Mit adjak hasmenésre az 1 évesemnek? A Smectát nem hajlandó meginni és a gyerekorvos is csak azt mondta, hogy ezt adjam be neki valahogy.
Kedves utolsó: a Normolytra mit mondott a doki? Hogy add be a picinek?
Mert én 1 liter vízbe elkevertem az egy tasak port, és belenyomtam 1 citrom levét is. 24 óra leforgása alatt pont megitta az 1 liternyi mennyiséget, csak ezt raktam a csőrösébe.
Sehogy nem eszi meg a Smectát, már kevertem tápszerbe de ki kellett öntenem az egészet, próbáltam én is a Nurofenes adagolót de a 2. adagot már nem tudtam belenyomni mert üvöltött és kiverte a kezemből. Most még megpróbálom narancslével, szorítsatok!
Hál istennek teát iszik.
Miért van hasmenése?
Ha vírus miatt, akkor ne adj neki Smectát, mert lassabban gyógyul.
Hasmenés esetén tejtermékeket nem szabad adni!
A folyadékot pótold, az a lényeg.
Az én kisfiam sehogyan, semmibe keverve sem itta meg a Smectát, amikor fogzás miatt próbáltuk nála. Úgyhogy tippem nincs:)
Nekem azt mondta az orvosom, hogy semmit nem szabad hasmenésre adni. Különösen ha vírusos, mert a hasfogó csak bent tartja a vírusokat a szervezetébe és azok még jobban elszaporodnak. Inkább minél előbb ki kell, hogy ürüljön, nemhogy visszatartani. És a kórházban a fertőzőn sem adtak soha semmit. Még a nagyon piciknek sem.
Normolytot, normaflore-t és sok folyadékot kell.
Valószínűleg vírusos, az elején hányt is. Akkor nem erőltetem, jöjjön ki aminek jönnie kell. Almát eszik és iszik rengeteget, csak már nem bírja (és én sem nagyon) a napi 10-12 pelenkacserét:( Mindenkinek köszönöm.
Aki pedig azt mondta, hogy olyan nincs, hogy egy gyereknek nem lehet beadni a gyógyszert annak gratulálok a szuper jó gyerekeihez.
Nézd én szuperanyuka vagyok, mert nincs olyan gyógyszer, amit ne tudnék beadni. Kiáltok gyógyszerosztás és egymást tapossák a gyógyszerért, keveset még nem tudtam semmiből adni.
Kivéve a smectát és a normolytot. Kétszer sikerült belenyalatni és mindkétszer azonnal hányt is. belekóstoltam és én is. Ezek szörnyűek. És az orvosom azt mondta, hogy elég egy jó minőségű ásványvíz, abban bent vannak az ásványi anyagok és főztem cukorsziruppal jó édes teát, mert a cukor kell az ásványi anyagoknak. És akkor két korty édes lötty, utána az ásványvíz. Nem volt semmi baja (korábban kétszer voltunk kórházban kiszáradással-elöszőr semmit nem ivott, másodszorra literszám vizet, de az nem volt jó)
De még egy dolgot kitapasztaltam, ha vírusos, akkor se hányáscsillapító se hasfogó- az én kicsi fiam, hányt ledöntött egy pohár vizet, hányt-víz-ezt csinálta fél délután és túl volt rajta. Mi hányás után, kortyolgattunk vizet, nem ettünk semmit-ahogy azt tanácsolják, 4 napig lábra állni nem tudtunk.
Az ügyeletes orvos akit a hányás miatt hívtunk mondta, hogy a sima víz felerősíti a tüneteket, úgyhogy azt ne adjak, holott eddig mindig azt kapott. azt tanácsolta, hogy lehűtött cukros teát adjak, az jó lesz. Akkor még nem volt hasmenése, a gyerekorvoshoz nem tudtunk elmenni, csak telefonba mondta a Smectát, amit ugye nem iszik meg.
Nálunk a férjem a szuper gyógyszerbeadó, de most ő is feladta, mert öklendezik és üvölt a gyerek, szadisták meg nem vagyunk. Ha jön a kaka hát jön. Literszám issza a teát úgyhogy a kiszáradástól nem félek meg jól is néz ki a gyerek nem látszik rajta a betegség. Csak reméltem valaki megmondja itt a tutit:) De mindenkinek köszönöm.
de azt mondják, hogy cukorsziruppal kell, a kórházban mondták, nem szabad beletenni a cukrot csakúgy, hanem inverz szirupot vagy mit kell csinálni. A smectát meg hanyagold.
És tehetsz bele egy pici sót is, bár annyira úgy nem jó- de azzal tökéletes a tea. Ne sima víz legyen, az a lényeg.
Remélem azóta már nem aktuális a kérdés, mert meggyógyultatok, de leírom az én tapasztalataimat ezzel kapcsolatban.
22 hónapos ikreim vannak, mivel itt is és máshol is olvastam a sok rossz élményt a Semctával kapcsolatban, nem is mertem adni, csak már a 8. napon, de a Normaflore-t kapták.
Tegnap viszont csak megpróbálkoztam, hátha megisszák...
Egy féldecis kispohárban kevertem össze egy tasak port egy kis répás kubuval, így olyan lágy krémes állaga lett, de ihatóan folyékony.
Úgy itták mindketten, hogy még kérték volna, ha van! Szóval bejött az, amire nem is gondoltam, hogy az én gyerekeim szeretik és szívesen isszák meg a Smectát!
Délután adtam a második adagot, hogy meglegyen mindkettőjüknek a napi 1 tasak. Próbáltam fele-fele arányban engedni, hogy igyák, de a kislányomtól alig tudtam elvenni! Pedig szerintem sem finom, megkóstoltam...
Remélem már nem sokáig kell, már tegnap is és ma is elég normálisnak mondható székletük volt, de most már legalább a kekszet nyomják ezerrel meg a teát, az est pedig sült csirkemell falatkákat is ettek. :)
Ezt most csak azért írtam le, hogy legyen több pozitív tapasztalat is, mert a legtöbben ugyebár csak akkor írnak, ha valami nem megy, nem jó, nem sikerül, stb.
Remélem a kicsid már jobban van!
üdv:
egy ikres anyuka
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!