Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 2 hónapos babának milyen...

2 hónapos babának milyen sürün lehet glicerin kupot adni, mennyire ártalmas?

Figyelt kérdés
Már mindent kipróbáltunk, csak anyatejet eszik!
2010. dec. 22. 15:52
 1/9 anonim ***** válasza:
77%

Szia!

Nekem a védőnő azt mondta, hogy csak akkor adjak neki (akkor is csak végső megoldásként), ha már legalább 4-5 napja nem volt széklete és látom, hogy ez zavarja. Mennyi ideje nincs széklete a babádnak?

2010. dec. 22. 16:01
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Hozzászokik, és csak azzal tud majd kakilni.

Inkább Kamilla tea cukorral, nekünk bevált, vagy laevolac szirup.

Ha nem javul a helyzet 3 hónaposan 2-3 kanál kecskeméti baracklé, vagy barack bébikaja.

2010. dec. 22. 16:21
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
2 hónapos anyatejes babánál ez egyáltalán nem vészes. De ha ennyire aggódsz és adni szeretnél rá mindenképpen valamit, akkor Laevolac szirup. De szinte ez is felesleges, mivel tejcukor készítményről van szó, ami egy és ugyanaz az anyatejben található tejcukorral... Bár abból sosem árt, ha több van a szervezetben, annál nagyobb ingert kapnak a belei. A kúpot én soha nem használom, mert kár a végbelét kínozni ezzel és az anális rásegítésre tényleg rászokhat.
2010. dec. 22. 16:47
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Egyetértek az előzőekkel. Rászokhat, és a végén csak kúppal tud majd kakilni. Ugyanez áll a hőmérőzésre is. a Laevolac szirup nekünk nagyon bevált, végleg megoldotta a problémát pár nap alatt.
2010. dec. 22. 16:49
 5/9 anonim ***** válasza:

lányom 4,5 hónapos. anyatejes, és nem volt széklete magától. kétszer feküdtünk kórházban is. nekem a főorvosnőnk azt mondta adjunk neki 3-4 naponta kúpot hanicns széklete. ugyanis mi adtunk neki duphalacot, guttalaxot, laevalocot, kamillát és mégsem volt semmi hatása. most két hete tápszert kap egy étkezésnél naponta mert nincs annyi tejem és most produkál magától. van ismerősöm aki a fia egy éves koráig hőmérőzőtt. most 28 éves a fiú és nem szokta meg :)

volt régebben széklete vagy elejétől iylen? valószínű a te babád is teljesen hasznosítja az anyatejet. mi egyébként 5-6 naponta adtunk kúpot, mert az segített csak.

kamilla tea: 100ml teába egy teáskanál cukrot tegyél(én szőlőcukrot tettem, bioboltban kapható). virágzatot forráz, olyan 15-20virágot tegyél bele. aztán reggel az első étkezés előtt itass mega picivel 50millit. doktornő javasolta ezt is. nekünk ez sem használt :)

mi jártunk emiatt már sebésznél is hogy nem e szervi baj van emögött. de hála az égnek nem. szakavatott letünk ebben a témában :(

2010. dec. 22. 17:49
 6/9 anonim ***** válasza:
ha kamilla teát adsz neki,ne hosszu ideig kapja a baba mert száritja a beleket!!
2010. dec. 22. 19:02
 7/9 anonim ***** válasza:
17.49-es vagyok. igaza van annak aki utánam (előttem) írt. kamillateát nem szabad hosszútávon adni a babának! rombolja a kis bélbolyhokat
2010. dec. 22. 20:49
 8/9 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Köszönöm a segitségeteket, a 17:49-esnek meg föleg, nagyon sokat segitett és hasznos számunkra!
2010. dec. 23. 14:46
 9/9 anonim ***** válasza:

17.49-es vagyok.

örülök hogy segíthettem, kellemes ünnepeket :)

és még valami: hasfájásra szintén orvosi tanácsra édeskömény teát adunk a babának. 30ml víz és 15 szem édeskömény mag! tehát nem filter. én egy nagyon pici szőlőcukorral izesítem. tudom nem jó, de este 5-6között kellene itatni hiszen akkor jönne ki a hasfájás, de én egész nap itatom vele ha úgy van két étkezés között.

2010. dec. 23. 16:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!