Beadassam avagy sem a Rota vírus elleni oltóanyagot?
Hát köszönöm a "hasznos" válaszokat.Tulajdonképpen csak vitát szítottam a kérdésemmel.
Az egyik vitázó anyukának csak annyit:
Nem feltétlen kellene más gyerekét le hülyézni,azért mert sír,ha beteg.Soha nem tudhatjuk hogy mi fog a miénkkel történni(ne adj Isten)és bizony akkor jól esne egy-két támogató szó,akár egy "idióta" anyától és egy "hülye gyerektől" is.
Mi nem tehetjük meg hogy beadassam az oltóanyagot,de inkább paprikás krumplit eszek minden nap,csak biztonságban tudjam a gyerekem.
(ezt azért írtam,mert nem kell olyanokat embereket mocskolni akik úgy adatják be,hogy megtehetik,mivel attól hogy van pénze,biztos az a szülő is azért adatja be,hogy védje a gyerekét és nem azért mert van fölös 54.000 Ft-ja)
Nem értem, hogy hogyan vedelhette a vizet a gyerek, mikor hányásnál nem lehet beleerőszakolni a folyadékot a gyerekbe. Nem csak az enyémbe, hanem szinte senkiébe.
Fertőző osztályról fertőző gyereket nem engednek mki az udvarra, főleg nem infúzió után.
Írtad, hogy nagyon jól eltöltöttétek az időt. Én írtam rá, hogy töltsétek el máskor is épp olyan jól. Sajnálom, hogy kórházban volt és sajnálom, hogy cukorbeteg, de nem próbáld meg nekem azt megmagyarázni, hogy egy 5 percenként hányó gyereket tudsz itatni otthon, mikor hágyás után 10-15 percig nem ajánlják az itatást és utánna is csak lassan, fokozatosan. Lehet, hogy nektek jó móka volt kórházban lenni, de nekünk nem, nagyon nem.
Kérdező, örülök, hogy beadatjátok, mert szerintem hasznos. Nekem megéri az árát. Én nem szeretném látni többé a gyerekeme úgy feküdni, mint mikor kötötték neki az infúziót.
Jó egészséget!!!
Pont erre céloztam, ha 5 perceként ittunk volna, mi is túllettünk volna rajta, csak mi betartottuk a gyagya utasítást, ne igyunk negyedóráig. Másfél éves gyereknél azt nem tudtam szabályozni, hogy rögtön hányás után ne igyon egy pohár vizet.
Nálunk simán ki lehetett menni az udvarra, nem voltunk bezárva. és jobb is volt, mert így nem egész nap csak néha hallottuk a hisztit (nem a fájdalomtól síró gyerekeket) Mit gondolsz akik itt felteszik a kérdést, mit csináljak a gyerekemmel?, mert otthon nincs elképzelése mit lehet csinálni egy 6 hónapos, 2 éves, 4 éves gyerekkel, gondolod tud vele mit kezdeni egy zárt helyen, amikor még beteg is a gyerek?
De egyébként nyugodtan egyél paprikás krumplit, mert a kalici ellen például nincs oltás és a ROTA ahhoz képest egy enyhe nátha. És az oltás ellenére is el fogja kapni és ha olyan állapotban kapja el, akkor bizony kórház, hányás, hasmenés. De persze az is lehet, hogy nem fogja elkapni ha nem oltatod és ha elkapja sem lesz semmi baja.
Én szégyellném magam hogy egy tök idegen kérdező,kérdéséből kifolyólag (amire lehet jó szándékúlag válaszolni) vitát szítok az oldalon.Na meg ez a trágárkodás.....Jelentettem is.Nem foglalnék állást semelyikőtök mellett,de szégyen hogy felnőtt emberek azon vitáznak kinek futotta az oltóanyagra és kinek nem,kinek volt betegebb,hányósabb a gyereke és kinek nem.Kinek lehetett kimenni az udvarra két hányás között kinek nem.
Nem tök mindegy h x városba x kórházban hogy volt,mik a szokások?Nem az a lényeg,hogy ne legyenek betegek a gyerekek?Vagy már a Rotából is divatot csinálunk?Vagy akármi más betegségből?
Feltettem egy egyszerű kérdés,amire én naiv azt gondoltam,hogy ez nem egy olyan kérdés amin lehet vitázni stb.,egyszerű válaszokat szerettem volna.Erre azt látom h felnőtt emberek marják egymást,mert nem egyezik a nézetük.
Nem tudom ti hogy vagytok vele,de nekem a gyerekem a mindenem és a kérdés számomra h beadassam e avagy sem a Rota elleni oltóanyagot,nem vita tárgya.Ha nem 100%-os de mondjuk meggyorsítja a vírus lefolyását(ne adj Isten ha elkapja) nekem már az is sokat számít.Hiába,imádom a gyerekem és próbálok mindig arra törekedni h neki jó legyen.
A kérdést a jövőben törölni fogom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!