11 hónap körüli babátokkal mi az esti menetrend?
Szia, ugyan az enyém már lassan 14 hós, de 11 hósan is ez volt a rutin:
7-ig játék (vagy szenvedés, hogy legyen már fürdésidő :)), akkor fürdés, utána vacsi (tápszer) és alvás kb fél8, háromnegyed 8 körül. Nem kapott főttkaját, se darabos kaját vacsorára, csak tápszert, pont ebben az időszakban fogadta el először.
Az enyém is 13 hós, de 11 hósan lett az alábbi menetrend:
-fél 7 : szilárd vacsora: sajt, sonka, kenyér/zsömle/kifli, kefír
- utána játék a szobájában valamelyikünkkel,
- 8-kor engedjük a fürdővizet, közben én megcsinálom a tápszert, ők meg az apjával elpakolják a játékokat és apa levetkőzteti a kicsit
- aztán pancsolás, törülközés, öltözés
- leoltjuk a villanyt, apa kimegy, én az ölembe veszem a fiút, megissza a tápszert/tejitalt, kicsit dúdolok neki, majd az alvókájával (plüss rénszarvas) berakom az ágyába, és alszik, jó esetben 11-12 órát
6 körül szilárd vacsi a családdal (többnyire főtt kaja, vagy kenyérféle feltéttel)
Utána pakolás a szobában, fél7 - 7 felé fürdés
Közvetlenül fürdés után (krémezés/pizsi stb) puszi a családnak, aztán leoltott villanynál tápszerezés ölben és kis ringatás-dajkálás után irány az ágyikó. Kb fél8 - 8tól alvás reggel 5-ig.
Szia,
nálunk 6kor vacsi, utána fürdés, szopi, fél 8 kor alszik. Reggel ált. fél7-8 között ébred. 4 hetes korától végig alussza az éjszakát. Nappal délelőtt 2-3 órát alszik, délután 1-1,5.
Apa fürdik a 2 gyerekkel, én addig a konyhát rendbe teszem, mosogatok.
A nagy, 3 éves, amig a pici szopik keres magának esti mesét, azt olvasom fel neki. Ő 8 körül alszik el, 7 körül ébred.
Vacsi előtt összeszedjük a játékokat, utána már nem vesszünk elő semmit. Bár a nagy fiam szokott próbálkozni ...
21:08-nak!
11 hónaposan még nap közben 4 órákat alszik a kicsid? Nem semmi, mázlista........
Szai! ahogy olvasgattam a válaszokat,nálunk ez kicsit-de csak picit- eltér :P :))
6 kor van vacsi(ez általában pép,gyümölcs,tápszer (néhanéha) ) utána még előkészitem a fürdőkádat melegvizzel engedek bele addig "játszik" az apukájával :] kb olyan fél7 körül fürdés,szeret pancsizni :],aztán uána még játszadozik magában az égyban,kb 7 körül elalszik,aztán alszik hajnali 1 óráig,majd kér inni,enni,(nem sokat),majd alszik reggel 6-7-fél8 ig :) kicsit észletesebb =) délelőtt olyan 2-2.5 órát alszik :) ami jó dolog,aztán ebéd :) délután játszadozik,nézelődik kb fél 2 kor leteszem alduni ebéd után,majd alszik 3-3,5 órát :) utána uzsi =) majd kimegyünk kicsit sétálni babakocsival,le a maához,utána megitn előlről :P ) remélem hasznos volt =) szió :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!