Mikor, mit és mennyit foglalkozik apuka a gyermeke (i) ddel?
3 körül ér haza apa és a kis totyorgónk már az ajtóban várja. Szó szerint még levetkőzni sem engedi, már húzza játszani. :) Nagynehezen megeszi apa az ebédet, baba az uzsonnát, aztán kis játék. Nyáron apa sokat dolgozik még a kertbe, akkor megyünk mi is vele, vagy ha valamit barkácsol, akkor is elnézelődünk egy kicsit a műhelyben. Ha nincs semmi dolga (nagyritkán) akkor természetesen egész délután játszik a babóval. Tanítgatja mindenfélére, mesét olvasnak stb. Este fürdetés, altatás, vacsi, mindig besegít, illetve amíg mondjuk ő fürdet, addig én elkészítem a vacsit vagy fordítva.
Hétvégente is dettó ugyanez. Ha dolga van, reggel kicsit jászik vele, amíg én elkészítem a reggelit, aztán délután újból a kisfiáé minden szabadideje. Neki nem nyűg, imád vele lenni. Az első perctől kezdve megcsinál mindent a babával kapcsolatosan, imádják egymást a fiammal. Nekem egy szavam nem lehet apára, rengeteget segít, ha tud. Bármikor elmehetek pl. barátnőzni, vásárolni stb, mert ő szívesen vigyáz a kisfiúnkra. Sok apa példát vehetne tőle, nem nagyképűségből mondom. Sokat dolgozik ő is, de arra mindig szakít időt, hogy ha csak egy fél órát is, de játszon a fiával. Nekem apukám is ilyen volt, ha este ért is csak haza, mindig átnéztük együtt a leckét vagy olvasott egy mesét, kártyáztunk, társasoztunk még egyet pizsiben.
Természetesen ha apa akar menni a barátaival focimeccsre pl. akkor oda elmehet, nálunk ilyenből nincs probléma, hiszen tényleg sokat segít emelett.
Köszönöm a válaszokat, nagyon jó volt olvasni őket, egészen elképzeltem a családokat... :)
Nálunk is ludas a számítógép sokszor, mert a munkája és a hobbija is ezzel kapcsolatos, de egyébként ha valamit mondok, megcsinálja a férjem, de magától nem veszi észre a feladatokat. De végülis lehetne rosszabb is, úgyhogy nem panaszkodom. :)
Békés, boldog Ünnepeket Mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!