Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerintetek adjak neki kiwit?...

Szerintetek adjak neki kiwit? 10,5 hónapós

Figyelt kérdés
Ma voltunk a dokinál mert meg van hülve,azt mondta adjak neki kwit mert több a C vitamin benne mint a citromban és semmi baja nem lesz tőle.Szerintetek?
2011. jan. 5. 11:30
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
te fogod eldönteni adsz e de ha amellett döntesz,akkor a magokat szedd ki belőle,csak a húsából adj.a magokat nem tudja emészteni,baj is lehet belőle
2011. jan. 5. 11:33
 2/11 anonim ***** válasza:

a legtöbb c vitamin a csipkebogyóban van szóval hecsedli lekvárt kaphat keveset meg csipkebogyó teát

kivit nem tanácsos egy éves kor alatt mert a kis magok allergizálhatnak.

a sima narancslé is tökéletes attól semmi baja se lesz.

2011. jan. 5. 11:34
 3/11 anonim ***** válasza:
58%
hmm, fura egy doki. miért nem azt javasolta, hogy adj neki több citromot? :DD én nem adnék kiwit még. (10 hós a fiam, nem is adok)
2011. jan. 5. 11:37
 4/11 A kérdező kommentje:
Nekem is fura volt és rá is kérdeztem de azt mondta nem lesz baja tőle, mert nem adom mindig csak amig kicsit javul az állapota.
2011. jan. 5. 11:39
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én ennyi idősen úgy adtam neki a kiwit, hogy kivágtam belőle a magos részeket, imádta a kislányom, azóta már egyben eszi, és nincs semmi baja.

2 éves kislány anyukája

2011. jan. 5. 11:40
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Azért javasolta a kiwit, mert azt nyersen tudja enni a babád, a C-vitamin hőre bomlik, így ami citromlevet teszel a teájába, a 80%-a a C-vitaminnak lebomlik. Egyébként szerintem mindegy milyen gyümölcs, lehet az alma is, abban is van vitamin, csak a lényeg, hogy hő ne érje, mert akkor csökken a vitamintartalom.

Egyébként a legtöbb C-vitamint a világon a paprika tartalmazza, de még azt sem ehet nyersen.:)

2011. jan. 5. 11:51
 7/11 anonim ***** válasza:

Pár napja én is feltettem egy hasonló kérdést.A többség azt tanácsolta,hogy ne adjak kiwit a 12 hónapos kisfiamnak,ha nem akarom,hogy körházba kerüljön.Így meg se próbáltam.

Minden jót!

2011. jan. 5. 12:00
 8/11 anonim ***** válasza:
Én csipkehúst áztatok 8-10 órán keresztül szobahőmérsékleten forralt, lehűtött csapvízben. Két napig szokta kapni, és utána elmúlik a nátha. 10 hónapos a kislányom, de nem adok/adnék neki kiwit.
2011. jan. 5. 12:03
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Én is adtam már ennyi idősen, természetesen úgy, hogy magját kivájtam belőle. Semmi baja nem lesz. A kis magok allergizálnak, de csak nagyon ritkán.
2011. jan. 5. 12:29
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Szia,

az én lányom is 10,5 hós.

Naponta kap kiwit, már 2 hete. Megtisztítom, lemosom, nehogy a barna szőröcskékből kerüljön rá, aztán almareszelőn lereszelem a külső húsát. Ha belekerül 2-3 magocska könnyen kivehető belőle. Nagyon szereti, és semmi baja nincs tőle.

Én is orvosi tanácsra kezdtem adni neki, mert a tesó az oviból sok "szuvenirt" hoz haza, és bizony a pici lányom többször is volt náthás.

Naponta kap mandarint vagy narancsot is, meg almát,répát(nyersen). Remélem fel tudom tuningolni az immunrendszerét.

2011. jan. 5. 13:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!