Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit célszerű először megvenni...

Mit célszerű először megvenni a babának?

Figyelt kérdés
2010. dec. 27. 11:03
 1/5 anonim ***** válasza:
Mire gondolsz? Mikor? Születése előtt?
2010. dec. 27. 11:11
 2/5 A kérdező kommentje:
igen.születése előtt
2010. dec. 27. 11:19
 3/5 anonim ***** válasza:

Szerintem itt nincs sorrend. Én mikor megtudtam hogy terhes vagyok először vettem egy kissapkát.

Igazából nekünk nem sok mindent kellett venni mert sok a gyerek a rokonságban igy sokat örököltünk. Kb olyan 6 hónapos terhesen kezdtük összehordani a cuccokat, elhoztuk a gyerekágyat aputól(ami még az enyém volt 20 éves de kiváló:) aztán bnőméktől az etetőszéket, járókát, olyan 8 hónapos voltam mikor megvettük az ágyneműt, pár ruhát, pelenkázót.

Szerintem azt vedd meg mindíg amire épp van pénzed, először a nagy dolgokra spórolgass, utána meg arra ami nem annyira fontos de azért te szeretnéd

2010. dec. 27. 11:52
 4/5 anonim ***** válasza:

Első vagyok. Amire már a kórházban szüksége lesz:

- kesztyű (hogy ne karmolássza össze az arcocskáját, tesco-ban lehet is kapni, egyszerű, jó)

- zokni

- pelus, popsitörlő

- textilpelus (tetra, szintén tesco-ban beszerezhető, jó lesz, ha van belőle legalább 10 db)

- cumisüveg (ezt is kérték a kórházban, ha esetleg valami pótlást, vagy cukros vizet kell adni a babának)

Ezeket a kórházban kérték, hogy vigyük a babának.

Meg lehet venni a kiságyat, van aki az átalakítható kiságyra esküszik, mi a legolcsóbbat vettük meg az ikeában, egyszerű, de nagyon jó, könnyen mozgatható, állítható a fekvőlapja. A kiságyhoz matrac, lepedő, babapléd (ebből jó, ha több van).

Ruhákat nem érdemes előre sokat venni, mert nem tudod, hogy az első méretek meddig lesznek jók a babádnak. Nekünk rengeteg body, rugdalózónk volt, amit egyszer sem adtam rá a babára, annyi ruhája volt... Tesco-ban 3-as, 5-ös csomagolásban lehet venni body-kat, rugdalózókat, mi azokat használjuk. Olyat is lehet kapni, ami pattentos, például ujjatlan body-ban is, így nem kell áthúznod a baba fején. Amíg pici, ez nagyon praktikus (de mi 4 hósan is ilyet használunk). Egyébként is, ha ruhákat nézel majd, mindig figyelj a praktikusságra is, hogy a legegyszerűbben tudd majd ki-be csomagolni a babádat pelenkázáskor, illetve ha sokat kell átöltöztetni, mert kakis-pisis lesz a ruhája, akkor ne legyen tortúra az öltöztetés (se neki, se nektek).

Jó, ha van 2 törülközője, tisztálkodószereket a gyerekorvos írja majd fel, így azokkal még nem kell foglalkoznod.

Mi vettünk előre elektromos orrszívót (Livinglab márkájút), kis fésűt, körömvágáshoz ollót (de az első pár hétben még nem kell használni), fürdéshez kiskádat, vízhőmérőt.

Azt hiszem ezek kellenek az első hetekben, a gyerekorvos ír majd fel K vitamint, D vitamint, fürdetőkrémet, stb.

Ezenkívül vehetsz neki játékokat (csörgőt, valami vidám zenélős forgót a kiságyra, és nálunk a keljfelnyuszi nagy sláger pl. :)).

Ja, sterilizáló jó ha van, könnyebb, mint a kifőzés. Illetve mellszívó készülék neked, ha szükséged lesz rá, de azt majd úgyis meglátod.

Kellemes babavárást! :)

2010. dec. 27. 12:16
 5/5 anonim ***** válasza:
Ja igen, a kissapka! Legjobb, ha meg lehet kötni, kórházban olyat adtak rá.
2010. dec. 27. 12:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!