Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nem tudom mit csináljak?...

Nem tudom mit csináljak? Apuci lelépett. A 2,5 éves mellé augusztus végén érkezik a 2. baba

Figyelt kérdés

A 40. töltöm tavasszal. Karácsony előtt tudtuk meg hogy jön a második baba. Karácsony másnapján apuci lelépett.

De ennek az az előzménye, hogy pedzegette, hogy mehetne hajóra dolgozni. "csak" fél év, aztán kicsit itthon, majd vissza a hajóra.

Mondtam hogy megpróbálhatjuk, akkor még nem tudtuk hogy terhes vagyok. Én meg nem tudtam, hogy ezek már kész tények, és mivel karácsonykor lépett le, leesett a tantusz. Hát barátnője van. Nyár óta.

Nagy világjáró volt mindig, aztán mikor megismert azt mondta velem eltudja képzelni a családot, a megnyugvást, ez eddig működött is.

Októberben költöztünk be a házunkba Pesttől 20km-re. Eladtuk a Pestit+hitel, amit persze fizetni kell. Nem én erőltettem, én szeretem a várost, a nyüzsgést.

Jó szakmája van szakács. A kisfiunkra 2 éves koráig soha senki nem vigyázott, megoldottuk.

Ha tudtam hogy dolgom van mindig vittem magammal, vagy úgy intéztem, ha apuci szabadnapos, vigyáz a babóra.

Nagyszülök nincsenek, a tesóink dolgoznak, meg ide nem jön soha senki. Megbántam ezt a költözés dolgot.

Most nem tudom mi lesz velem. Mire a pici megszületik, a nagy megy oviba, az elején a naggyal is megőrültem egyedül.

Most hogy fogok boldogulni két picivel, alig ismerek itt valakit, még a védőnővel is csak 1x találkoztam, október óta a szomszédom, talán 2x láttam, a dokim is a városban, lelkileg teljesen össze vagyok törve. Pedig nem szabad, a kis magzatom miatt sem.

Nem tudom mi lesz ha megszületik, segítség nélkül el sem tudom képzelni.

Mit csináljak? Voltatok már ilyen helyzetben?

2011. jan. 9. 22:11
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
hát én nem voltam ilyen helyzetben, és gondolom más se nagyon azért nem válaszoltak. De nagyon BÜSZKE rád minden nőtárs és anya úgy gondolom, ha te ezek ellenére mindent megteszel azért, hogy a nagyon segítsd a kicsit meg világra hozd. A másodiknál azt mondják könnyebb, nekem még csak egy van. Próbálj apával beszélni, hogy miért ment félre, és hogy akarja-e még a kapcsolatot veled, nem hiányzik-e a gyerkőc, meg TE. Próbálj vele beszélni, ha nem megy, légy te a legerősebb NŐ a világon!!!! és beszélj a testvéreddel, meg kérj segítséget a védőnőtől is, mert ilyenkor biztos van alapítvány, meg ilyesmi, vagy csajos klub ahol másokkal összeismerkedhetsz. A védőnő biztos ismer más anyukát is aki esetleg hasonló cipőben van, és akkor máris könnyebb. Nagyon szorítok!!! Vagy írj a Nők Lapjába, ott szoktam olvasni, hogy keresek pótnagyszülőket stb..
2011. jan. 9. 22:29
 2/8 anonim ***** válasza:
36%

Sajnálom, h ilyen helyzetbe kerültél!

Én ilyen körülmények között nem biztos, h megtartanám a második babát.

Eladnám a vidéki házat, visszaköltöznék Pestre, és éldegélnék szépen kettesben a gyerekemmel. Azt a gazfickót meg többet nem fogadnám vissza.

2011. jan. 9. 22:30
 3/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Beszéltem vele amikor lehetett(ez már az idén volt)mert a holmiját is úgy viszi el apránként amikor sétálni megyünk, mire hazaérünk csak azt látom, hogy megint pakolt.

Na zárat cseréltettem, és megvártam hogy jöjjön. Hát előjött belőle újra a világjárás, és rájött hogy így nem tudja leélni az életét, (mármint családapakén)azért erőszakolta a vidéki költözést is, hátha jobb lesz, leköti magát majd. Csak azt nem értem miért a barátnő megismerése után jött az ötlet. Erre nem tud válaszolni, v. nem akar. Vele megy a hajóra.

Igen a házat majd eladom, de ez nem most lesz.

A második babát azért tartom meg, mert a 4x után már nem lesz több lehetőségem szülni. A kisfiam meg ne legyen egyedül még felnőtt korában sem. Nekem is vannak testvéreim, és most csak rájuk támaszkodhatok. (nem anyagilag)

2011. jan. 9. 23:15
 4/8 anonim ***** válasza:

nagyon sajnálom :(

nagyszülők nem tudnak segíteni?

