Kereszteléssel kapcsolatosan kérdeznék?
milyen vallásnál van ez igy?
nálunk (református) mindenkit beirtak a nagykönyvbe!
Mi római katolikusok vagyunk, két lány a keresztszülő és annyit kérdeztek kinek a neve legyen elöl.
Nem volt egy férfi-egy nő.
Ez szerintem hülyeség, mármint amit a férjed állít. Én katolikus vagyok és keresztszülő is egyben, 2 férfi + én vagyunk a keresztszülők és mindegyikünk neve fel van tüntetve.
A kisfiam református, neki 2 nő + 2 férfi a keresztszülője, és mindenki neve szintén szerepel a keresztlevélen.
Szerintem simán mondjátok meg a papnak, hogy ti szeretnétek, ha mindegyik keresztszülő neve szerepelne a papíron, nem hiszem, hogy kifogása lenne vagy lehetne ellene.
Még nem tudjuk milyen vallású legyen. Ha az én szülő városomban tartjuk, akkor református papot ismerünk (református vagyok). Ha ott, ahol a párommal élünk, akkor katolikus. Reformátusként ismertük meg az itteni papot, de a párom keresztelője előtt a pap közölte, hogy katolikus lett. 2 éve keresztelkedett, s nála pl. úgy volt, hogy egy nőt s férfit kellett beírni. De a keresztszülőknek nem kellett megjelenniük, mivel messze laktak, s két idegen képviselte Őket. A pap ötlete volt. S mivel több keresztszülőt a párom nem jelölt meg, Ő onnan vette, hogy szerinte csak kettő lehet, mert egy nőnek s egy férfinak volt fenntartva a hely a papíron, amit alá kellett írnia a páromnak a keresztszülők helyett is. Az én szüleim meg úgy mondták, hogy mikor engem kereszteltek két keresztanyám s keresztapám van, s mindannyian alá írták a papírt.
De úgy veszem észre, itt is megoszlanak a vélemények.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!