2 és fél hónaposan átlagosan hány kg egy kisfiú? Normális, hogy az enyém 7,5 kg?
Szia!
A babáknak átlagosan fél éves korukra kell megduplázni, 1 éves korukra pedig megháromszorozni a születési súlyukat. Tehát nálatok 6 hósan 9kg lesz a 'normális', 12 hósan pedig 13,5kg. Születéskor is jó nagy fiú volt, most sem drasztikusan több a kelleténél, de a tápszerrel szerintem is jól lehet variálni.
Mellesleg az én kislányom, aki 2500g-mal született, 9 hónaposan volt 7620g és nem volt sovány baba, inkább átlagos testalkatú. Nem vagyunk egyformák! :-)
Üdv: 17 hós Manó anyucija
Első ránézésre a tápszeradag nem sok, szerintem azt nem kell csökkenteni. Legalábbis az én fiam 9 hetes, sajnos az elejétől tápszeres és többet eszik, mint amit te írsz. Naponta 5-6 etetés van, éjszaka maximum egy, de nappal bepótolja, általában 3 max 4 óránként enni kér és egy hete már 165 ml-re kellett emelnem az adagot, előtte 2-3 hétig 150 ml-t kapott és már nem volt elég.
Méreteit tekintve 3700 grammal és 55 centivel született, most 64 centi és 6200 gramm körül van.
Ha azt nézem, hogy a te fiad majdnem egy kilóval több volt születéskor és egy-másfél héttel idősebb, akkor nem tűnik brutálisan soknak a súlya. Legalábbis nekem nem tűnik annak. Egyébként nekem a doki azt mondta, hogy nem hónapokban kell nézni, hogy meddig nő gyorsan, hanem súly szerint, elvileg amikor megduplázzák a születési súlyukat, akkor csökkenhet a növekedési tempó.
Ha nagyon izgulsz, akkor inkább a doki véleményét kérd ki.
Köszönöm szépen a válaszokat!
Jó babázást kívánok mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!