Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 1,5 éves fiamat hogyan tudnám...

1,5 éves fiamat hogyan tudnám egyedül elalvásra tanítani?

Figyelt kérdés
Születése óta nagyon rossz alvó még egyetlen éjszakát sem aludt át. Minimum 3X felébred egy éjszaka. 8 körül fektetem le aztán ébred éjfél hajnal 3 és 5 körül minél közelebb a reggel annál nehezebb vissza altatni van hogy egy órát is ringatom, már nagyon fáradt vagyok. Mostanában kézben sem akar vissza aludni csak feszeng ha vissza teszem az ágyába ott meg csak ordít akár 1 órán keresztül is. Ha valaki jár ilyen cipőben kérem segítsen!!!
2010. dec. 26. 20:34
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

Szia!

Megint én...

Éjjel, amíg simogattam vagy ringattam, addig ébredt, 1 éves kora előtt tápszert, utána teát kapott éjjel. Ma is teázik, ha kel. Addig elég sűrűn ébredt, 2-4* egy éjszaka alatt, átmentem hozzá, ölembe vettem, adtam neki teát, közben is simogattam, visszatettem az ágyába és álomba simogattam. Nagyobb gondok az elején nem voltak.

Aztán idén ahogy megérkezett a hideg novemberben, folyton keltett éjfél körül, kettőkor és négykor, és a 4 órási kelés eltartott 6-ig sajnos. Apa 4-kor kezd el készülődni dolgozni, meg ahogy te is írtad, minél közelebb volt a reggel annál nehezebben aludt vissza. Nem akart kijönni, nem akart játszani, csak hiába simogattam nem aludt el. Ezért is szoktattam le a simogatásról. Jaaa és rájöttem mi volt a sűrű ébredések oka. Nagyon nem bírja a meleget!!! Úgyhogy odakint marha hideg, nála meg lekapcsoltam éjjelre a fűtést, így csak egyszer vagy egyszer sem kelt fel. Próbáld ki! Igaz most már azért nem kapcsolom le, de vedd vissza 16-18 fokra, adj rá pizsit meg zsákot, vékony takarót és had aludjon hűvösben.

Amióta nem simogatom, azóta átalussza az éjszakát, igaz most szilveszterkor nem ment neki, mert egy szobában aludtunk és Apa nagyon horkol, de mától megint itthon vagyunk, remélem megint átalussza az éjszakát, ha nem, akkor én már az egy ébredéssel is elégedett leszek! És azóta is úgy alszik, beteszem az ágyba, kicsit játszik, kéri a kezem, a hátára teszem, de már nem simogatom, dumál magának és egyszer csak elalszik.

Próbáld meg, remélhetőleg semmit nem veszítesz. Aztán írj, hogy hol tartotok.

Amit még akartam kérdezni: hányszor alszik napközben? Az enyémet 15 hónaposan átszoktattam a napi egy alvásra, azóta jobban alszik. És ha délben csak 1 órát alszik, akkor sem altatom vissza, annál jobban elfárad estére, de este nem mehet korábban aludni, csak 8-9 között, így tutira fáradt már.

2011. jan. 2. 18:44
 22/23 A kérdező kommentje:

csak egyszer alszik ő is napközben ebéd után kb 2órát és este 8-9 között teszem le aludni. Nálunk kb 18-19 fok van éjjelre (de én saját magamból kiindulva nagyon fázós vagyok) vastag pizsit adok rá és egy vastag pléddel takarom be rengeteget forgolódik mocorog dobálja magát álmában akkor lehet hogy melege van és attól éberd meg olyan gyakran na eztm holnap kipróbálom vékony pizsi másik takaró.

Köszi előre is majd írok!

Ja amit írtál az elaltatásról kipróbáltuk hatalmas hisztiket rendezett addíg tetszett neki amíg az ágyban is játszottunk a játékokkal de mikor a játékok elmentek aludni mert ugye ők is elmennek aludni illetve egy kedvenc maradt onnan elszabadult a pokol úgy hogy megint kézben ringatva aludt el, de nem adom fel még próbálkozom csak megvárom a jövőhetet amikor a párom éjszakás mert ő nem bírja ha hisztizik

2011. jan. 2. 21:33
 23/23 anonim ***** válasza:

Szia!

Megint én...

Én is fázós vagyok éjjelente, főleg ha ki kell másznom az ágyból a gyerekhez. Érzem is, hogy nála hűvösebb van, de nekem tényleg bejött, olyankor sokkal jobban alszik.

Most éjjel nem tudom mi lelte, kétszer ébresztett... passz... pedig ugyanúgy altattam, mint azelőtt.

Ja, azt nem írtam, hogy az én fiam, csak olyanokkal játszik, ami bent is maradhat az ágyában. Egy kis béka, cica és maci... ez a 3 dolog van vele éjjel, ezekkel játszik, és akkor nem kell tőle elvenni alvás előtt.

Ami még fontos... ha már egyszer elkezdted bevezetni nála az új dolgot, akkor ne add fel és ne térj vissza a ringatáshoz, mert akkor ő "nyert"... hülye kifejezés tudom, de érted, amit mondani akarok...

Ha a párod éjszakás lesz, kezdd el újra és azt a hetet áldozd rá erre. Biztosan menni fog. Drukkolok!

2011. jan. 3. 12:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!