Chamomilla vulgaris hasfájásra!?
Szia!
Nekem más fajta homobogyó van hasfájásra és 5 és fél hetesek vagyunk, de nekem azt mondták maximum 2 bogyó egy nap.
Nyilván a kérdezőé más higítású.
5 golyó 6 hetesen sok, 15 percenként kaphat 1-1-et, de csak amíg nem enyhülnek a panaszok, mondjuk 3-4 alkalommal egymás után.
A legszerencsésebb 1 tk vízben, műanyag kanálban feloldani, és evés előtt 20 perccel beadni.
Tényleg nem lehet túladagolni, de a különböző higítások más-más célokat szolgálnak, illetve az előírt mennyiségek is. Pl. egyfajta golyónak alacsony higításban tejserkentő, ugyanannak magasabb higításban tejapasztó hatása van!
És muszáj kaja előtt adni neki, mert elég macerás mivel mikor felébred azonnal enni akar annyira sír és ezért meg nem szeretném 20 perccel előbb felébreszteni.
Akkor most 5 golyót oldjak fel 1 tk vízben? Jó ez a higítás hasfájásra vagy máshogy kéne?
15:41 vagyok.
A higítást a homeopátiában nem úgy értik, hogy mennyi vízben kell feloldani, hanem hogy a hatóanyag milyen arányban van a golyócskában. Ezt jelzi a betű melletti szám (pl. Ch 15).
Én továbbra is sokallom az 5 golyót egyszerre, max. 2-t oldanék fel műanyag kanálban, de azt nem kaphatja 15 percenként! Evés után 20 perccel is adhatod, a lényeg hogy utána újabb 20 percig ne egyen-igyon.
Köszi az eddigi válaszokat!Baby vizet melegítettem abban oldottam fel 5 golyót és még mielött teljesen felébredt volna pipettával nyomkodtam a szájában de sajna véletlenül kevesebb mint a fele kiborult a tartóból így csak annyit kapott de fel is ébredt úgy, hogy a 20 perc sem lett betartva mert az én drágám úgy ébred, hogy szabályosan sikítozik a kajáért és így kb 10 perc lett a 20-ból.
Minden kaja után fogok neki adni mert a negyed óránkéntit soknak találom.
Milyen hatás várható egyébként mert igazándiból nem mondanám hasfájósnak csak minden ébredésnél meg alvás közben is felsír és huzogatja a lábait amíg nem tud pukizni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!