Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Glicerines kúp? Meddig adható,

Glicerines kúp? Meddig adható,

Figyelt kérdés
Sajnos 2 hónapos babám nem tud kakilni, így 2 naponta egy fél glicerines kúpot adok neki. Nem ártok ezzel neki? Anyatejes baba, 2-3 naponta kell csak egy kis tápszeres pótlás. Amugy próbálkozik, erőlködik, szenved, de nem sikerül neki, miótta 2 hónapos lett azóta nem jönn össze a dolog.
2011. jan. 1. 09:55
 1/7 anonim ***** válasza:
Nálunk ugyanez volt a gond!Én féltem,mindig azt adni neki.Így sokat masszíroztam a pocakját ,meg tornáztattam a lábat.És minden nap adtam neki egy kis üres kamillateát,na az meghozta az "áldást"!
2011. jan. 1. 10:03
 2/7 A kérdező kommentje:
kamilla teát mennyit adtál neki? Ugyértem hogy, minden szopizás előtt egy pár kortyot?
2011. jan. 1. 10:06
 3/7 anonim ***** válasza:

Reggel éhgyomorra 2-3 kávékkanállal kell adni. 1 dl vízbe tegyél egy filtert, kb. 5-6x mártogasd bele. Tegyél bele 1 kávékanál cukrot (ettől kakil, nem a teától) és max. egy órán belül lesz kaki. Egyébként anyatejes babáknál a 7 nap kaki nélkül is normális, én nem kúpoznám szegényt már a 2. napon, ráadásul rendszeresen. Rá is van írva: Mire kell figyelemmel lenni a Glicerines végbélkúp 2 g, 3 g alkalmazásakor?

Rendszeres alkalmazása megszokáshoz vezethet, esetleg végbélizgalmat, gyulladást okozhat.

2011. jan. 1. 10:14
 4/7 anonim ***** válasza:
1. vagyok nem tettem bele egy szem cukrot sem és hatalmas kaka volt tőle,1 nap 1x olyan fél decit
2011. jan. 1. 10:43
 5/7 anonim ***** válasza:

Ne adjátok a kamillát minden nap! Lemossa a bélbolyhokat!

Mi így oldottuk meg: 1 nap kamilla (2 kanálka cukorral, 2 dl víz, 1 filter), 1 nap kúp, 1 nap Laevolac, 1 nap szünet.

Doki mondta, hogy nem adható egyik sem napi rendszerességgel, mert hozzászokik, és aztán majd magától majd nem tud. Felváltva adjam és tartsak szünetet, hogy dolgozhasson a szervezete önállóan is.

Nekünk bevált a biciklizés, pocimasszázs is. Rendeződtek a problémák pár hét alatt. Azóta eltelt két év, a lányomnak semmi problémája a kakilással.

2011. jan. 1. 10:51
 6/7 anonim ***** válasza:
-majd
2011. jan. 1. 10:51
 7/7 anonim ***** válasza:

Csatlakozom, a kamilla nem jó a bélbolyhoknak, a kúphoz meg hozzászokhat a végbele, és magától majd nem lesz székelési ingere.

Nekünk a Laevolac segített, napi 5 mili pár napon át, és megoldotta a kakigondot. A Laevolac-ban - amint a neve is mutatja - ugyanaz a tejcukor van, ami az anyatejben, ezzel segít a székrekedés megoldásában. Szóval nem testidegen gyógyszer.

2011. jan. 1. 11:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!