Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyukák ti engeditek h a...

Anyukák ti engeditek h a gyereketek bárki simogassa, cirogassa?

Figyelt kérdés
Én pl nem szeretm és nem tudom hogyan reagálam le vagy hogyan mutassam ki h nem szeretném ha hozzáérnének?
2011. jan. 7. 08:44
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ kicsoda. Vadidegen ne fogdossa. A hasam se, a pici gyereket se, meg kell mondani, hogy ne haragudj, de ne. Hát rokonnak jóbarátnak úgyse lehet megtiltani, meg baja se lesz végülis.
2011. jan. 7. 08:49
 2/14 anonim ***** válasza:
53%

Én nem engedem!

Volt olyan, h vásárláskor, sorban álláskor, az előttem álló nő, megfordult, és már nyúlt is be a babakocsiba, az akkor kb. 5 hós lányomhoz. Elhúztam a babakocsit és rászóltam, h a saját gyerekét tapogassa. Még ő volt felháborodva, h nem engedtem meg. Szerencse, mögöttem másik babakocsis állt, és a védelmemre kelt.

Egyébként, aki nem családtag és meg akarja simogatni, megkérdezi előtte. Nem szoktam megengedni, kézmosásra hivatkozom ...

Ha hozzánk jön valaki, az biztosan közeli, ők megsimogathatják. felvehetik.

10 hós lány, 3 éves fiú

2011. jan. 7. 08:55
 3/14 anonim ***** válasza:
67%
Azért lehet intelligensen is megmondani,hogy most inkább ne!
2011. jan. 7. 08:59
 4/14 anonim ***** válasza:
39%
hát elég bunkó megnyilvánulás volt ez a saját gyerekét tapogassa.Azt a részét megértem,hogy nem akarod,hogy hozzáérjen,de lehetett volna kicsit kultúráltabban is közölni.nem rossz szándékból akarta megsimogatni.nekem is van gyerekem,én sem szeretem,ha idegenek hozzáérnek,de ilyet soha nem mondanék.szépen megkérném,hogy ne nyúljon hozzá.intelligencia
2011. jan. 7. 09:04
 5/14 A kérdező kommentje:
Nem a rokonokra gondoltam én sem hanem pl. az utcán vagy a bevásárló központban meg ilyenek, azért én sem szolnék igy rá senkire...
2011. jan. 7. 09:06
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Én sem szeretem,a kezét nem is engedem,4 hós lesz a kezét gyakran szopja ,a boltban volt,hogy szóltam ne dugják be a kezüket az overállba,ha éppen nem volt kint a keze.Simogassa meg a fejecskéjét.Amin kissé összevesztem az egyik eladóval, az volt ha cumizott elvette tőle a cumit,ha nem cumizott tömte a szájába.Aztán mindig sírás volt a vége, a páradik alkalommal közöltem,hogy ne nyúljon hozzá, majd ha kell neki a cumi én neki adom.(akkor éppen nem cumizott)
2011. jan. 7. 09:22
 7/14 anonim ***** válasza:
77%
Én nem bánom, ha megsimogatják, ez is a dicséret egy formája. Csak akkor szólok, ha látom hogy a kisfiamat zavarja valami miatt (pl. bal lábbal kelt fel), de akkor is viccesen, udvariasan. Nem vagyok bunkó akkor sem.
2011. jan. 7. 09:44
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Az én kisfiam elég barátkozós típus, mindig összehaverkodik valakivel akár strandon, akár üzletben. Már volt, hogy az illető meg is simogatta a kis kezét. Természetesen azért az sem mindegy, hogy egy feltehetően ápolt személy vagy egy koszos kezű akárki nyúl hozzá. Ilyenkor gyors letöröltük utána a kezét popsitörlővel vagy víz nélkül is használható antibakteriális kézmosóval.

Eddig mondjuk még nem sokszor fordult ez elő, de ha olyasvalaki akarna hozzá nyúlni, akit én nem szeretnék, biztosan szólnék, hogy most inkább ne.

2011. jan. 7. 09:49
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Amíg kicsi volt a baba és kocsiban volt, addig simán megfogtam az idegen kezét, és mondtam is, hogy nem. Volt aki felháborodott. Mert hogy ő csak piacon volt, csak a cicáját simogatta előtte stb stb jöttek a magyarázatok...(no meg persze zsebkendő nélkül abba a tenyerébe köhögött tüsszögött)na köszönöm szépen.

Amióta nagyobbacska már bújik hozzám vagy apájához, nem szereti, ha tapizzák :)

Előfordult, hogy egy koszos-büdös öregasszony olyan gyorsan odakapott, hogy csak a visítást hallottam. Megijedt a baba is. Mindig van nálam törlőkendő és LÁTVÁNYOSAN elkezdem letörölgetni az érintett részeket. A ruha meg amint hazaértünk megy a mosóba.

Engem nem érdekel, hogy ki mit szól. Nekem volt már olyan, hogy anyukám hagyta megsimogatni azt a kezét amelyiket szopizza. Utána 2 hétig magas lázzal küzdöttünk a lázgörcsös gyerekemmel!!!

Ki tudja ki mit tapecskol össze, mennyire mos kezet, milyen betegsége van éppen ami nála talán ki sem jön, miféle háziállata van, ami szerinte! nem veszélyes egy babára nézve.

2011. jan. 7. 10:03
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó vagyok...

Tudjátok nagyon nagyon sok embernek nem használ a szép szó. S mire kerek mondatban összefogalmazod hogy miért nem akarod, már simán nyalják falják....3 lépés távolságból is meg lehet mondani, hogy szép okos stb.

Erről ennyit.

2011. jan. 7. 10:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!