Most már soha nem fog aludni éjszaka a kisfiam?

Úr Isten! Hát nem irigyellek. Most hogy kismama vagyok, legalább tudom, hogy mire vállalkoztam. :D
Én is ilyesmi baba voltam. Azzal a különbséggel, hogy én legalább nappal aludtam. Anyám egész éjszaka egy fotelban ült, betett a babakocsiba, rákötött egy cipőfűzőt a lábára, a másik végét a babakocsira és rángatta. Ettől 5 percekre elaludtam, mikor abba maradt a rángatás újból ordítottam. Azt mondta akkoriban csak az segített ha kivitt az éjszaka kellős közepén az udvarra és ott ringatott, a levegőn megnyugodtam. De nem állhatott egész éjszaka kint az utcán... A végső megoldást nálunk a cumi hozta meg. Felolvasztott egy kis ét csokit, belemártotta a cumit, betette a mélyhűtőbe és mikor megszilárdult odaadta, ettől nyugodtam meg. Akkoriban még nem voltak olyan fagyasztható rágókák mint most. Egyébként a bátyám mindkét gyerek is ilyen nyafogós volt mikor jött a foguk. Nekik is ez a rágókás módszer vált be. Szerintem ha még nem próbáltad, próbáld ki, nincs mit veszítened. Már szinte minden hipermarketben lehet kapni ilyen gumi/szilikon rágókákat, rá van írva a csomagolásra, hogy meddig kell a mélyhűtőbe tenni.
Sok sikert!
Remélem bejön!

Szia!
Reméld, hogy rendeződik egy pár héten belül.Nekem a 2. babám volt ilyen, sokszor kiszaladtam volna a világból, de féléves kora után picit jobb lett aztán egyre könnyebb ahogyan tudott már mozogni.Elfáradt annyira, hogy éjjel aludt nagyjából. De 5 éves koráig minden éjjel fent volt többször .
Próbáltad hordozóban ringatni esetleg kocsikázni vele egy kört éjjel?
Ha nincs oka a "fentlévőségre"( betegség, fogzás) akkor kicsit próbáld leszoktatni arról, hogy rögtön felkapod!
Egy kis terrorizálók tudnak ám lenni :)Nem lesz könnyű , de próbáld meg, hogy nem veszed fel miközben ott vagy mellette, beszélsz hozzá vagy a párod van mellette.
Pár hét igy is kell, hogy megszokja, hogy biztonságban van, de nincs kikapva. Remélem segitettem picit..
3 hós baba anyukája

Szia!
Meg kell tanítanod a babádat aludni, mert ha nem teszed, nagyon sokáig nem fogtok aludni és az még csak egy dolog, hogy Te nem leszel kipihent, de ő sem....ez bizony a növekedésére és a fejlődésére is kihathat.
Olvasd el az "Aludj jól, gyermekem" című könyvet, ami bár hangnemében kissé drasztikus, de az alapelvei jók. Ugyanilyen problémákat ír le benne, amit Te is felsoroltál. Arra készülj fel, hogy a gyerek altatásra való megtanítása Titeket is próbára tesz majd, de igenis, kell a kitartás (arra gondolj, hogy neki teszel jót). Nálunk hasonlóképpen kezdett "elkanászodni" a kiskrapek, a végén már óránként kérte a cumit a vízzel felváltva, amikor azt mondtam, hogy állj.
A könyvet a netről is le lehet tölteni, ha jól emlékszem, beírod a Google-keresőbe, hogy "Erzsebet's site" és ott megtalálod. Lehet, hogy elsőre nem fog tetszeni, én is időnként húztam a számat, de vannak benne alapvetően használható infók.
Más:
Ha az alma bántja a picit, akkor sütőtökkel is keverheted, vagy higíthatod kamillateával is a pépet.

Kiságyat próbáltad áttenni máshová? Nekünk ez vált be. Meg persze nem ugortam az első nyekkenésére. Nehéz volt hallani sírni, de megért mert most már végi alussza az éjszakát!
Vidd el homeopátiás orvoshoz, hátha tud segíteni!
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!