Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Egy 6 napos anyatejes gyerekne...

Egy 6 napos anyatejes gyereknek mennyit kell aludnia? Milyen sűrűn kell ennie? Lásd beljebb

Figyelt kérdés

A gyerekem ma még csak 6x evett, pedig úgy emlékszem, hogy legalább 12x kellene neki.

Ezen kívül már 2x aludt egyben 5 órát és most kezdi már megint a 3. óráját.

Normális ez?

2010. dec. 20. 21:21
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

6 napos?:)

Napi 5-6 étkezés az ideális, ettől lehet több, ritkább esetben kevesebb. (A 12 már sok egyébként)

Kisbabád ebben az életszakaszban napjának mintegy 70%-át alvással tölti és ez teljesen normális.

2010. dec. 20. 21:27
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Az újszülöttek sokat alszanak, kivéve, amikor nem!:-)))

Az én babóm nem volt nagy alvó, de a nap felét, azért ataludta! Minden baba más!

A legjobb, ha szükség szerint szopiztatsz!

Én 1,5-2 óránként etettem éjszaka is! 4-5 hónaposan már csak 3 óránként igényelte!

2010. dec. 20. 21:30
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem tök normális minden nálatok.Nem kell 12-szer ennie a babának.5-6-szor pont jó!
2010. dec. 20. 21:34
 4/8 anonim ***** válasza:
Ha hirtelen a változás akkor megcsörgetném a védönöt. De azért ne aggodj, ha nem lázas, meg nem sárga, akkor biztos nincs baj. De azért holnap hivd föl a védönöt, akkor biztos megnyugodsz.
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Az én babám 1 évesen is annyit aludt, mint egy újszülött. Na, nekem volt okom aggódni.:)

6/8 anonim ***** válasza:
Elözö vagyok, bocsi nem tudok olvasni..... szerintem normális.
2010. dec. 20. 21:35
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Az enyém szinte egész nap cicin lógott (7 hónapsoan is még napi 7-8-9-szer szopik), és sokszor aludt rövideket. Ahány gyerek, annyi rendszer.

Örülj neki, hogy ilyen sokat alszik, és sipirc aludni, pihenj, használd ki az időt.

Lehet, hogy még a születést piheni ki, aztán ki tudja, talán egy hét múlva meg tök máshogy alakul majd a napja.

2010. dec. 20. 21:37
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia, nekem a Péterfyben azt mondták, hogy 3 óránként etessem a babámat. 12 étkezés nagyon sok szerintem.

Nem sárgult be? Attól is aluszékonyak tudnak lenni.

Nálunk nagyjából működött az, hogy 3 óránként etettem (magától ébredt), aztán kicsit nézelődött és újra elaludt. Szerintem próbáld ki, hogy 3 óránként cicire teszed. Az én babám sokszor csak nyammogott, cumizott és nem szívott semmit. Úgyhogy az első 2 hétben mindig mértem evés előtt és evés után, így tudtam, hogy pontosan mennyit evett.

Úgy kell kiszámolni, hogy nagyjából hány grammot kell ennie egy nap: baba súlya grammban szorozva 1,5-el és a kapott eredmény osztva 10-el.

Például egy 3 és fél kilós babánál:

3500 g x 1,5 = 5250:10= 525 g anyatej/nap Ezt elosztod 6 vagy 7 felé, attól függ hányszor eszik: pl. 525:6=87,5

Tehát ennyit kell nagyjából ennie per alkalom. De ez csak nagyon nagyjából, az én babám átlag 100-al kevesebbeket evett és nem volt baj.

De persze ez a 3 óra is csak egy példa, mert ha szomjas, vagy nyűgös, akkor is cicire kell tenni, legalábbis nálunk ez csodát tett és átsegített az első nehéz időszakon.

2010. dec. 20. 21:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!