Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ekcémás csecsemő? Aki gyermeke...

Ekcémás csecsemő? Aki gyermeke ekcémás mit csinált? Kétségbe estem.

Figyelt kérdés

Elmúlik ez?3 hónapos,anyatejes.

Arcán van 2 folt.

Akinek ilyen a babája,mit csinál másképp?

2011. jan. 9. 18:36
 1/10 anonim ***** válasza:
Nem fogyasztok tejterméket a szoptatás alatt. Hogy elmúlik-e? Ez majd idővel kiderül.
2011. jan. 9. 19:01
 2/10 anonim ***** válasza:
Nekem a hozzátáplálás kezdete után kb 2 hónappal jött ki. Mondta a doki, hogy sokan 4-5 éves korukra kinövik, de erre nincs garancia. Mindent váltottam, öblítőt, mosószert, nem kap tejterméket, én sem nagyon eszek, de bármit csinálok, épphogy elmúlik, másnap már megint csupa kiütés. Voltunk a Heim Pálban vele, vettek vért, majd jövőhéten lesz meg az eredmény, hogy mire allergiás.
2011. jan. 9. 19:06
 3/10 anonim ***** válasza:
Nyugi el fog mulni! Az en babam is 5 honaposan lett ekcemas. En azt vettem eszre, hogy a lepedonkre volt allergias, mert nagyon dorzsolte az arcat hozza alvas kozben. Azert kicsereltem az oblogetot, mososzert. Ezeket a babak amugy esetek 90%-ban kinovik. meg nagyon erzekeny a boruk, ne aggodj, tutti kinovi!
2011. jan. 9. 19:30
 4/10 anonim ***** válasza:

Én 32 éve ekcémás vagyok. 3 hónapos koromtól. Igaz mióta a második babám megszületett azóts nem nagyon jön elő. Csak azt akarom mondani, hogy ha nem is növi ki, akkor sem lesz semmi gondja belőle. Normális, teljes életet élhet, és kész. Nem olyan tragikus ez!

Amúgy mi mindenféle kenőcsöt, és egyebeket végigpróbáltunk. Semmi nem használt. Az sem számított mivel mosok, vagy mit eszek. A kissebbik lányom is ekcémás, ő örökölte. Neki is tök mindegy mivel mosok, mivel etetem. Ha előjön előjön, ha elmúlik elmúlik. Esetleg valami immunerősítőt érdemes szedni, pl Bérescseppet. Az ártani nem árt. Ja és nekem és a lányomnak is egyedül az Elocom kenőcs vált be. A picúrnak csak nagyon óvatosan kenem, és a gyógyszertárban keverik ki, hogy ne legyen olyan tömény. Ezt csak receptre lehet.

2011. jan. 9. 20:47
 5/10 anonim ***** válasza:
HAgyj el minden tejterméket, szóval TE ne egyél. Bőrgyógyász ad kérmet az arcára. Különben is mutasd meg neki, lehet nem is ekcéma...
2011. jan. 9. 20:52
 6/10 anonim ***** válasza:
99% hogy semmi köze a tejfogyasztáshoz. Divatos most mindent erre fogni. Kipróbálhatod, de szerintem felesleges.
2011. jan. 9. 20:58
 7/10 anonim ***** válasza:

Az én kisfiam is ekcémás, de csak télen jön elő, kb novembertől áprilisig tart, hideg van, alacsony a páratartalom, stb.

De mi már 3 orvosnál voltunk, és mindegyiknek más a véleménye. A bőrgyógyász azt mondta öröklött ekcéma, és hogy a kaják is kihozhatják, + egy halom krémet írt fel + antihisztamint. Egy másik bőrgyógyász azt mondta téli ekcéma, és semmi köze a kajáláshoz.

A gyerekorvos meg most fog homeopátiával kísérletezni, mindent kikérdezett a gyerekről, de olyanokat is hogy milyen pózban alszik, hogy bírja fizikai fájdalmat, el van e egyedül, stb. nagyon fura, aztán adott 4 golyót, de hogy ettől el fog e múlni, hááát elképzelni sem tudom, de majd meglátjuk.

2011. jan. 9. 21:19
 8/10 anonim ***** válasza:

Nekem 2 ekcémás gyerekm van és ha tejet ittam szopttáskor, romlott a bőr állaota, ha elhagtam, javult.

Ha a nagyobbik tejet kap (5 éves), romlik a bőre állapota, ha nem kap, javul.

Kenés, stb. ugyanaz, csak ez a változs van, más semmi. És ez a reakció.

De biztos semmi köze a tejfogyasztáshoz.

Én a tapasztalatomat irtam le, mert azt kérdezte a kérdező.

Nekem 5 év tapasztalatom van ezen a téren.

2011. jan. 9. 21:33
 9/10 anonim ***** válasza:

Az én kisfiam nagyon száraz bőrrel született, majd 8 hónapos korára jutottunk el az ekcémáig. A szakemberek megfogalmazása szerint a súlyosan ekcémás gyerekek közé tartozik, pedig folt csak 3 van rajta és a bőre is "csak" két helyen reped ki.

A dokik bizakodóak, szerintük kinövi.

Nem tudjuk, mitől jobb vagy rosszabb neki. Már azt is kipróbáltuk, hogy 5 napon keresztül minden ugyanúgy volt (kaja is, csoda, hogy még szereti a tököt :-), akkor is egyik nap jobb, másik nap rosszabb volt az állapota.

Van egy rakat kencénk, kapja az Aeriust, csináljuk a Protexin kúrát.

Ne ess kétségbe, lehet tüneti kezelést alkalmazni, főleg, ha növekszik. Mikor éjjel ülve ringatom 10 kilós gyerekemet, hogy tudjon aludni, ne vakarja véresre magát, arra gondolok, hogy hál istennek, nincs nagyobb baja!

2011. jan. 9. 23:18
 10/10 anonim ***** válasza:
Én is saját tapasztalatoto írtam. 32év. Ettől függetlenül nem írtam hogy ne próbálja ki a tejmentes diétát ha visszanézed, csak azt hog 99% hogy nem ettől van. Kivételek mindíg vannak.
2011. jan. 10. 13:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!