Mennyire fegyelmezhetem, ill. tilthatom 10 hónapos
babámat?
Figyelt kérdés
Eddig nagyon sok mindent megengettem neki mondván, hogy úgysem érti meg, hogy rosszat csinál.De már nagyon elegem van, hogy egyfolytában a szekrényeket, fiókokat pakolja ki, olyan dolgokkal játszana, amivel nem szabad, a tapétét tépi le és sorolhatnám.
Mindig szépen elmagyarázom neki, hogy miért nem szabad, miért nem jó amit csinál, de ezen kívül nem tudom mit tehetnék még.Ti hogyan fegyelmezitek a csemetéiteket?Kérlek adjatok tanácsot, mert már teljesen elfogyott a türelmem:(
2011. jan. 5. 08:49
1/6 anonim válasza:
Ilyen pici korban a hosszas magyarázatot még nem értik, nem értik az ok-okozati összefüggéseket sem. Viszont azért valahogy kordában lehet és kell is tartani a kicsiket is, mert nevelni nem csak akkor lehet, amikor már értik a beszédet, az árnyaltat is. erre legegyszerűbb és legmegfelelőbb eszköz az elterelés. A picik figyelme nagyon könnyen elterelhető. Mutass neki olyan új és engedhető dolgot, ami érdekelheti vagy ha "rosszalkodik", akkor vidd el az adott helyről! Pillanatok alatt elfelejti, mit is csinált éppen... még hiszti sem lesz miatta :) Ha most megengedsz mindent, később már nagyobb dolgokban sem fogsz tudni hatni rá vagy csak nagyon nehezen...
2011. jan. 5. 08:57
2/6 anonim válasza:
Az iment tettem fel egy kerdest hogy mennyit erthet abbol a 11hos lanyom amit mondok.
a nem szabad ot en ugy tanitottam meg neki hogyha mondjuk tepte a viragot odamentem,legugoltam szemebe neztem es a kezemmel is mutattam hogy nem szabad.kb 10ik alkalomra mar o is mutatta a kezevel mikor mondtam neki,de azert meg csupalta,akarhanyszor ezt csinalta mindig ugyanugy jartam el,mar egy hete nem er a viragomhoz,ha kozel megyunk mutassa hogy nem szabad es nem bantja.
2011. jan. 5. 09:03
3/6 anonim válasza:
Én is mindig magyaráztam neki, de ugysem értete, én sem tudtam mit csináljak vele, mert véleményem szerint nem lehet mindent megengedni a gyereknek arra hivatkozva h ugysem érti h nem szabad.Én fel szoktam emelni a hangom, ezzen nem azt kell érteni h kiabálok vele, mert távol van a kiabálástól de más a hangnem és ugy tudom h Ők a hanglejtésből értik meg h mit akarsz.Ha felemelt hangal szolok hozzá rögtön abba hagyja amit csinál, olyan édes mintha megértenné és megy tovább játszik egyébel.
2011. jan. 5. 09:03
4/6 anonim válasza:
Kisfiam lassan 11 honapos lesz es nallunk is hasonlo a helyzet. Mar szinte semmit sem tudtam csinalni mellette mert ha kimaszik hozzam a konyhaba akkor tuti a forro radiatort, sutot... tamadta le amivel serulest okozhat magan. A szobaba a tv-t (csapkodja a kepernyot, kapcsolgatja a gombokat, pedig nem is megy a tv), kabeleket tamadja le. Azert mindent nem tudunk mi sem elbarikadozni elolle. En raszolok kicsit erelyesebben, hogy "nem szabad" es proballom massal elterelni a figyelmet. Alltalaban ha labdat guritok vagy a kisautojat tologatom akkor azzal sikerul. Ha nem jon be akkor fogom es elviszem onnan es beteszem a hintajaba de csak par percre. Ez annyira mukodott, hogy a konyhaba mar a radiatort nem tamadja le es a sutot mert tudja, hogy csak az lesz a vege, hogy elviszem onnan es o jar rosszabbul. A szobaba a tv-t, kabelt meg nem tudtam megoldani mert rajottem, hogy ha faradt akkor tamadja le ezeket inkabb (gondolom jelezni akar valamit ezzel, hogy figyeljunk ra), szinten akkor tamadja le a nem szabadott dolgokat amikor valami miatt nem figyelek ra mert nagyon szeret a kozpontba lenni. Pl. ha beszelek a ferjemmel vagy anyuval telefonon egybol abbahagyja a jatekok es megy a tv fele. Ha unatkozik szinten. Tehat megtanulta, hogy figyelemfelkeltesre is hasznalhatja ezeket az eszkozoket mert valaki odaugrott mindig es elkapta onnan. Igy nemreg kezdtem en is inkabb a "nem szabad" es figyelemelterites a jatekaival es ha nem megy akkor kiviszem onnan de azt olvastam, hogy par percnel tovabb nem erdemes kint tartani mert par perc utan mar nem tudjak miert lettek kivive.
2011. jan. 5. 09:13
5/6 A kérdező kommentje:
Köszi minden eddigi választ!
Igen, nálunk az a helyzet, hogy már semmit nem tudok csinálni tőle,mert mindenhova jön utánam és rosszalkodik.A konyha a legrosszabb, ott egyáltalán nem tudok tevékenykedni, mert egyfolytában a sütőbe kapaszkodik, melynek az ajtaja így kinyílik, és a babám hanyatt vágódik, és egyfolytában a hűtőt nyitogatja, és rámolna...
2011. jan. 5. 09:21
6/6 anonim válasza:
Szia!
Amit tudsz zárj be, köss össze stb .(fiókok, szekrények) konnektorba tegyél védőt mert egyenlőre még nem érti hogy nem szabad én mindig mikor rosszat csinált elvittem onnan mert hiába mondtam hogy nem szabad.
Ő már lassan 2 éves lesz már eléri a kilincset és már semmi akadály sincs előtte, így a spájzajtót bezárom mert ott nem tudok mindent elzárni és nem szeretném ha magára borítana 10 kiló cukrot. A többi helységben nem tud kárt tenni és megérti hogy nem szabad.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!