Üveges bébikajával, hogy kezdjem a hozzátáplálást, izek bevezetését?
HIPP-nek van kis üveges almája, azt hiszem 100 gr-os. Az univerek 160 gr-osak, a többi fajta 190 gr-os. Érdemes először kis üvegest venni. Ha megbontod, a gyümölcsök elállnak 2 napig, a húsosak 1 napig.
Először adj a babádnak 3-5 kanállal, ha nincs tőle baja, akkor másnap megint. Így próbálgasd az új ízeket.
Szerintem a bevezetésnél fölösleges üvegessel kezdeni. Egyszerűbb, ha friss gyünölcsöt adsz neki, az nem is kerül annyiba. 2-3 kanálkáért én nem vennék üvegeset. Majd később esetleg, ha már megeszik 1 üveggel.
A főzelékeknél ugyanezt gondolom. Jobban jársz, ha Te főzöl egy kis adagot, és azt kóstolgatja.
Bocsi, nem okoskodni akartam, ez csak egy jó tanács, amit vagy megfogadsz, vagy nem. :)
A "bonyolultabb" főzelékekhez én is használtam üveges ételeket, tehát nem a bébiétel-ellenesség miatt kérdezem, de miért akarsz pont üvegessel kezdeni? Az első hónapban még csak nagyon egyszerű ételeket esznek.
A legtöbben almával kezdik, egyszerűen lereszeled üvegreszelőn és kész.
Én is lebeszélnélek az üvegesről az elején, mivel 2-3 kanál miatt felesleges kibontani a bolti bébiételt, és sokáig nem áll el.
Először az almát lereszeltem üvegreszelőn, és a levét adtam pár napig (3-4 napig), majd 3-4 nap múlva a húsát adtam, és így folytattam, mindig többet, így kiváltottam a tízórait kb. 3 hét alatt, de utána mindig megszopattam, vagy tápszert adtam, majd kerülhet bele babakeksz 6-7 hónaposan. Alma után, őszibarack, krumpli, répa, sütőtök, babán, meggy....
Én sem vagyok ellene bolti bébiételnek, bár a lányom csak a gyümölcsöset eszi meg, a főzeléket nem, csak amit én készítek neki. De nem válogat mindent megeszik, amit én készítek neki, de a mi ennivalónkból is eszik, de ő már 1 éves lesz. Boltiban szereti a tejpépet, baba joghurtot, baba desszertet, gyümölcsöt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!