Szerintetek adjak neki kiwit? 10,5 hónapós
a legtöbb c vitamin a csipkebogyóban van szóval hecsedli lekvárt kaphat keveset meg csipkebogyó teát
kivit nem tanácsos egy éves kor alatt mert a kis magok allergizálhatnak.
a sima narancslé is tökéletes attól semmi baja se lesz.
Szia!
Én ennyi idősen úgy adtam neki a kiwit, hogy kivágtam belőle a magos részeket, imádta a kislányom, azóta már egyben eszi, és nincs semmi baja.
2 éves kislány anyukája
Azért javasolta a kiwit, mert azt nyersen tudja enni a babád, a C-vitamin hőre bomlik, így ami citromlevet teszel a teájába, a 80%-a a C-vitaminnak lebomlik. Egyébként szerintem mindegy milyen gyümölcs, lehet az alma is, abban is van vitamin, csak a lényeg, hogy hő ne érje, mert akkor csökken a vitamintartalom.
Egyébként a legtöbb C-vitamint a világon a paprika tartalmazza, de még azt sem ehet nyersen.:)
Pár napja én is feltettem egy hasonló kérdést.A többség azt tanácsolta,hogy ne adjak kiwit a 12 hónapos kisfiamnak,ha nem akarom,hogy körházba kerüljön.Így meg se próbáltam.
Minden jót!
Szia,
az én lányom is 10,5 hós.
Naponta kap kiwit, már 2 hete. Megtisztítom, lemosom, nehogy a barna szőröcskékből kerüljön rá, aztán almareszelőn lereszelem a külső húsát. Ha belekerül 2-3 magocska könnyen kivehető belőle. Nagyon szereti, és semmi baja nincs tőle.
Én is orvosi tanácsra kezdtem adni neki, mert a tesó az oviból sok "szuvenirt" hoz haza, és bizony a pici lányom többször is volt náthás.
Naponta kap mandarint vagy narancsot is, meg almát,répát(nyersen). Remélem fel tudom tuningolni az immunrendszerét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!