Miért tesz különbséget a nagyszülő az unokák között ennyire látványosan?
4 unokája van az anyósoméknak.1 fiú, 1 lány nálunk és a férjem testvérénél is. A gyerekeim unokatesói (4,5 és 1,5 évesek) sokal több és értékesebb ajándékokat kaptak. Az én gyerekeim (4éves és 7hós-ak), sokkal "olcsóbb" játékot kaptak. Pl amin kiakadtam a csöppöm egy műanyag rágókát kapott + 2000Ft-ot pelenkára, a sógoroméktól meg egy plüssöt (amit még oda se adhatok neki, nem veheti a szájába + van rengeteg ilyen állatkánk otthon.)
Miért tesznek ennyire látványosan különbséget???
Ráadásul egyszerre adták oda az összes gyereknek az ajándékot, persze , hogy csak nézte az én gyerekem a másikakét, hogy azok milyen villogós, zenélös, szuperjátékokat kaptak, úgy sajnáltam szegényt - ő meg kapott egy "kínais" tűzoltóautót ,ami nem tud semmit.
Másnál is van ilyen? Hogy kezelitek ezt a helyzetet, mert én szívem szerint pár hónapig oda se mennék az anyósékhoz!
Nem az ajándék értéke a lényeg, csak ha kisajándék van ok, de akkor egyenlően mindegyik unokának kis ajándék legyen, ha értékesebb, akkor indnek olyan! Nincs igazam?
Egy 7 hós babának is lehet annyi mindent venni....van szerintem választék!
Köszönöm, hogy elolvastatok , Szép Ünnepet kívánok!
ez sajna így van...nálunk csak kisebb korunkban volt így, most mindannyian ugyan olyan felesleges szarokat kapunk, amiről tudja h nem kell, és ronda, és nem fogjuk hordani.
amin én szüleim kiakadtak, h amikor még kicsi voltam, akkor apukám anyukájánál aludtam unokatesóimmal, és a nagyi mondta ismerőseinek, h most itt alszanak az unokáim meg az xy (azaz én....)
annyi h a férjeddel óvatosan beszélj csak erről, én anyukám is mindig megsértődik h ha anyum az anyukáját szidja (még akkor is, ha jogosan)
Sajnos ezzel nem tudsz mit csinálni. Ha Ők ilyenek, akkor ilyenek. Férjeddel nem beszéltél erről?
Nálunk pont fordítva volt. Kisfiam 2 éves, unokatesók 3 és 7. Mindegyik gyerek kapott 5000 Ft-ot anyóséktól, vagyis mi szülők, hogy vegyünk meg ami kell, és vigyük át nekik karácsonyig. Sógornőm ágyneműt és pizsamát vett a gyerekeknek, mi pedig 2 jó kis játékot. Persze szegényeket nem igazán érdekelte amit kaptak, és inkább a fiam játékaival játszott mindegyik gyerek.
Nálunk is volt rendesen megkülönböztetés... Az apai nagyapámnak csak a lánya gyerekei voltak unokák, minket nem szeretett, utáltam minden percet,amit udvariasságból ott kellett vele tölteni. Anyám húgy meg úgy érezte,az anyai nagyszüleim engem jobban szeretnek,mint az ő gyerekeit. Mondjuk engem csecsemőkoromtól ők neveltek, mintha a gyerekük lettem volna, az unokatesók meg negyedévente tettek egy kötelező udvariassági látogatást náluk...
Az apám meg születésünktől kezdve látványosan megkülönböztet engem és az öcsémet. 35 évig tepertem a szeretetéért, most már megszoktam, hogy semmit sem tudok jól csinálni neki...
a mamám most karácsonyra a páromnak nekem és a fiunknak adott, figyelj!!!1000ft-ot na igen ám nem is ez a tré a 13éves öcsémnek meg 5000et ráadásul előttünk!!! nem tőle sajnálom, de hogy annak a büdös vén szipirtyónak volt ekkora bőr a pofáján....
és akkor még nekem sír hogy 1 faluban lakunk igazán főzhetnék rá stb...
az öregeknek mindíg van kis kedvencük......
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!