Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Chamomilla vulgaris hasfájásra!?

Chamomilla vulgaris hasfájásra!?

Figyelt kérdés
Hány golyót lehet adni egy 6 hetes babának és milyen gyakran?A patikus 1 golyót mondott 15 percenként de az nem kevés én mindenhol 5 golyót olvasok.
2011. jan. 8. 13:55
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem más fajta homobogyó van hasfájásra és 5 és fél hetesek vagyunk, de nekem azt mondták maximum 2 bogyó egy nap.

2011. jan. 8. 14:03
 2/11 A kérdező kommentje:
Nekem a doki meg a patikus is azt mondta, hogy negyed óránként 1 bogyó adható ebből.Én feloldottam az anyatejben és úgy adtam neki az elöbb kiváncsi leszek a hatásra bár elaludt a drágám.Neked milyen bogyód van?
2011. jan. 8. 14:08
 3/11 anonim ***** válasza:

Nyilván a kérdezőé más higítású.

5 golyó 6 hetesen sok, 15 percenként kaphat 1-1-et, de csak amíg nem enyhülnek a panaszok, mondjuk 3-4 alkalommal egymás után.

2011. jan. 8. 14:45
 4/11 anonim ***** válasza:
Szia, nekem a természetgyógyász mondta azt amit neked a patikus, a védőnő szerint pedig 5 golyó naponta háromszor. Én úgy tudom, hogy ezt nem lehet túladagolni, és hogy ezeknek a bogyóknak alkalmanként 5 az adagja.Én mind a két verziót kipróbáltam, és nekünk így is úgy is hatásos volt.
2011. jan. 8. 15:31
 5/11 A kérdező kommentje:
Miben és hogyan oldottátok fel és mikor adtátok neki etetés előtt vagy után?
2011. jan. 8. 15:38
 6/11 anonim ***** válasza:

A legszerencsésebb 1 tk vízben, műanyag kanálban feloldani, és evés előtt 20 perccel beadni.

Tényleg nem lehet túladagolni, de a különböző higítások más-más célokat szolgálnak, illetve az előírt mennyiségek is. Pl. egyfajta golyónak alacsony higításban tejserkentő, ugyanannak magasabb higításban tejapasztó hatása van!

2011. jan. 8. 15:41
 7/11 A kérdező kommentje:

És muszáj kaja előtt adni neki, mert elég macerás mivel mikor felébred azonnal enni akar annyira sír és ezért meg nem szeretném 20 perccel előbb felébreszteni.

Akkor most 5 golyót oldjak fel 1 tk vízben? Jó ez a higítás hasfájásra vagy máshogy kéne?

2011. jan. 8. 16:01
 8/11 anonim ***** válasza:
Úgy tudom, hogy az a lényeg, hogy a golyó bevétele előtt és után kb. fél órával semmi ne érintkezzen a száj nyálkahártyájával, mert ez ott szívódik fel és csak vízben lehet feloldani. Nem kell sok, csak annyi, hogy épphogy ellepje.
2011. jan. 8. 16:31
 9/11 anonim ***** válasza:

15:41 vagyok.

A higítást a homeopátiában nem úgy értik, hogy mennyi vízben kell feloldani, hanem hogy a hatóanyag milyen arányban van a golyócskában. Ezt jelzi a betű melletti szám (pl. Ch 15).

Én továbbra is sokallom az 5 golyót egyszerre, max. 2-t oldanék fel műanyag kanálban, de azt nem kaphatja 15 percenként! Evés után 20 perccel is adhatod, a lényeg hogy utána újabb 20 percig ne egyen-igyon.

2011. jan. 8. 18:26
 10/11 A kérdező kommentje:

Köszi az eddigi válaszokat!Baby vizet melegítettem abban oldottam fel 5 golyót és még mielött teljesen felébredt volna pipettával nyomkodtam a szájában de sajna véletlenül kevesebb mint a fele kiborult a tartóból így csak annyit kapott de fel is ébredt úgy, hogy a 20 perc sem lett betartva mert az én drágám úgy ébred, hogy szabályosan sikítozik a kajáért és így kb 10 perc lett a 20-ból.

Minden kaja után fogok neki adni mert a negyed óránkéntit soknak találom.

Milyen hatás várható egyébként mert igazándiból nem mondanám hasfájósnak csak minden ébredésnél meg alvás közben is felsír és huzogatja a lábait amíg nem tud pukizni.

2011. jan. 8. 19:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!