? Kistakarót mikor kell rátenni? Tök béna vagyok...
2011. jan. 10. 10:56
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Ágynemű, többféle méretben és vastagságban.

Újszülöttként éjszaka pólyáztam. Imádta a kisfiam. Amúgy egész nap a pólyán aludt, csak nem hajtottam rá hanem egy kis takaróval takartam be. 8 hós és gyapjú takaróval alszik. Az a legegészségesebb. Én úgy hallottam, hogy majd olyan 1 éves körül jön be inkább a képbe a hálózsák.

A pólya alá nem kell csak egy bodi, vagy kising.

A rendes nagyobb takaró 90x140-es csak akkor kezdtem el használni, amikor már kinőtte a bölcsőt, addig egy fele akkora volt, huzat nélkül.

2011. jan. 10. 11:46
 12/20 anonim ***** válasza:
lemaradt és 21-22 fok van és nem melegszik túl a gyapjúval, pedig van rajta egy hosszú ujjú rugi. Amikor született volt hogy 23 fokban is kellett a pólya.
2011. jan. 10. 11:48
 13/20 A kérdező kommentje:
Köszi! Pályát kaptam használtan, kimostam, de azt hittem nem fog kelleni. Lehet, hogy kipróbálom ezt is. És a gyapjútakaró is tetszik, gondolkodtam rajta, csak jó drágák, de ha találok szerintem veszek.
2011. jan. 10. 12:36
 14/20 anonim ***** válasza:
Na, szerintem nagyon babafüggő ez a dolog. Az én kis örökmozgóm állandóan ki volt takarózva, úgyhogy nekünk a hálózsák nagyon bejött. Miután egy reggel jéghideg volt mindene (rövidujjú body+rugiban alszik), akkor azt mondtam, hogy irány hálózsákot venni. Nagyon szereti, a takarót meg eltettem, majd jó lesz, ha nagyobb lesz, vagy majd lesz vele valami.
2011. jan. 10. 12:51
 15/20 A kérdező kommentje:
És a hálózsák alá mit adsz rá?
2011. jan. 10. 12:56
 16/20 anonim ***** válasza:
Ikrek kisfiaim márc. 15-én születtek. Kb. 1,5-2 hónapig pólyát használtunk. De ne úgy képzeld el ezt a pólya dolgot, hogy mozdulni sem tud benne a gyerek :) Nappal azon feküdtek, éjszakára lazán rájuk hajtottam. Imádtak így aludni, és biztonságban is érezték magukat. A takarót egyszerűen megoldottam: vettünk plédet, és egy nagy párnahuzatba beletettem. Tökéletes volt, nyáron csak a párnahuzatot használtuk, vagy textil pelust, télen volt hálózsákká alakítható takarójuk, de ők nem szeretik a hálózsákot. Eleinte nagyon fázósak voltak, kb. 23 fok volt a szobában, fürdéskor kicsit több. de majd meglátod, lehet a Te babádnak melege lesz. Lassan 2 évesek, de párnát még mindig nem használunk. Viszont a rácsvédő/fejvédő, ami félig körbefogja a kiságyat, jó dolog. Lepedőt is megoldottuk: vettünk nagyon jó minőségű, nagy méretűt, és ketté vágtuk. Később, méteráru boltban vettem anyagot, és megvarrtuk. Ezt csak ötletként írom, sokkal olcsóbb, mint bababoltban megvenni, de az eredmény ugyanaz. Könnyű szülést, és boldog babázást kívánok!
2011. jan. 10. 13:42
 17/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm :)
2011. jan. 10. 13:49
 18/20 anonim ***** válasza:
Én vettem 2 hálózsákot is, utálta a fiam első perctől. Így miután hazajöttünk a kórházból, azóta takaróval alszik, nem takarózott még ki egyszer sem. Nyáron csak textilpelussal volt betakarva. Ez 15 hónapja így van. Eleinte textilpelus volt a feje alatt, most már párna van neki. Nálunk max. 22 fok van, de inkább csak 20. Első perctől így van, fürdésre fűtöttünk fel eleinte jobban, akkor 24-25 fok volt a szobában.
2011. jan. 10. 17:31
 19/20 anonim ***** válasza:

Én vettem annó mindkettőt. Paplant és hálózsákot is. Kislányom fagyos nagyon, így nálunk használatban is van mindkettő.

Hosszú ujjú body, hosszú ujjú rugdalózó, vastag hálózsák és paplan. Így alszik 21 fokban.

Ami szerintem felesleges, az a kis méretű paplan. Én vettem egyet (70x90-es azt hiszem) kb 2 hónapig használtuk. (április 5-én szültem.) Most már a gyerek takarót használjuk. (100x150-es talán , alszik a babám és nem tudom a pontos méreteket)

És ami még biztos, hogy párnára jó darabig nem lesz szükségetek, mert a babákat nem szabad párnán altatni.

2011. jan. 11. 10:46
 20/20 A kérdező kommentje:
Nagyon köszi!
2011. jan. 11. 12:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!