Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit csinaljak, h visszanyerjem...

Mit csinaljak, h visszanyerjem a kisfiam bizalmat?

Figyelt kérdés
Kesz vagyok idegileg. Ma szornyu napom volt, vegig bogtem az egeszet. 2 honapos fiam egesz nap orditott. Csinaltam en mindent, h szorakoztassam, de minden csak 5 percre kototte le, aztan folytatta a sirast. Fajni biztos nem faj semmije, mert egy esetben marad csondbe, ha setalunk kinn. De az eso szakad, ugyhogy ez is kilove. Nem azert sir, mert nem vagyok mellette, mert vegig ott voltam. Ordit a kezemben is, kozben pedig ut a kezecskejevel. Sose hagyom sirni, de most letettem a nagyagyra es ott hagytam felorara, ki kellett jonnom, mert majd szetrobbantam en is az idegessegtol. Ugy sirt mint aki epp utnek. Aztan tobbe kevesbe kifujtam magam es bementem hozza. Megnyugodott kb.10 percre, de kozben ram se nezett a kis szemecskeivel. Azota le se lehet tenni egy masodpercre sem, mert fel, h otthagyom. Ugyanolyan nyugos. Latszik rajta, h csalodott. Lehet, h most mar sose lesz olyan a kapcsolatunk, mint elotte volt?
2009. jan. 28. 18:48
 1/9 anonim ***** válasza:
87%

Jajj!!! El ne keseredj, semmi baj nincs, nekünk is volt pár ilyen napunk, és én is kibuktam délutánra annyira, hogy muszáj volt hagynom ordítani egy kicsit, mert majd szét robbant a fejem. Simogasd, szeretgesd sokat, beszélj neki nyugodtan, finoman, és érezni fogja, hogy az anyukája mennyire szereti. Semmmi baj, most már biztos felpörgette magát, de téged attól ugyanannyira szeret, mint előtte. Ez változni fog, később el lesz egyedül is egy darabig, de most nagyon igényli anyukáját. Te meg ne légy letörve, nem csalódott benned, szeret, most csak egyszerűen ilyen napja volt. Holnapra elfelejti az egészet!

Nyugi, és kitartást, tudom hogy nehéz.

3 hós kisfiú anyukája

2009. jan. 28. 18:54
 2/9 anonim ***** válasza:
82%
Ne butáskodj, szerintem szó sincs arról, hogy nem bízik meg benned. Egy ilyen pici baba még azt sem tudja, hogy hol van igazán. A sírásának sok oka lehet, nem biztos hogy nem fáj semmije, csak azért mert kint elhallgat. Engem is ütött a kisfiam a kezével mikor nagyon sírt, ne vedd magadra. A helyzet ellen tiltakozik, nem ellened. Amiatt meg ne legyen lelkifurdalásod, hogy leteszed egy kicsit ha sír és végképp nem akar megnyugodni nálad sem. Én is voltam így, ordított, tolt el magától és csak sírt, sírt és én is letettem. Még mindig jobb, mintha elpattannak az idegeid és valami rosszabbat csinálsz annál mint hogy otthagyod.
2009. jan. 28. 18:54
 3/9 anonim ***** válasza:
86%

Szia!

Én is egy két hónapos baba anyukája vagyok. Bár nekem kislányom van.

Először is, annak a babának te vagy a mindene. csinálhatsz te bármit, otthagyhatod 10 percre (amitől persze az ég adta világon semmi baja nem lesz, és nem is úgy fogja fel, hogy ott hagytad, nyilván zuhanyozni is elmész....nélküle) otthagyhatod 2 órára, pepelkázhatsz rosszul, neki TE vagy a világ közepe. Lehet hogy rossz napja volt..van ilyen...

Egyébként, ami alegfontosabb, hogy TE legyél nyugod, és kiegysúlyozott, a babák ugyanis mindent érzenek...azt is ha ideges vagy, ettől ő is az lesz, azt is ha dühös vagy fáradt vagy...nem véletlen, hogy amikor kifújtad a gőzt azalatt a 10 perc alatt, utána ő is megnyugodott egy kicsit.

Egyébként pedig kisbaba: az a dolga, hogy sírjon! :-)

Fel a fejjel, és nyugodj meg! Mert a tejnek sem tesz jót, ha idegeskedsz!

Jó anyuka vagy! Ezt mondogasd maganak!Én biztos vagyok benne, hogy az vagy! :-)

2009. jan. 28. 18:58
 4/9 anonim ***** válasza:
89%

Szia!

