Normális, hogy 8 hónapos kislányom 85cm és 14 kg? a doki szerint hatalmas baba de nem gond majd lassul a növekedésben!
Azta!
Végül is, ha azt eszi amit ti, nem csodálom hogy ekkora!
Nagyon dagi!!!
Gondolom töltött káposztát, nokedlit pörkölttel, kenyeret felvágottal, gulyáslevest húslevest, talán még hasábburgonyát is kap rántott hússal!
A babák töbsége ilyenkor bébikaját kap, kenyeret normál kaját csak megnyalhatta!
Egyik ismerősünk fia is ekkora volt, most 3 éves 35 kg, mint egy szumós!
Pedig csak azt eszi amit a felnőttek!
Nekem a 21 hónapos kisfiam ennyi,sőt ő még csak 13 kg.Tökéletes súlyú/magasságú fiú.
Nagyon aranyos kislány,de szerintem nagyon sok ez a súly neki.Főleg,mert nem eszik sokat a leírtak alapján.
Jó nagy baba!
Az én kisfiam 6 hónaposan volt 9750 gramm,most 1 éves és 10950 gramm és 82 cm.
Hasonló méretekkel született,mint a kislányod,4070 grammal és 58 cm-rel.
Én a helyedben,azért elvinném egy másik orvoshoz,akár egy vérvételre,nincs-e valami gond.
Nem megszokott,hogy egy 8 hónapos kislány ekkora legyen,de még egy fiú sem.
Egyébként nagyon édes a lányod!
Jó egészséget nektek!
Kedves kérdező, senki nem kételkedik benne, hogy ekkora.
Sőt...
Azt nem értjük a gyerekorvos miért nem küldött még el kivizsgálásra.
Nem átlagnál nagyobb a babád, hanem 2-szer akkora.
Mi lesz vele később? Nem egészséges a kis szervezetének ekkora súly.
A magassága is valami hormonális dologra utal.
Senki nem bántani akar, csak segíteni.
Huhh, tényleg nem semmi a kis(nagy)lány.
Szerintem gondold át, hogy a családban volt-e már hasonlóan nagy baba, ti mekkorák vagytok, örökölhette-e ezt valamelyikőtöktől. Ha nem, akkor én is elvinném egy másik dokihoz, vizsgáltassa ki, mert a leírt mennyiség alapján, nem eszik sokat egyáltalán, szóval nem értem mitől ekkora.
Az egy más dolog, hogy helytelennek tartom azokat a dolgokat, amikkel eteted 8 hónapos korában, de ez nem volt kérdés, úgyhogy ne is figyelj rá, csak kikívánkozott.
De egy vérvételből szerintem sokmindent meg tudnának állapítani, azon pikk-pakk túlvan a baba, és ha nem találnak semmit, akkor legalább valóban megnyugszol:)
Kedves Kérdező!
Kérlek, tényleg ne haragudj, de nagyon nagyon nagyon kövér a kislányod! Megnéztem a képet, és ledöbbentem, hogy a doki erre nem mond semmit, hogy szerinte ez "normális" !
Persze mindenki elfogult a saját gyerekével, de hidd el -minden rosszindulat nélkül - nem szép hogy ilyen kövér a lányod, és nem is egészséges.
Én orvost váltanék a helyedben! Alapos kivizsgálást a gyerkőcnek, ha tényleg annyit eszik amit írtál!
Nem akarlak megijeszteni,de a helyedbe orvost keresnék.Vérvizsgálat a minimum ami kellene.
Nagyon szép a kislányod,de ez nem természetes.
Tuti elvinnem kivizsgalasra.Szerintem ez nem normalis suly egy ekkora babanak.Nem hiszem hogy a kajatol hizik.
az en lanyom fel eves kora ota issza a tejet,8hos kora ota azt eszi amit mi,de normalis sulya van,ez valami mastol lehet.
Atyaég! Szerintem ezt a képet a Fókuszban kéne mutogatni, nem itt.... Ne haragudj, nem akarok gúnyolódni a problémádon, de szerintem Te még nem figyeltél fel a dolog fontosságára! Az én fiam is nagynak számít a korához képest (8 hósan 10,5 kg), de ő tényleg nagyon sokat eszik, majdnem a dupláját annak, amit írtál! Zöldséget, gyümölcsöt, csirkehúst, kiflit... De az ő szervezete feldolgozza, lebontja rendesen. Jó, hogy a mozgása fejlődik és ügyesen mozog, de idővel megterhelő lesz minden mozgás a csontjainak, gerincének, ízületeinek.
Menj vele orvoshoz, de ne a belgyógyászhoz, hanem SZAKorvoshoz! Amúgy gyönyörű kislány, minden jót Nektek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!