Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Akiknek karácsonykor (körül)...

Akiknek karácsonykor (körül) fél éves a picikéje hogy vagytok? Mit tudtok?

Figyelt kérdés
Az enyém pont 24-én volt fél éves. Karácsony előtt kezdtünk el hozzátáplálni két héttel. Még nem sok mindent ettünk, gyümi izlik, bébikása is jöhet, de a répa csak egyszer izlett neki azóta nem kell. Sőt most már a tápi se nagyon. ÚGy hogy elég bajos a kajálás. Forogni jobban csak oldalra tud, átfordulni még talán csak kétszer sikerült. Viszont szépen ül, igaz egyedül még csak pár másodpercig. És állni akar folyton, meg ugrál mint a kismajom. Olyan drága. :-)
2010. dec. 26. 16:00
 1/7 anonim válasza:

Nekünk már 2 hónapja kap bébi kaját is, majdnem mindent szeret, bár a főzelékeknél grimaszol egy picit, napi 2 etetés már vagy gyümölcsvagy hasonló + 3-szor tápszer. Kb 2 hónapja át tud fordulni hátról hasra, de vissza még csak kb. 1 hónapja. ülni nem tud csak segítséggel, de most már inkább állna mindíg.

hason fekve sokáig eljátszik, még nem kúszik, de mégis halad bejárja az ágyat nagyon kell rá figyelni.

10-én volt 6 hónapos, kislány

2010. dec. 26. 16:19
 2/7 anonim ***** válasza:
Holnap lesz 6 hónapos!:)2 hónapja eszik mást is a tejcsin kívül!A déli etetést már kiváltottuk főzelékre!Csak jobb oldalra tud hasra fordulni,balra is vissza hasról hátra még nem megy!Ülni csak kitámasztva,bár nem nagyon szoktam!Hason fekve kezdi emelni a kis fenekét,mint egy kis fóka és az arcán csúszik előre!:S 7 és fél kiló,és 64cm kislány
2010. dec. 26. 16:43
 3/7 Brigitta04 ***** válasza:

Szia.

Igaz mi kicsit idösebbek vagyunk(8-án volt 6 hós).Forogni 5 hónapos kora óta forog,hátrol hasra és néha vissza is.Nagy ritkán már emelgeti a hasát és hintázik kicsit.Ülni viszont még nem ül stabilan.Az evéssel elég jol haladunk, a tízórait azt már kiváltotuk gyümit eszik barackot,szilvát.Az alma nem ízlik neki,a gyömölcsbe szoktam gabonapelyhet belekeverni azt is nagyon szereti.Délben kostolgatjuk a fözelékeket,krumpli,sütötök,cukkini ezeket szereti,A héten kostoljuk a céklát,sárgarépát,paradicsomos krumpilt.Szoval haladunk szépen,igaz van nála is olyan,hogy nem kéri a fözeléket akkor természetesen nem eröltetem neki.Amugy meg anyatejes baba.

2010. dec. 26. 17:33
 4/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Kislányom 5 és fél hónapos forog oda vissza, kúszik és négykézlábra áll, de még nem tud magával mit kezdeni ebben a testhelyzetben így mindig felborul vagy szétcsúszik :)

2 hónapja hozzátáplálok, szépen eszik kanállal szerencsére, meglátja a kanalát és nyitja a száját mint egy kismadár :) délelőtt kiváltottunk egy tejcsit, és az ebédet először gyümölcsöt kap után főzeléket. Szépen fog, nyúl a tárgyakért, eljátszik egyedül. Mindent megrág, kibújóban vannak a fogacskák. Gagyog, sikoltozik, fújja a nyálát :) Ha valami nem sikerül remeg az idegtől :)

Napirendünk szépen kialakult, este 8-tól reggel 8ig alszik.

Mivel még ülni nem tud és én nem fogom erőltetni ezért se kitámasztva se sehogy nem szokott lenni, úgy gondolom nincs ő lemaradva, mindennek eljön a maga ideje, semmit nem kell siettetni ülhet még eleget...

2010. dec. 26. 18:22
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! :-) Látom ügyesek a lányok. Az enyém kisfiú egyébként.

Van esetleg valami ötlet hogy még milyen kaját próbálhatnék ki neki? A húsos kaják nem izlenek neki, ma már a banán se kellett neki, viszont a paradicsomos burgonya az legalább izlett. Tegnap uzsira már a kását is kinyomta, meg mondom a tejci is valahogy nem izlik neki (nutrilon HA-s). Nem tudom mit próbálhatnék még ki neki. Ja, a krumplipüré sem jött be neki.

2010. dec. 27. 18:11
 6/7 anonim ***** válasza:
Szia! Mi 26.án voltunk 6hónaposak. 4hónaposan kezdtem a hozzátáplálást de lassan haladunk így még csak a sárgarépánál tartunk.Forogni nem forog ,hanem emeli a fejét és könyököl és úgy leskelődik pár percig.Egyedül is meg ül pár másodpercre de általában félfekvőbe ültetem.Szeret sikongatni,gagyogni.Pont szent este kezdte a szájába venni a lábát ,és néha még egy kicsit az oldalára fordul.
2010. dec. 28. 08:46
 7/7 anonim ***** válasza:
ja és kislány van már kb.8kg:)
2010. dec. 28. 08:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!