Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Sos. Almától lehet ilyen...

Sos. Almától lehet ilyen írtózatos hasgörcs?

Figyelt kérdés

Babám 4 hós tápszeres. Ma van a harmadik nap hogy almát eszünk.

Elsőre szerintem semmit nem nyelt le, tegnap már viszont 2-3 kanál ma pedig4-6 kanálból amit lenyelt.Délutánra nagyon fájdalmas ordításba kezdett.Ő soha nem sír ,nem volt hasfájós sem és nagyon megíjedtünk.Büfizett meg pukizott egy csomót és akkor lassan abbamaradt. Azóta már volt egy kaki is.

Nem merek neki almát adni. Mit csináljak?

2010. dec. 21. 19:08
 1/8 anonim ***** válasza:

Lehet bizony. Nwem véletlen mondják a szoptatási tanácsadók, hogy a baba 6 hós koráig anyatej, ennek hiányéban tápszer. Nincsnek meg még azok az enzimjei, amikkel a szilárd táplálékot megeméssze.

Az én babémnak is hozzátáplálást írt elő az orvos 4 hónapos korában. Egyszer adtam neki 10 mili baracklevet, két napos hasgörcs lett az eredménye. átkoztam az orvost meg ezt az egész korai hozzátáplálás-őrületet, és onnantól a babám csakis anyatejet kapott.

Olvasnivaló: [link]

Sokan gondolják, hogy a tápszerrel táplált babáknál már 4 hónaposan el kell kezdeni a szilárd táplálék bevezetését. Ez egy óriási tévhit! A tápszeres babák emésztõrendszere semmivel sem érettebb anyatejes társaiénál, ráadásul a tápszer nem tartalmazza azokat az emésztõenzimeket, amelyek az anyatejben megvannak és segítik a szoptatott babát abban, hogy könnyebben megbirkózzon az elsõ falatok feldolgozásával. A tápszeres babák szervezete amúgy is ki van téve a fajidegen fehérje bélrendszerre gyakorolt negatív hatásainak, így különösen fontos, hogy megvárjuk a féléves kort, mielõtt újabb ételekkel ismertetnénk meg.

2010. dec. 21. 19:22
 2/8 anonim ***** válasza:

Sajnos lehet.

Nálunk ez volt.

Almától, répától, őszibaracktól.

Hat hónapos koráig két-három hetente próbálgattam, hogy már felkészült-e a pocója a tápszeren kívüli kajákra.

Ki kellett várnunk a 6 hónapot, utána már nem volt baj, azóta sem volt SEMMITŐL baja.

Várj türelmesen, egy hónap múlva kezd újra, ha még mindig nem jó, akkor újabb hónapot várjál.

Akkor én úgy éreztem, hogy valamiről lemaradunk, de ma már tudom, hogy semmiről.

Türelem, fél éves korára "megérik" az emésztőrendszere arra, hogy elkezdhessétek a hozzátáplálást.

És egy jótanács: SENKI MÁSRA NE HALLGASS, CSAK A BABÁD VISSZAJELZÉSEIRE!

Akkor nagy baj nem lehet, és nem kíntatod szegényt.

Sok sikert!

2010. dec. 21. 19:55
 3/8 anonim ***** válasza:

Igen, lehet az almától. Egyelőre ne add neki még! Majd 2 hónap múlva ráérsz. Próbáld az őszibarackot. Ha az sem megy, akkor állj át inkább a zöldségekre, krumpli, répa, sütőtök. Ezutóbbit szokták nagyon szeretni, mert édes.

Ezeket nyugodtan kezdheted már adni, ez az almás "konfliktus" ne riasszon el a hozzátáplálástól, 4 hónaposan, tápszeres babánál nyugodtan folytathatod a dolgot.

2010. dec. 21. 20:16
 4/8 anonim ***** válasza:

igen lehet. nekünk a gyermekorvosunk (aki táplálkozással foglalkozik) mondta hogy hasgörcsöt okozhat.

sajnálom szegény picurkádat, de így erősödik bennem hogy nem erőltetem a hozzátáplálást hamarabb.

2010. dec. 21. 20:19
 5/8 anonim ***** válasza:

Valóban lehet. Viszont oké hogy 6 hónapig csak anyatej vagy táp az új doki-divat szerint, de mi gyermekkorunkban kaptunk gyümölcsöt már 2-3 hónapos korunktól és akkor ez teljesen normális volt..szóval ne ijedj meg, ha szeretnél neki gyümit adni, adj nyugidtan, mi is élünk, mármint a mi korosztályunk :)

Annyi hogy óvatosabban és kevesebbet, és esetleg az almával konkrétan várjatok még picit, de pl. barackkal nincs ilyen gond.

2010. dec. 21. 20:56
 6/8 anonim ***** válasza:

Mármint nem atz mondom (mielőtt félreértene bárki is) hogy 2-3 hótl normális, csak nem kell tankönyv-anyukának lenni, ha egy gyümi beválik nála akkor nem kell megvárni a féléves születésnapját csak mert mostanában ez az elfogadott.

Te tudod mi a jó a babádnak, ha pl. barackot szereti, vagy mást amit kipróbálsz akkor nem lesz gond!

Ja, és a gyümik vagy zöldségek bevezetése bármilyen korban okozhatnak bajt a babánál ha épp olyan típusok, nem csak 6. hónap előtt. Ismerős 7. hónapban kezdte a hozzátáplálást, és neki is fájt első napokban a poci ezért mást próbáltak. Ez azért van mert új dolog és meg kell szoknia a szervezetének, és ami nagyon fontos: nem csak kor, hanem inkább babafüggő hogy melyik baba mitől és hány hónaops kap pocigörcsöt.

2010. dec. 21. 21:00
 7/8 anonim ***** válasza:

utolsóval teljesen egyetértek

és igen lehet az almától. párold meg, ne nyersen add. nálunk az segített. 20 hós és most sem megy a nyers alma, szorulást okoz.

2010. dec. 21. 21:07
 8/8 anonim ***** válasza:

Az almától még nekem is fáj a hasam, ezért én barackkal kezdtem a kóstoltatást. Próbálj meg más gyümiket, zöldségeket. Pl. van már körtésbe is, ami 4 hónapostól adható, az én babám imádta.

Nyugodtan próbálgass másfajta gyümölcsöket, zöldségeket.

2010. dec. 21. 21:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!