Nagyon fáradt lehetsz,és ezért sincs annyi türelmed mind eddig volt!Tapasztalatból mondom nekem is van egy 3 hós kis pasim,de még mai napig lefáraszt,és nem mindig van türelmem hozzá!De hát persze Ő ebből az egészből semmit sem vesz észre:)Az én fiamnál 1 héten 1x jön elő a hiszti,és csak sír,és sír.Csinálhatok vele bármit,ő csak kapálózik,és sír beteszem kiságyába,és hagyom had sírja ki magát bömböl egy darabig azt elalszik mert annyira elfárad!Szerintem ne legyen lelki ismeret furdalásod,minden anyuka át éli ezeket!Ez együtt jár a gyermek nevelési dolgokkal!Jó anyuka vagy,hisz most is gyötröd magad,és félsz,hogy nem szereted a babád!NAGYON IS JÓ ANYUKA VAGY,ÉS MINDEN ANYUKA UGYAN ÍGY VISELKEDNE MIND TE!Üdv:Zsuzska

2009. jan. 28. 19:10
 5/9 anonim ***** válasza:
39%

Hát, az elmondottaK ALAPJÁN ÉN EGY MASSZÍV csalódottságra gyanakszom. Valószínűleg olyat mondtál neki, amit nem tud nem megtörténtnek nyilvánítani,esetlegesen még a korai lázadás időszaka is megindulhat, megelőzve korát és értelmi képességeit.

Párosulhat ez még egy igen erős kiszolgáltatotság-érzéssel is, az állandó pelenkázás ill. babusgatás, gügyézés folytán.

Semmi esetre sem szabad éreztetned vele, hogy kétségbe estél, mert könnyen előfordulhat, hogy pillanatnyi érzelmi zavaraidat kihasználva a "fejre növés" tipikus csapdájába esvén egy elfuserált, kényes kis béka válik belőle úgy 3-4 éves korára!

Praxisom során számtalan esetben bebizonyosodott,hogy az evilágon töltött kettő hónap még nem elegendő egy csöpp életnek, hogy bocsánatkérésedet kellő bizalommal konstatálja, ill. arra megnyugtató "nem haragszom mami, de még egyszer elő ne forduljon" kijelentéssel érdemlegesen reagáljon szenbetűnő lelki ingatagságodra.

Javaslom a mielöbbi vélemény egyeztetést -szigorúan gondolati síkon- s ha ez sem vezet megelégedettséghez mindkét fél részéről, tanácsos szakembert felkeresni, békéltető tárgyalás indítványozása végett!

2009. jan. 28. 19:22
 6/9 anonim ***** válasza:
64%

Jajj, ne haragudjatok, de ez (utsó) annyira viccesen van megírva, h muszáj hozzászólnom! :D Frappáns. Bravo! :D

Nem, kedves Kérdező, nem fogja ez az élmény maradandóan károsítani a babáddal való kapcsolatodat. Te vagy az anyukája, neki a mindene leszel ezek után is.

Persze, h rosszul érzed magad ettől, de mkivel előfordul. Ember vagy, nem robot. Kimerül az ember, kétségbeesik,...

Nem baj, h hagytad üvölteni kicsit! Néha már nem is igen lehet mást csinálni velük.

Hamar elfelejti, ne aggódj! Próbálj néha kikapcsolódni picit, úgy jobban bírod majd a strapát!

2009. jan. 28. 20:11
 7/9 A kérdező kommentje:
Koszi lanyok nagyon aranyosak vagytok! Annyira lelkiismeretfurdalasom volt, h otthagytam egyedul sirni. Mindenutt azt olvastam, h ne hagyjuk sirni a babat, mert kihatassal lesz a kesobbi lelki fejlodesere. Total beparaztassak az embert ezekkel, merthat senki se akar rosszat a gyerekenek. Jo tudni, h masnal se megy "tokeletesen" minden. Egyebkent eleg higgadt termeszetu vagyok, meg a ferjem se konnyen hoz ki a sodrombol, pedig o aztan nem konnyu eset:-)Igy utolag nem ismerek magamra, hihetetlen, h mit ki nem hoz az emberbol egy ilyen apro baba:-) Mar lenyugodtam teljesen. A kisfiam itt csicsizik az olemben. Almaban epp mosolyog..meg pukizik:-D
2009. jan. 28. 20:19
 8/9 anonim ***** válasza:
80%

A "praxisos" vagyok....:)

Köszönöm a bókot, kedves elöttem szóló! Kicsit aggódtam, hogy leszúrnak ezért a tréfáért, de nem akartam én senkit sem bántani, sőt!De hát a kérdés már eleve annyira vicces volt és -elnézést- de felesleges, csak szerettem volna jó kedvet lopni mindannyiunkba....:)))

2009. jan. 28. 20:24
 9/9 anonim ***** válasza:
53%

Kedves "Praxisos"!

Nagyon tudományosan felvázoltad az előre látható történéseket!:-))))

Ezért ezúton kérnélek meg rá, hogy ilyen jellegű hozzászólásokat írj minden csalódott és kétségbeesett Anyukának, mert szerintem félig-meddig meg is oldod a problémájukat!:-) Gratula!

Kedves Kérdező!

Örülök, hogy minden rendben Veletek.

Üdv!

2009. jan. 28. 22:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!