Sok sok erőt és kitartást kívánok neked!

ha annyi megjegyzést megengedsz, ne apucizd már ezek után, nagyon remélem annyira ezért lesz apa, hogy gyerektartást fizessen! legyél erős!

2011. jan. 9. 23:26
 5/8 anonim ***** válasza:

először is nagyon sok erőt kívánok Neked, és azt olvasom ki a soraidból, hogy lesz is!!!!!!!!

mi is mostanában költöztünk vidékre, és teljesen megértelek a "senkit nem ismerek" érzéssel - viszont itt nálunk pl. van baba-mama klub, kimondottan kisbabások ismerkedésére, amiből a barátság mellett akár kölcsönös segítés is kialakulhat! szerintem ebben a védőnő segítségedre lehet, hogy milyen csoportok vannak a településen, ami Neked ebben a helyzetben hasznos lehet!

kívánok minden jót!

2011. jan. 9. 23:38
 6/8 anonim ***** válasza:

Szia! Teljesen megértelek (egyébként én is augusztusra várom a babámat csak ő a harmadik lesz). Nekem szerencsére a férjem itt van és mellettem van, de rengeteget melózik, így kanyarba látjuk. Értünk dolgozik persze tudom, csak egésznap alig van kihez szólnom.

Mi ugyanígy csináltuk sajnos, elköltöztünk a városból mert adódott egy olcsó és elég nagy ház dehát 20 km-re van a várostól, van kb. 2 bolt és ennyi. A buszközlekedés kritikán aluli, meg mondanom se kell 2 picivel milyen "könnyű" és egyszerű buszozni.

Jogsim nincs, de ha lenne is, az autót apa használja.

2 éve költöztünk ide, igazából eleinte lefoglaltam magam a lakás pofozgatásával, rendezgetésével, de egy ideje rájöttem,hogy tök egyedül vagyok itt.

Próbáltunk szomszédokkal ismerkedni, de nem igazán ment.

Védőnőhöz azért néha betérek, szerencsére normális nő, és olyan jól esik néha csak úgy beszélni a dolgokról.

Itt baba mama klub nincs.

Barátaim több száz km-re pár havonta tudjuk csak megoldani a találkozást szóval átérzem milyen mikor nincs kihez szólni.

Nagyszülők nekünk sincsenek, nekem a tesóim külföldön élnek.

Nekem csak a net segít momentán, msn vagy skype a barátokkal mikor ráérnek, illetve más fórumozó mamik társaságát keresem.

Amúgy ne indulj ki abból milyen volt az első gyerekkel, én is nagyon féltem mert az első gyerekem sírós volt, hasfájós és morcos:)

De a második egy angyal, csak evett aludt eleinte, szóval egyáltalán nem volt olyan szörnyű a két gyerekkel mint ahogy riogattak vele.

Visszanézve nem nehezebb most mint egy gyerekkel volt.

Kitartást és sok erőt kívánok, az apukáról meg nem alkotok véleményt inkább...de sajnos van ilyen helyzet attól hogy utáljuk, még nem fog visszajönni, sőt annál kevésbé.

2011. jan. 10. 08:41
 7/8 anonim ***** válasza:
Nagyon sajnállak, együttérzek veled. Én ezt tenném: először az anyagi helyzetedet kellene átgondolni, beszélni védőnővel és könyvelővel, milyen kedvezményeket lehet igénybe venni egyedülálló anyaként. Az apa fizet majd gyermektartást? Ha nem, keress meg egy ügyvédet, milyen lehetőségeid vannak vele szemben. Tudod majd fizetni a hitelt, rezsit, stb.? Ha nem vagy csak szűkösen, fontolóra kell venni a költözést még a pici megszületése előtt, esetleg a testvére(i)d, barátaid közelébe, hátha így tudnak majd valamit segíteni. Drukkolok neked, hogy minden jól alakuljon!
2011. jan. 10. 11:34
 8/8 A kérdező kommentje:

Sokat segítettetek. Az apuci részemről inkább cinikus, sosem szólítottam így.

Lehet hogy direkt jó hogy várom a 2. babát így tudom kontrolálni az érzéseimet és gondolkodni is szinte logikusan.

A ház eladás nem fog az idén összejönni. Igaz nekem 70% van benne, de ahhoz ő is kell, és február elején utazik, ha fél év múlva jön haza akkor már jön a baba. Így intézni meg nem sokat tudok. Szerencsére van saját kocsim, de sajnos vizsgáztatni kell, új akku bele, szóval ki vannak töltve a napjaim rendesem. És még csak az elején vagyok. Baba-mama klub itt sincs, de még eddig alig láttam kisgyerekes anyukát. A védőnő egy idősebb hölgy, nekem kicsit konzervatív a pesti rugalmas fiatal után.

Igaz október óta lekötött a beköltözés utáni sok dolog............

2011. jan. 10. 21:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!