3800grammal született babára miért mondják, hogy jézusmária de óráisi baba?
Nekem is folyton azt mondták,hogy óriás a lányom!Bár én soha nem a súlyra (3950) gondoltram,mikor ezt mondták hanem a centire (61)!
Amúgy szerintem sem nagy!
Szerintem ez inkább dicséret, mint sem degradáció. Legalábbis az én öcsém 1800grammal született alig 7 hónapra! Nagyon koraszülött volt. Törékeny volt és pici. Köztünk volt vagy 10 centi és vagy 1500 gramm.
Szerintem örülj neki, hogy ilyen nagy és erős, egészséges kisbabád született. Biztos, hogy nem bántásból mondják ezt neked. Nem is értem, hogy feltételezhettél ilyesmit. Ejnye
Nincs is kihatással a kis kori súlya, magassága a későbbiekre. Legalábbis nem jellemző.
köszi a sok választ.
nem feltételeztem - mondjuk legjobb barátnőmről - hogy rosszindulatból mond ilyet, csak szimplán furcsállom, hogy 10emberből 9 rögtön ezt mondja, mikor meghallja, hogy mennyivel született a fiam. És csak kiváncsi voltam, hogy másnak is ilyet mondtak-e, de ezek szerint igen.
TÉnyleg nem bánt, és tulajdonképpen nem is érdekel, örülök neki, hogy ekkora volt, mert nagyon ügyes kisbaba volt. MOst fél éves, és tökátlagos a termete, sőt kicsit kisebb mint az átlag, a súlyát sem duplázta meg fél éves korára. :-D
MIndenkinek szeretetteljes boldog karácsonyt kivánok!
Az én babám is 3800-gr-mal született, és amikor a kórházból körbeküldtem a körsms-t, hogy megszületett, kb minden második válaszban az volt, hogy milyen nagy baba.
Nem értem, szerintem egyáltalán nem nagy, de mindegy. Nem vettem sértésnek senkitől.
Nem óriási de azért nagy baba az én fiaim mind a kettő 3850 grammal született.
Nem voltak óriásiak, de nagyok főleg a 2500 grammos babához képest.
Eleg relativ, hogy mi szamit nagy babanak.
Peldaul az en gyermekem is 3700 grammal szuletett, ami nem szamit nagy sulynak, viszont hosszu volt, 62es rugdalozot kapott mar a korhazban, pipaszar labai voltak, de az nem latszott ki a ruhabol, viszont a fejkorfogata nagy volt es nagyon pufi, telt arcocskaja. Talan emiatt nezett ki osszessegeben nagynak, mert a korhazban a tobbi babahoz kepest valoban nagynak tunt.
Szia!
Az en kisfiam 3921 grammal szuletett. Hat sokan mondtak ra is,hogy oriasi pedig szerintem benne volt az atlagosba . Ja es a hossza 60 cm volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!