Használhatok orrszívót én is?
20 éves vagyok és elkaptam egy csúnya hörghurotot, ami ráment a fülemre és emiatt bevan dugulva, azt mondták a füll-orr gégészeten, hogy használjak orrsprayt. Már 1 hete lassan, de nem érzek változást és ki sem tudom rendesen fújni az orrom. Én is használhatom az orrszívót? És ha igen, mit javasoltok?
Jólenne tenni valamit, mert már 3 hete vagyok beteg és 3 fajta antibiotikum sem segít. Nem szeretném, hogy felszúrják a fülem.
Köszönöm a válaszokat!

Semmi értelme. Az annak van, aki nem tudja még kifújni az oorát. Azon nem segít, ha be van dugulva az orrod, mert azt orrnyálkahártya-duzzanat is okozhatja.
Szóval én nem csinálnám. Bár kipróbáltam, mielőtt a fiamnál "bevetettük", nem vészes, de nem egy jó élmény!
Jobbulást!
21 hós anyukája

használhatod, de mivel be van dagadva az orrnyálkahártya, nem skat érsz el vele.
Sós oldattal is csepegtess, vagy sterimar orrsprayt haszálj.
Meg kamillás inhalálás.
jobbulást!

Én is a kamillás gőzölést ajánlanám. 10 percig hajolj a gőz fölé, hogy egy törölköző van a fejeden, majd ezt a törölközőt hagyd a fejeden, legalább negyed óráig, hogy lassan hüljön vissza az arcod, ha van időd, naponta 2-szer is csináld meg. Tutira használni fog.
Használhatsz orrszívót is, bár Te már ki tudod fújni rendesen, ha akarod az orrod. Én még a helyedben, amit kipróbálnék, valamilyen mellkasra való balzsam, ami gyógynövényes, mentolos. Segít kitisztulni a tüdődnek és a légzést is megkönnyíti, kidugítja az orrod.
Jobbulást!

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!