Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Aki nem akar már babát a...

Aki nem akar már babát a picije mellé, mit szokott válaszolni a kellemetlen kérdésekre hogy:-Mért nem szülsz még egyet?

Figyelt kérdés
Sógornőm folyton ezen lovagol,neki 2 van.Nekem van egy 17 hós lánykám,akit imádok.De úgy gondolom nem szeretnék még egyet.Ha ovis lesz,újra belefogunk a családi vállalkozásunkba,ami igen sok időmet el fogja venni,mivel a baba előtt is ezt csináltam,és szerettem is a munkámat.A szabadidőmet pedig a gyermekemnek szentelem,és mindent meg szeretnék majd neki adni.Mind anyagilag,mind szeretetet,mind törődést.Ő azt mondja/sógornőm/,hogy nem szép,hogy nem adom meg neki a testvért,elvégre ne a szomszédba menjen már játszani!!!Akinek szintén egy babája van,ti mivel "szerelnétek"le?Köszönöm a válaszokat.
2010. dec. 31. 16:33
 1/7 anonim válasza:
86%

Bár én még szeretnék gyereket, meg tudlak érteni! Ne törődj senkivel, főleg azzal ne, akinek az egyetlen indoka a második gyerekre, hogy az elsőnek legyen játszótársa!

Lesz annak a gyereknek ovis társa, iskolás tarsa és barátai, lesz kivel játszania!

Ha úgy érzed, teljes a családod, akkor mond azt és kész!

2010. dec. 31. 16:38
 2/7 anonim ***** válasza:
Mi sem akarunk még csak pár év múlva ha lesz. Majd az anyagiak eldöntik. Én azt szoktam mondani, hogy majd lesz vagy nem. Inkább 1-et nevelek fel úgy ahogy kel, tisztességesen, minthogy 2 "nélkülözzön". Egyébként is jelenleg albérletbe lakunk, szeretnénk saját lakást venni jövőre.
2010. dec. 31. 16:38
 3/7 anonim ***** válasza:
Mert elég egy. Se az időm, de a munkám nem engedi. Egy gyereket akartam és kész, ne dumáljon más a dolgomba.
2010. dec. 31. 17:54
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Nekem az is csoda, hogy ez az egy megmaradt, életben van, egészséges... Aki kérdezi tőlem, mikor lesz a következő, arra vigyorgok és azt mondom, hogy amikor az apja megszüli... Sok hülye ember van, aki azt hiszi, hogy egy nő automata gyerekgyár :S Azt a gyereket fel is kell nevelni, időt, energiát fordítani rá, és nem utolsósorban kitermelni a felnevelés költségeit...

Kedves,mondd meg a sógornődnek, hogy ne dumáljon bele a dolgotokba, kapja be :)

Egyébként még az is lehetséges, hogy később úgy alakul az életed,hogy kedved lesz még egy babához és megengedhetitek magatoknak, senki sem tudja,mit hoz a jövő.

2010. dec. 31. 20:12
 5/7 anonim ***** válasza:

Nálunk ez még problémásabb, mert nekem nem javasolnak többet, de vannak ugye okosok a családban, aki szerint az orvosok hülyék, lényegtelen, hogy a gyerek meg én is majdnem meghaltunk.

Az ilyen "egy gyerek, nem gyerek" dologra meg azt szoktam mondani, hogy de két gyerek anya nélkül az jobb, ugye?

Vagy, ha olyan okoskodik, aki ne áll ennyire közel hozzá, hogy tudja ezeket a dolgokat, akkor a "Mikor lesz kistestvér" kérdésre szoktam mondani, hogy lehet, már van is, csak én nem tudom, és jelentőségteljesen ránézek a férjemre, aki erre elvigyorodik, és tesz valami hülye megjegyzést, de ő partner az ilyenekben, rögtön vág az esze. :-)

2011. jan. 1. 11:58
 6/7 anonim ***** válasza:
Nekem egy 5 hónapos lánykám van,bár még csak 23 éves vagyok nem tervezünk másik babát.én mindig azt mondom ha kérdezik hogy egyenlőre nem tervezünk de majd az évek során kialakul.ezt csak azert mondom hogy vegyék a lapot és zárjuk le a témát.általában veszik is:)nincs kedvem érvelgetni nekik hogy miért nem szeretnék.:)
2011. jan. 1. 13:08
 7/7 anonim ***** válasza:
utolsó vagyok csatlakozom az előttem szólóhoz inkább egyet nevelek tisztességesen mindent megadva.mint kettőt úgy hogy nélkülözniük kelljen
2011. jan. 1. 13:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!