Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan kell elkezdeni a...

Hogyan kell elkezdeni a hozzátáplálást? Nemsokára 6 hónapos lesz a babám, naponta 5-ször eszik.4-szer anyatejet, egyszer tápszert. Ezen kívül semmi mást nem kap.

Figyelt kérdés

teljesen kétségbe vagyok esve, mert heteken belül el kellene kezdenem a hozzátáplálást, de fogalamam sincs, hogy hogyan kell ezt csinálni.

eszik: 9,12,15,19,22 órakor. mikor és mit kell neki adni? kell külön folyadék neki? vagy hogy van ez az egész? olyan szerencsétlennek érzem magam, mikor olvasom az itteni kérdéseket a hozzátáplálással kapcsolatban, hogy nekem fogalmam sincs ezekről...

2009. jan. 27. 14:07
 1/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Ez attól függ hogy mivel szeretnéd kezdeni.Én almát kezdtem a babámmal először kóstóltatni de csak egy-két kiskanállal aztán napról napra emeltem az adagon.Ezt csináltam egy-két hétig aztán megint másfajta ételt kóstóltattam vele.Javaslom utána a sütőtök pürét azt nagyon imádják a kicsik.Én úgy csináltam hogy kiválasztottam a délután 3órai etetést adtam neki egy kis cicit de úgy hogy még ne lakjon jól és utána kóstoltattam vele az almát ha netán nem volt neki elég akkor adtam neki megint egy kis anyatejet.Aztán egy idő után ha már megszokta az almát az anyatejcsi el is maradhat és akkor már egy etetés ki is maradt.És ezt így folytatod tovább de azért este egy darabig még hagyd meg neki az anyatejet.Inni csak akkor kell neki ha már csak kevés tejcsit kap de úgy is fogod rajta látni hogy mikor szomjas vagy megkínálhatod egy kis baba teával vagy babavízzel ha nem vagy biztos benne hogy kell-e neki vagy sem.

Jó babázást Remélem tudtam segíteni

2009. jan. 27. 14:33
 2/6 A kérdező kommentje:

köszi a választ.

az almát hogyan kell elkészíteni? sima sajtreszelővel lereszelni, vagy hogyan?

2009. jan. 27. 15:02
 3/6 anonim ***** válasza:

Nekem is most lesz 6 hónapos a kisfiam és én nem gyümével, édessel akarom kezdeni! Én sárgarépával fogom kezdeni, úgy hogy lehetőleg délelőtt vagy a déli etetés előtt fogom neki adni, hogyha esetleg fájna tőle a pocija az az estébe ne kavarjon bele. Én először majd jó hígan összekeverem anyatejjel és úgy adom neki amennyi jólesik. Ha meg mér kér utánna magában tejcsit akkor adok majd. És napról napra kevesebb tejcsivel fogom összekeverni a répapürét, míg a 3-4 nap már csak a répát fogja magában kapni. És utánna én a sütőtököt, krumplit akarom neki adni ugyanilyen módszerrel. Majd ezeket keverem egymással és csak utánna akarok adni neki almát.

Mikor már csak a répát eszi akkor én biztos megkínálom egy kis innivalóval, mert én is sokat iszom evés közben és biztos ő is megszomjazik.

2009. jan. 27. 15:05
 4/6 anonim ***** válasza:

A második válaszoló vagyok. Az almát üvegreszelőn (de van műanya is) kell lereszelni, mert azon a legpépesebb. 100 ft-os boltban lehet venni.

Még azt akartam írni, hogy töltsd le a netről a Nagy Babaszakácskönyvet. Abban sok hasznos dolog van.

2009. jan. 27. 15:08
 5/6 anonim ***** válasza:
2009. jan. 27. 15:15
 6/6 anonim ***** válasza:

Az első válaszoló vagyok én az almát müanyag almareszelőn reszelem mert úgy jó pépes lesz sajtreszelőn is próbáltam de úgy nagyon darabos volt.

Jó babázást

2009. jan. 27. 16:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!