Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 2 és fél hónaposan átlagosan...

2 és fél hónaposan átlagosan hány kg egy kisfiú? Normális, hogy az enyém 7,5 kg?

Figyelt kérdés
4500 grammal született.
2009. jan. 25. 21:54
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
26%
az én fiam is tápszert evett 3 óránként, volt, h 2 óránként... én is hígabbra csináltam, bár én a folyadékmennyiség miatt, de tényleg lelassul a hízás tőle. próbáld ki szerintem is, biztosan beválik, mert elég sok a 7,5 kiló.
2009. jan. 25. 22:13
 12/18 anonim ***** válasza:
81%
Én voltam a 3-dik válaszoló. Az enyém 160ml-t evett pár hetes korától, mégsem hízott annyira. Most 4 hós és 6,5kg. Ja és még mindíg 3 óránként eszik, naponta ötször.
2009. jan. 25. 22:19
 13/18 anonim ***** válasza:
41%

Szia!

A babáknak átlagosan fél éves korukra kell megduplázni, 1 éves korukra pedig megháromszorozni a születési súlyukat. Tehát nálatok 6 hósan 9kg lesz a 'normális', 12 hósan pedig 13,5kg. Születéskor is jó nagy fiú volt, most sem drasztikusan több a kelleténél, de a tápszerrel szerintem is jól lehet variálni.

Mellesleg az én kislányom, aki 2500g-mal született, 9 hónaposan volt 7620g és nem volt sovány baba, inkább átlagos testalkatú. Nem vagyunk egyformák! :-)

Üdv: 17 hós Manó anyucija

2009. jan. 25. 22:50
 14/18 anonim ***** válasza:
85%

Első ránézésre a tápszeradag nem sok, szerintem azt nem kell csökkenteni. Legalábbis az én fiam 9 hetes, sajnos az elejétől tápszeres és többet eszik, mint amit te írsz. Naponta 5-6 etetés van, éjszaka maximum egy, de nappal bepótolja, általában 3 max 4 óránként enni kér és egy hete már 165 ml-re kellett emelnem az adagot, előtte 2-3 hétig 150 ml-t kapott és már nem volt elég.

Méreteit tekintve 3700 grammal és 55 centivel született, most 64 centi és 6200 gramm körül van.

Ha azt nézem, hogy a te fiad majdnem egy kilóval több volt születéskor és egy-másfél héttel idősebb, akkor nem tűnik brutálisan soknak a súlya. Legalábbis nekem nem tűnik annak. Egyébként nekem a doki azt mondta, hogy nem hónapokban kell nézni, hogy meddig nő gyorsan, hanem súly szerint, elvileg amikor megduplázzák a születési súlyukat, akkor csökkenhet a növekedési tempó.

Ha nagyon izgulsz, akkor inkább a doki véleményét kérd ki.

2009. jan. 26. 08:36
 15/18 anonim ***** válasza:
84%
Szia! Ne aggódj, normális. Az én kisfiam 4350-nel született és 10 hetesen 7100 gramm volt. A doki szerint teljesen normális, nem szabad éheztetni hagyni, majd, ha elkezd jobban mozgolódni, nem nő ilyen rohamos ütemben. Amúgy én őt szoptatom, meg tápszert kap pótlásnak. DE még egyszer mondom, nem szabad éheztetni. Ha nem kap annyit, amennyivel jól tud lakni, csak nyűgös lesz. További szép babázást.
2009. jan. 26. 11:18
 16/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!

Jó babázást kívánok mindenkinek!

2009. jan. 26. 11:33
 17/18 anonim ***** válasza:
82%
Szia! Ne aggodj, nagyon szepen fejlodik a babad! Biztosan megdicserte mar az orvos is! Gondolom hosszu baba! Nagy sullyal szuletett, es atlag havi 1 kg-t hizott, ez nagyon normalis es nagyon jo! Az en babam, igaz anyatejes, kb 1.2-1.4 kilokat hizott, persze ez a tempo egy ido utan lelassul. Altalaban akor, amikor mar megduplaztak a szuletesi sulyukat. Az en kicsim 3.4 kg-val szuletett, 2.5 honaposan volt 6.4 kg. O is hosszu baba, nem kover szerintem, 3 hosan 62 cm volt. Most 4 es fel hos, 68 cm es 4,1 kg.
2009. jan. 27. 00:43
 18/18 anonim ***** válasza:
82%
Bocsi, elirtam! 8.1 kg!
2009. jan. 27. 00:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!