Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 1,5 éves fiamat hogyan tudnám...

1,5 éves fiamat hogyan tudnám egyedül elalvásra tanítani?

Figyelt kérdés
Születése óta nagyon rossz alvó még egyetlen éjszakát sem aludt át. Minimum 3X felébred egy éjszaka. 8 körül fektetem le aztán ébred éjfél hajnal 3 és 5 körül minél közelebb a reggel annál nehezebb vissza altatni van hogy egy órát is ringatom, már nagyon fáradt vagyok. Mostanában kézben sem akar vissza aludni csak feszeng ha vissza teszem az ágyába ott meg csak ordít akár 1 órán keresztül is. Ha valaki jár ilyen cipőben kérem segítsen!!!
2010. dec. 26. 20:34
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
Próbálta a felvesz letesz módszert de ne jött be mihelyt leteszem az ágyába torka szakadtából üvölt akár hányásig .És a vége mindig az volt hogy elringattam
2010. dec. 30. 16:37
 12/23 anonim ***** válasza:
Úristen én így élni sem tudnék, hogy másfél éve nem alszok. Hogy bírjátok a férjeddel?
2010. dec. 30. 17:36
 13/23 A kérdező kommentje:
Férjem olyan mélyen alszik hogy ő nem ébred fel rá én meg minden kis moccanására felébredek szóval már nagyon kivagyok de azért kibírható
2010. dec. 30. 17:43
 14/23 anonim ***** válasza:
Ezt sajna sehogy nem tudod megoldani, csak egyetlen módszerrel, ha nem mész be hozzá. Majd belealszik az ordításba. Oké, hogy sajnálod, pillanatnyilag ez mindkettőtöknek rossz, de hosszútávon így lesz jó mindenkinek, ez lebegjen a szemed előtt. Nálunk úgy megy az esti altatás, hogy fürdés, utána kb fél óra játék a nagy szobában, addig ég a villany, majd lekapcsoljuk a villanyt, na akkor már tudja, hogy jön a mámmá. :) Melegítek neki egy pohár tejet, beül az ölembe, azt megissza, és utána ha álmos, ha nem, megy a kiságyba, ahol várja a cicája és a kedvenc játékai. És van a szobájában egy kis tévé, amit be szoktunk neki kapcsolni, lehallkítva, nézi a mesét és szépen elalszik rajta. A Baby tv-n tök jó altatózenés színes kis vackok mennek esténként, azokat szereti. Beállítjuk a tv-t, hogy kapcsoljon ki egy óra múlva és alszik reggelig. Nekünk is volt nagyon sok problémánk az alvással, de ez nagyon bevált.
2010. dec. 30. 18:20
 15/23 anonim ***** válasza:
Kisfiam 15 hónapos és mi is küszködünk a "nem alvástól". Sajnos, azóta nem alszik el egyedül a kiságyában, mióta megtanult felkapaszkodni. 2 és fél hónapja jönnek a kisőrlői és a szemfogai, egészen addig fajult a helyzet, hogy az ágyunkban köt ki, de néha ott is vergődik (és persze mi sem alszunk mélyen). Ha visszatenném a kiságyba, sírna és sírna, esély sincs arra, hogy ott altassam el. Egy ideig az ment, hogy felébredt, visszaaltattam, betettem a kiságyba, de szinte 2 óránként kelt. Így kötött ki a nagyágyban, így tudok egy picivel többet pihenni. De hulla vagyok reggelre. Szóval sajnos egyetlen tanácsot sem tudok mondani Neked, csak azért írtam, hogy tudd, nem vagy egyedül. Kisfiam még cicizik, ez is közre játszik az állandó éjszakai ébredésben, így lassan elkezdem leválasztani. Remélem, mihamarabb nyugodt éjszakáink lesznek.
2010. dec. 30. 18:20
 16/23 anonim ***** válasza:
1,5 éves kislányom ma is ölben alszik el,hát mit mondjak nem bánnám ha már egyedül is menne neki.
2010. dec. 30. 18:46
 17/23 anonim ***** válasza:

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__kisgye..

Ezt a kérdést én tettem fel, mert én már szinte nem is bízom, hogy le tudom őket szoktatni, "az idő mindent megold"-ot várom....

Amúgy csodállak, hogy még képes vagy ringatni, én 8 hónapos korukig bírtam, aztán leszoktattam. Akkor még elég simán ment.Akkor kellett volna még az éjszakai alvást megoldani, arról is leszoktatni őket. De azt hiszem írtam azon az oldalonis, hogy próbáltam, kis sikerrel járt (csak 4 körül keltek) de aztán jött a fogzás, betegség és lőttek az egésznek.

