Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Egyedülálló anyák, ti hogyan...

Egyedülálló anyák, ti hogyan csináljátok?

Figyelt kérdés
Ma elköltözött 8 hónapos kisfiam apukája. Itt hagyott kifizetetlen számlákkal, albérletben. El akart menni, a haverokat, meg a discot választotta helyettünk, 29 éves. Megállapodtunk havi 20.000 Ft-ban, de nem tudom mennyit látok belőle. Csak a gyes van, meg a családi. Milyen támogatások vannak még? Ti hogy élitek meg a helyzetet egyedül?
2011. jan. 3. 10:33
 1/9 anonim ***** válasza:
Nagyon sajnálom h egyedül maradtál, de egy ilyen férfi aki ott hagyja 8 hónapós gyerekét a barátok miatt az nem érdemel meg se téged se a gyerekét.Kérj segítséget a szüleidtől ha van rá lehetőségük.
2011. jan. 3. 10:46
 2/9 anonim ***** válasza:

Nem tudsz hazaköltözni a szülőkhöz?

keresned kell egy bölcsit és visszamenni dolgozni,másképp nem fogod tudni egyedül megoldani a helyzetet.

2011. jan. 3. 10:53
 3/9 A kérdező kommentje:
nem tudok haza menni, a szüleim rokkant nyugdíjasok, 8 hónapos babát milyen bölcsibe????
2011. jan. 3. 11:34
 4/9 A kérdező kommentje:
az érzelmi része érdekelne a dolognak
2011. jan. 3. 11:37
 5/9 anonim ***** válasza:

Ha van apasági nyilatkozatod,( ha esetleg nem lennétek házasok)és az ex-nek munkahelye, indíthatsz gyerekelhelyezési pert.Ez illeték mentes eljárás. Mivel többnyire az anyának ítélik a gyereket, és nincs vagyonmegosztási vitátok, még ügyvéd sem kell. Illetve 5000 Ft-ért megfogalmazza neked a keresetet.

Egyébként nem lehet, hogy ez csak egy fellángolás, múló vita köztetek?

2011. jan. 3. 12:11
 6/9 anonim ***** válasza:
szia! nem könnyű most a helyzeted, én tudopm. A párom akkor lépett le egy kétgyerekes anya miatt amikor 6 hónapos terhes voltam. Most 4 hónapos a kisfiam, talán annyival könnyebb, a helyzetem, hogy munkából jöttem szülni és aránylag jó pénzt kapok. Fordulj családsegítőhőz, keress ügyvédet és ha van már apasági nyilatkozatod, kezdeményezd a gyerektartás megállapítását bírósági úton. Remélem van munkahelye az apának. A szóbeli megállapodás nem jó, mindenről legyen papírod, mert később minden fontosabb lehet neki nálatok és akkor csak megy a hitegetés, te pedig nem tudsz lépni semmit az ügyben. Bíróság hajtsa be rajta a gyerektartást, ami a fizetése 25%-a is lehet, a Te esetedben ezt meg is ítélnék, anyagi okokra hivatkozva. Ha nem tud fizetni, akkor az állam megelőlegezi, de vigyázz mert visszamenőleg csak 6 hónapra követelőzhetsz, úgyhogy ne húzd az időt. Légy okos. Érzelmi része nagyon nehéz a dolognak, de én hittem benne, hogy egyszer én is megtalálom a társam és hidd csak el te is, hogy így lesz. Sőt bizton állíthatom, hogy nem riasztja vissza a gyerek a férfiak nagytöbbségét, sőt..... főleg ha még ilyen aprócska. Én azóta már megismertem valakit, aki sajátjaként szereti a fiam, míg a vérszerinti apja azóta sem látogatja, de fizet, mint a katonatiszt, mert ha nem így lenne, akkor nagyon nagy bajba lenne az tuti. Sok sikert, kitartást és jó választást az új életedhez.
2011. jan. 3. 12:45
 7/9 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat. Van apasági nyilatkozatom, de elmegyek az elhelyezési papírok miatt. nem akarja elvinni a gyereket, de biztos ami biztos. nem vagyunk házasok szerencsére. Megállapodtunk egy fix gyerektartásban, alá is írattam vele a papírt, szem.számmal, mindennel. munkahelye van, hol dolgoznak, hol nem, de bejelentve nincs. úgyhogy hiába mennék a gyerektartás miatt akárhova is. pasi nélkül megleszek, eddig is egyedül éltem szinte, alig volt velünk, úgyhogy nem lesz nagy változás...
2011. jan. 3. 13:54
 8/9 anonim ***** válasza:

önkormányzatnál érdeklődj, van többféle támogatás - rendkívüli gyermekvédelmi, rendszeres gyermekvédelmi, átmeneti segély, lakbér és lakásfenntartási támogatás, stb. mi is ketten vagyunk a fiammal, hasonló gondolkodású apja van mint a tiednek...

szerintem érzelmileg, lelkileg és fizikailag is nagyon nehéz. én kapok segítséget a családomtól, de így is nagyon nehéz, néha alig lehet bírni, de a gyerek miatt muszáj.

2011. jan. 3. 16:19
 9/9 anonim ***** válasza:
Mi 40 évesek vagyunk. Mindkettőnknek "ez" az első gyerekünk. Szóval már kitomboltuk magunkat,tudjuk hol lakik a jó Isten, mi merre hány méter, mik a lehetőségeink mind pár- mind munkalehetőség szempontjából.Igaz, hogy én tudtam venni egy lakást, de egyedül nem tudnám fenntartani, és a szülés óta minden megváltozott. A gyerek miatt nem tudok elugrani pl. vásárolni,de egy jó habfürdős ülőfürdő számomra már luxus. Megszűntek a közös programok = élmények. Be vagyok zárva, egy háztartási robot lettem. Persze imádom a kisfiam, de azért nekem is volnának szükségleteim..a párommal kapcsolatban is.De kénytelen vagyok kompromisszumot kötni a gyerekünk érdekében. Azzal is tisztában vagyok, hogy ez a helyzet a fiúnknak sem ideális.De mégis jobb, mint a létfenntartásért küzdeni, hiszen akkor még annyit sem adhatnék neki, mint most. Úgy gondolom, hogy a gyerek nem hülye, és idővel látni fogja, hogy ki, mennyit áldozott érte.Próbálj beszélni a pároddal. Szembesítsd azzal, hogy milyen költségekkel jár egy gyermek, egy albérlet, és ezekhez képest Neked mik a lehetőségeid.Ha van benne némi emberség, segíteni fog, de ha okosan elmagyarázod neki, hogy mit veszíthet, és Téged mivel súlyt- és ehhez képest milyen kevés áldozatot kell hoznia a döntéséért- miszerint gyereket akar Tőled, és ezért cserébe mi mindent kaphat, talán észhez tér. Nagyon fiatalok vagytok.
2011. jan. 3. 20:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!