Fogkrém használata! Milyet és hogyan?
Figyelt kérdés
1 éves babámnak eddig nedves babafogkefével mostam a fogát, de mivel van már 9 fogacskája, azt hiszem ideje lenne fogkrémet is használni.Milyet?Egyáltalán hogyan tanítsam meg neki hogy ki kell köpni, öblögetni stb ?Baj ha ezekből a babafogkrémekből nyel?2010. dec. 28. 13:53
1/7 anonim válasza:
1 éve koráig nenedenttel mostam neki. utána Colgate vagy Gabi. Amennyi Fluor van bennük, annyi kel. Ezt fogorvos mondta nekünk. Nem baj ha lenyelik, hiszen csak egy pici kell rá. A nenedent viszont Fluor mentes, ha olyat akarsz neki.
2/7 anonim válasza:
első vagyok. 1 évestől ne várd el, hogy kiköpje. 22 hónaposom se bírja még kiköpni. De a vizet kibírja:)
3/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!Ma veszek fogkrémet és próbálkozunk:-))
2010. dec. 28. 14:15
4/7 anonim válasza:
Megkérdeztema fogorvost, mikor én mentem.
Azt mondta, hogy amíg nem tud köpni, addig nem kell fogkrémet használni (és ez kb. 3 éves koráig így is lesz - mármint addig nem tud köpni).
Azt mondta,elég, ha vízzel egy nap egyszer fogkefével alaposan át van sikálva. Nekünk ez a sikálás dolog az, ami nehezen megy. De tanulgatjuk. Most lesz 17 hós.
(Vannak marha drága fogrémek, amit le is lehet nyelni. De ha a fogorvos ezt javasolta nekem, én hiszek neki.)
5/7 anonim válasza:
DM-ben lehet kapni fluoridmentes Nenedent fogkrémet, ami 600 Ft. Erre rá is van írva, hogy nem baj, ha a baba lenyeli, mi is ilyet használunk. A fluoridostól besárgulhat a foga, ha a baba folyamatosan lenyel belőle.
6/7 anonim válasza:
Szia, Nenedent-et használunk 7 hós kora óta. Sajnos imádja, nemhogy kiköpi, eszi, imádja. Ezért nem váltunk fluoridosra, most 15 hós, 16 foga van.
7/7 anonim válasza:
Mi első fog megjelenésétől kezdve használható Elmex fogkrémet vesszük. Legdrágább de legjobb. Fogorvos szerint is.
1 évesen amúgy még tényleg nem fontos a fogkrém de egy nap egyszer nyugodtan azzal is moshatsz nem kell rá sokat tenni és nem baj ha lenyeli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!