Most kaptam a barátnőmtől borostyánláncot, és amúgy is szoktatom le őket az evés-ivásról. Úgy tűnik, valamit segít, persze felriadnak és felsírnak még mindig, de mintha mégis nyugodtabbak lennének az éjszakáink. Kb. 1 hete van rajtuk a nyaklánc, várom a csodát, hátha.

Sok sikert és boldog új évet kívánok, de legfőképp nyugodt éjszakákat!!!!

2010. dec. 30. 21:25
 18/23 anonim ***** válasza:

Szia!

Csak ideértem, elszállt a netünk... 2. válaszoló vagyok.

Szóval, ahogy én csinálom:

Rituálé van este. Minden szinte ugyanúgy zajlik, mint minden este, apró eltérések lehetnek. Apa fürdet 6 körül, utána öltözés, majd tej a pihenőszékben, ez lezajlik 7-ig. 7-től játék anyával, könyv nézegetés, labdázás, bármi... fél 8 körül néha még vacsizunk, attól függ mennyit evett egész nap, ha vacsi nincs, akkor játék van. Én 8 körül szoktam elkezdeni a tényleges altatást, addigra ő már álmos, meg ezt szokta meg.

Az altatás kakaóval kezdődik, pihenőszékben megissza, addig én elrendezek mindent, éjjeli fény bedug, éjjeli lámpa bekapcsol, cumisüveg elmos stb stb... megitta a kakaót, megyünk fogat mosni, fogmosás után puszi Apának, majd a szobájában pelus csere, bekenem a fogát dentinox-szal /már előre kéri "bekenem"/, aztán puszi Anyának és mehet az ágyába.

Ott eljátszik még a plüssökkel, beszélgetünk /meséhez még kicsi szerintem/ hogy mi történt aznap, vagy mi fog másnap. Kb 20 perc beszélgetés-játék van megengedve, de nem jöhet ki az ágyból, ott ülök mellette a földön, majd lekapcsolom a lámpát, adok takarót és mondom neki tente. Felül, lefektetem, feláll, akkor is, nem durván, de érezze, hogy most már tényleg alvás van. Még keresi Apát, dédit, mamát... macit, kutyust... mindenre az a válasz "már tentézik"... Aztán egy idő után nem válaszolok, kezemet a hátára teszem, hogy érezze ott vagyok és megvárom, míg álomba dumálja magát.

5 napja csinálom így, 2 nehezebben ment, de 3 napja 12 órát alszik éjjel, hallom, hogy meg-meg szólal éjjel, de vissza is alszik.

Nekem sem volt egyszerű... 15 hónapos koráig pihenőszékben ringatva aludt el és úgy csempésztük az ágyba, éjjel rengetegszer kelt, mert mikor megébredt már nem ringatta senki, majd 5 nappal ezelőttig ugyanúgy altattam, ahogy leírtam, csak közben simogattam a hátát, aztán ez is terhes lett, most csak a kezem teszem be neki, finoman leszoktattam a simogatásról. Az enyém is ordított az ágyban, de tudnia kell, hogy te vagy a "főnök", ha feláll fektesd vissza, próbáld meg türelmesen csitítani, nem idegesen, ne érezze, hogy neked ez teher, mert annál jobban fog hisztizni. Nyugodt hangon magyarázd el neki, hogy ő már nagy fiú, és a nagyok egyedül alszanak, reggel majd találkoztok és ha felébred az öledben ihatja meg a tejet/kakaót..

Szóval szerintem: alvás előtt pici játék, beszélgetés az ágyban, lámpaoltás, akár egy kis simogatás, de ez elmaradhat, egy ideig még csitíthatod, utána nem szólni hozzá. Készülj fel, szánj rá 3-4 napot, biztos hiszti lesz az elején, de nem szabad ringatni már, meg fogja érteni, ahogy rászokott, úgy le is tud szokni róla...

Kitartás!

Ha eszembe jut valami, még írok.

2010. dec. 30. 21:34
 19/23 A kérdező kommentje:
Na ezt kipróbálom csak azt írd még le hogy ha éjjel felkel mit csinálsz vagy neked végig alussza az éjszakát teljen?
2010. dec. 31. 15:34
 20/23 A kérdező kommentje:
teljesen:)
2010. dec. 31. 15:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!