Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikor, mit és mennyit foglalko...

Mikor, mit és mennyit foglalkozik apuka a gyermeke (i) ddel?

Figyelt kérdés
Arra lennék kíváncsi, hogy mikor hazaér a munkából apuka, hogyan zajlik a napotok további része? És a hétvége?
2010. dec. 22. 11:18
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

3 körül ér haza apa és a kis totyorgónk már az ajtóban várja. Szó szerint még levetkőzni sem engedi, már húzza játszani. :) Nagynehezen megeszi apa az ebédet, baba az uzsonnát, aztán kis játék. Nyáron apa sokat dolgozik még a kertbe, akkor megyünk mi is vele, vagy ha valamit barkácsol, akkor is elnézelődünk egy kicsit a műhelyben. Ha nincs semmi dolga (nagyritkán) akkor természetesen egész délután játszik a babóval. Tanítgatja mindenfélére, mesét olvasnak stb. Este fürdetés, altatás, vacsi, mindig besegít, illetve amíg mondjuk ő fürdet, addig én elkészítem a vacsit vagy fordítva.

Hétvégente is dettó ugyanez. Ha dolga van, reggel kicsit jászik vele, amíg én elkészítem a reggelit, aztán délután újból a kisfiáé minden szabadideje. Neki nem nyűg, imád vele lenni. Az első perctől kezdve megcsinál mindent a babával kapcsolatosan, imádják egymást a fiammal. Nekem egy szavam nem lehet apára, rengeteget segít, ha tud. Bármikor elmehetek pl. barátnőzni, vásárolni stb, mert ő szívesen vigyáz a kisfiúnkra. Sok apa példát vehetne tőle, nem nagyképűségből mondom. Sokat dolgozik ő is, de arra mindig szakít időt, hogy ha csak egy fél órát is, de játszon a fiával. Nekem apukám is ilyen volt, ha este ért is csak haza, mindig átnéztük együtt a leckét vagy olvasott egy mesét, kártyáztunk, társasoztunk még egyet pizsiben.

Természetesen ha apa akar menni a barátaival focimeccsre pl. akkor oda elmehet, nálunk ilyenből nincs probléma, hiszen tényleg sokat segít emelett.

2010. dec. 22. 13:38
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
Férjem 12 órázik váltott műszakban így hétközben is ha nincs sok másodállásos munkája itthon van akkor együtt játszanak kint vagy bent.Amikor itthon van hétvégén szintén.Este ha hazajön legtöbbször fáradt,de szoktak azért mókázni,vagy csak a nagyágyon ülős játékkal játszani.Fürdetni 90 százalékban ő fürdeti(kivéve ha éjszakás)etetni én szoktam,altatni szerencsére nem kell,de ha éjszaka felébred,felsír valamiért én megyek át hozzá.De pl szokta elvinni vásárolni,vagy vigyáz rá ha én valahova egyedül megyek(ez nagyon ritka)Szóval azért azt gondolom nem panaszkodhatok.21 hós a lánykánk
2010. dec. 22. 14:01
 13/14 anonim ***** válasza:
Szia! Nálunk teljesen változó, hogy mennyit van itthon apa és mikor. Van, h. napokig alig látjuk, és utána itthon van 2 teljes napot. De amikor hazajön, egyből bejön hozzánk a szobába, felkapja a fiunkat, és utána nem teheti le, mert a kicsi akkor üvölt. Nagyon apás. Sokat foglalkozik vele amikor itthon van és nem kell üzleti ügyeket intéznie telefonon, sz.gépen. Ha itthon van este, ő fürdeti és altatja. 1 éves a kisfiunk.
2010. dec. 22. 21:08
 14/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, nagyon jó volt olvasni őket, egészen elképzeltem a családokat... :)

Nálunk is ludas a számítógép sokszor, mert a munkája és a hobbija is ezzel kapcsolatos, de egyébként ha valamit mondok, megcsinálja a férjem, de magától nem veszi észre a feladatokat. De végülis lehetne rosszabb is, úgyhogy nem panaszkodom. :)

Békés, boldog Ünnepeket Mindenkinek!

2010. dec. 23. 16:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!