Akiknek karácsonykor (körül) fél éves a picikéje hogy vagytok? Mit tudtok?
Nekünk már 2 hónapja kap bébi kaját is, majdnem mindent szeret, bár a főzelékeknél grimaszol egy picit, napi 2 etetés már vagy gyümölcsvagy hasonló + 3-szor tápszer. Kb 2 hónapja át tud fordulni hátról hasra, de vissza még csak kb. 1 hónapja. ülni nem tud csak segítséggel, de most már inkább állna mindíg.
hason fekve sokáig eljátszik, még nem kúszik, de mégis halad bejárja az ágyat nagyon kell rá figyelni.
10-én volt 6 hónapos, kislány
Szia.
Igaz mi kicsit idösebbek vagyunk(8-án volt 6 hós).Forogni 5 hónapos kora óta forog,hátrol hasra és néha vissza is.Nagy ritkán már emelgeti a hasát és hintázik kicsit.Ülni viszont még nem ül stabilan.Az evéssel elég jol haladunk, a tízórait azt már kiváltotuk gyümit eszik barackot,szilvát.Az alma nem ízlik neki,a gyömölcsbe szoktam gabonapelyhet belekeverni azt is nagyon szereti.Délben kostolgatjuk a fözelékeket,krumpli,sütötök,cukkini ezeket szereti,A héten kostoljuk a céklát,sárgarépát,paradicsomos krumpilt.Szoval haladunk szépen,igaz van nála is olyan,hogy nem kéri a fözeléket akkor természetesen nem eröltetem neki.Amugy meg anyatejes baba.
Szia!
Kislányom 5 és fél hónapos forog oda vissza, kúszik és négykézlábra áll, de még nem tud magával mit kezdeni ebben a testhelyzetben így mindig felborul vagy szétcsúszik :)
2 hónapja hozzátáplálok, szépen eszik kanállal szerencsére, meglátja a kanalát és nyitja a száját mint egy kismadár :) délelőtt kiváltottunk egy tejcsit, és az ebédet először gyümölcsöt kap után főzeléket. Szépen fog, nyúl a tárgyakért, eljátszik egyedül. Mindent megrág, kibújóban vannak a fogacskák. Gagyog, sikoltozik, fújja a nyálát :) Ha valami nem sikerül remeg az idegtől :)
Napirendünk szépen kialakult, este 8-tól reggel 8ig alszik.
Mivel még ülni nem tud és én nem fogom erőltetni ezért se kitámasztva se sehogy nem szokott lenni, úgy gondolom nincs ő lemaradva, mindennek eljön a maga ideje, semmit nem kell siettetni ülhet még eleget...
Köszönöm a válaszokat! :-) Látom ügyesek a lányok. Az enyém kisfiú egyébként.
Van esetleg valami ötlet hogy még milyen kaját próbálhatnék ki neki? A húsos kaják nem izlenek neki, ma már a banán se kellett neki, viszont a paradicsomos burgonya az legalább izlett. Tegnap uzsira már a kását is kinyomta, meg mondom a tejci is valahogy nem izlik neki (nutrilon HA-s). Nem tudom mit próbálhatnék még ki neki. Ja, a krumplipüré sem jött be neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!