8 hónapos babám a korai éjszakai órákban 22-tól hajnali 3. ig 3-4x ébred fel, baj, hogy ilyenkor adok neki tápszert? Rá lehet szoktatni arra, hogy nappal egyen többet?
Estére próbáld ki,hogy tejpépet adsz neki (6hós kortól bőven lehet), van mindenféle, gyümölcsös, egyéb ízesített (milupa, humana, stb.), 5-6 étkezés /doboz /6-700 ft. Nálunk bevált, illetve még az is,hogy Sinlacot kevertem az esti tápba (ez a szentjánoskenyérmag por változata, piciknek, tejérzékenyeknek is adható, sűríti, édesíti a tápot,mert mézédes és nagyon finom). A másik ötletem,hogy próbáld ki az ú.n. "álometetést", amikor 23 óra körül kiveszed ha felébred,ha nem,és "megtömöd", cumisüveggel persze. Enni fog,mert ha a szájába kerül, eszik.. :) Suttogó módszer, nekem ez is bevált sokáig, bár a fogzás rendesen bezavart... az megint más tészta.
N/32 (1,5éves kisfiú anyukája)
az álometetésről bővebben itt olvashatsz,ha nem ismered a módszert (ha igen,akkor elnézést)
az előző kettő válasz vagyok, az jutott még eszembe,h valóban napközben meg kéne próbálni táplálóbbat adni neki, az enyém pl úgy evett csak jódarabig,h konzervet feleztem,és felháziasítottam krumplival, répával,meg amit ehetett azzal,de 8hósan már egész sokmindent evett.
remélem segítettem (nehéz időszak ez).
Köszönöm a válaszokat. Az az érzésem, hogy éjszakai megtömés az is amit csinálok. Talán az éjszajai "éheztetés" volna célravezető. A sinlancot nem ismerem, de ki fogjuk próbálni. Sajnos tejpépből sem fogad el, csak 60ml-t (jó esetben). Főzelékből, ha szereti, 1/4-1/3 üvegnyit, banánból max. 1/3-ot. Gyümiléből pár korty, vizből 1-2 korty.
5 hetes korától 5 hónapos koráig többnyire átaludta az éjszakát.
Mindig nagyon keveset evett, csak akkor még volt anyatej és a doki azt mondta, hogy abban minden van amire szüksége van.
Üveges cuccal eteted? Próbálj főzni neki, már zöldfűszereket adhatsz neki. Ízesítsd meg neki, egy kis husit bele, szerintem jobban fog ízleni neki.
Lehet, hogy kevés folyadékot adsz neki. Megkérdeztem a dokit, egy babának a folyadékigénye kilónként 100 ml. Ez megvan?
Rá kell szoktatni, hogy nappal van az evés, éjjel alvás. Én drasztikus módszerrel csinálnám. Hagynám sírni. De közben be-bemennék és megkínálnám vízzel. Először csak 15 perc múlva, aztán fél óra múlva stb. adnék neki tápszert. Hidd el 1 hét alatt jelentősen javulna a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!