Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ha nem szeret a kiságyában...

Ha nem szeret a kiságyában lenni és nincs járókánk se akkor, hogy fog fölkapaszkodni? Csak a földön van és ott szeret játszani. Lemaradhat emiatt?

Figyelt kérdés

Ha este beteszem az ágyába akkor sem akar kapaszkodni,meg amúgy se semmibe!

Nem baj ez?

6.5hónapos

2009. jan. 27. 13:39
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Az én lányom is állandóan a földön játszik, de emiatt soha nem maradt le. SŐT! A kérdésre válaszolva bármiben meg fog majd kapaszkodni, ami a keze ügyébe kerül (asztal lába, etető szék, ülőgarnitúra, doboz stb.). Először még csak alacsony dolgokba kapaszkodva fog majd megpróbálni felállni (kb. 10-20 cm-re a földtől) és utána jönnek majd a magasabbak.

Egyébként ne aggódj, mert szerintem pont azért fog ügyesen fejlődni, mert a mozgása egyáltalán nincs akadályozva (nem úgy, mint járókában vagy kiságyban).

Zita

2009. jan. 27. 13:47
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Egyetértek az előttem szólóval! Az én lányom sem szeretett sem a kiságyban sem a járókában lenni. Mindig a földön voltunk és sokkal hamarabb forgolódott, hamarabb felült, mint kortársai. 7 hósan pedig felállt a fotelban kapaszkodva, utána nem volt megállás és ezután lassan elkezdett totyogni is kapaszkodva. Szóval talán jobb is a földön, így nagyobb tere van a játszásra, nem zavarja semmi a kilátást stb.
2009. jan. 27. 14:12
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Nekem se szeretett a fiam a járókába sem a kiságyba lenni. Mindig csak a földön és néha a bébikompa. A kiságya mellett állt fel 7 hónaposan.
2009. jan. 27. 14:29
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Egy 6,5 hós babának sehova nem kell kapaszkodnia! Akkor csinálod a legjobban, ha lehetőséget sem adsz rá :) Forogáshoz nem kell kapaszkodás, kúszáshoz, mászáshoz sem, az ülés pedig természetes körülmények között csak ezután jön.Az csinálja a legjobban, aki a földön játszik vele, mint ahogy az előttem szólók teszik :)

gyógytornász

2009. jan. 27. 15:26
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Még egy érv a szabad mozgáshoz: amíg négykézlábazik, nem áll, erősíti a mélyhátizmokat, amelyek a gerincét tartják majd, ill. így "jobb lesz a tartása". Jár majd még eleget, nem marad le semmiről.
2009. jan. 27. 15:34
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Ne izgulj nincs elkésve. Pár hét és azt veszed észre, hogy rámol a kisasztalon...

Amikor ő felakar állni akkor nem feltétlen a járóka, meg a kiságy kell neki. Kitalálja ő, hogy mibe kapaszkodjon. 9 hónapos baba anyukája

2009. jan. 27. 16:38
 7/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Megnyugodtam,mert én is hasonló érvek miatt döntöttem a földönjátszás mellett,csak aztán jöttek az ellenérvek és elbizonytalanodtam:(

De akkor még jók vagyunk nem vagyunk lekésve semmiről:)

2009. jan. 27. 17:58
 8/8 anonim ***** válasza:
Ez nekem is megfordult a fejemben pár hónapja. Az én babám sem használja a járokát, a kiságyban meg csak aludni szok, ennek ellenére 8 hónaposan magátol felállt az ulogarnitura mellett! A foldon játszik azóta is, tapogatva korbejárja a szobát (egyedul még nem). Nem vettem észre hátrányát, hogy nem szereti a járokát-csupán csak annyi, hogy állandoan jon utánam, bárhova is megyek:)
2009. jan. 27. 23:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!