1/20 A kérdező kommentje:
bocsánat, rosszul írtam, "ágynemű" és nem ügynemű
ágynemü:
nem kell! felejtsétek el úgy 9-12 hós korig.
elég két hálózsák.
ha be kell takarni elég egy pléd. nyáron a melegben elég egy pelus a body fölé.
2011. jan. 10. 10:59
Egyetértek az előttem szólóhoz, mi is megvettük az ágyneműt, tök felesleges! Utánna rájöttem, hogy a hálózsák a leg jobb, mert abból nem tud kitakarózni!
Mi nagyon sokáig azt használtuk, kb 2 éves korig, lehet kapni több méretben!
2011. jan. 10. 11:01
4/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Március végén fog születni. Én spec. szeretek jó meleg takarók alatt aludni, tehát a vastag paplanra sokszor még plédet is teszek, de nincs 30 fok nálunk, csak kb 22...de még nem vettem hőmérőt, majd fogok a baba miatt. Tehát az lenne még a kérdésem, hogy a babát mennyire kell éjszakára felöltöztetni, hogy ne fázzon, de ne is legyen túl melege? Mondjuk 22 fok van, akkor legyen rajta egy body, egy plüss rugi és egy melegebb (bélelt) hálózsák? Ez így jó lenne? Ahogy jön majd a nyár, gondolom egyre kevesebb, vagy plüss rugi helyett csak pamut rugi, nem? Köszi a segítséget előre is.
Nekünk van hálózsákunk, de nem szeret benne lenni a lányom, mert nem tud olyan szabadon mozogni, így nem is használjuk. Kispárnát és takarót használunk, nagyon szereti a párna sarkát gyűrni elalváskor. Egyébként a mi lányunk nem bírja a meleget, tehát azt semmiképp nem viselné el, hogy hálózsák+ágynemű is legyen rajta. A szobájába 20 fok van este, így szereti. Van rajta egy hosszú ujjú kombidressz+egy vékony nadrág, vagy egy rugdalózó és az ágynemű, ennyi nincs túl öltöztetve.5 hónapos a kislányom.
2011. jan. 10. 11:05
6/20 A kérdező kommentje:
Ja, most jöttem rá, lehet, hogy nem is jó a babának eleve ha 22 fok van, nem? Hány fokon kell tartani a lakást, és ez hány hónapos koráig fontos?
7/20 A kérdező kommentje:
Utolsótól kérdezném, hogy újszülött korában nem tettetek rá paplant gondolom, csak mikor már nagyobb lett és közben rájöttettek hogy nem szereti a hálózsákot? Attól félnék, hogy a fejére húzza a paplant...
11:05 vagyok.
Szerintem nincs ilyen szabály van aki 18 fokban alszik, de van aki 25-ben. Majd meglátod, hogy a te kis babád mit szeret. és így leszel az öltöztetésével, illetve az ágynemű kérdéssel is. Tudom, hogy ez most nem nagy segítségnek tűnik, de előbb belejössz, mint gondolnád. Én is így voltam, mindenen aggódtam, fázik-nem fázik, eszik-e eleget vagy sem...stb, d aztán szépen összeszoktunk, megismertük egymást, és most már minden mozdulatáról, sírásáról tudom, hogy miért van. Majd te is megtanulod:)
Könnyű szülést, és sok boldogságot kívánok.
2011. jan. 10. 11:15
Újból én vagyok:)
Már a kórházban is takarót kaptunk, így itthon is ezt használtuk, csak mivel sokan ajánlották a hálózsákot így kipróbáltuk, de nem jött be.
A paplant soha nem húzta a fejére, nem tömte a szájába, semmi ilyen nem volt.
2011. jan. 10. 11:18
10/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :) Azt hiszem ki fogom próbálni ezt is azt is, aztán meglátjuk hogy a legjobb!
Kapcsolódó kérdések: