Egy 6 napos anyatejes gyereknek mennyit kell aludnia? Milyen sűrűn kell ennie? Lásd beljebb
A gyerekem ma még csak 6x evett, pedig úgy emlékszem, hogy legalább 12x kellene neki.
Ezen kívül már 2x aludt egyben 5 órát és most kezdi már megint a 3. óráját.
Normális ez?
Szia!
6 napos?:)
Napi 5-6 étkezés az ideális, ettől lehet több, ritkább esetben kevesebb. (A 12 már sok egyébként)
Kisbabád ebben az életszakaszban napjának mintegy 70%-át alvással tölti és ez teljesen normális.
Szia!
Az újszülöttek sokat alszanak, kivéve, amikor nem!:-)))
Az én babóm nem volt nagy alvó, de a nap felét, azért ataludta! Minden baba más!
A legjobb, ha szükség szerint szopiztatsz!
Én 1,5-2 óránként etettem éjszaka is! 4-5 hónaposan már csak 3 óránként igényelte!
Szia!
Az én babám 1 évesen is annyit aludt, mint egy újszülött. Na, nekem volt okom aggódni.:)
Az enyém szinte egész nap cicin lógott (7 hónapsoan is még napi 7-8-9-szer szopik), és sokszor aludt rövideket. Ahány gyerek, annyi rendszer.
Örülj neki, hogy ilyen sokat alszik, és sipirc aludni, pihenj, használd ki az időt.
Lehet, hogy még a születést piheni ki, aztán ki tudja, talán egy hét múlva meg tök máshogy alakul majd a napja.
Szia, nekem a Péterfyben azt mondták, hogy 3 óránként etessem a babámat. 12 étkezés nagyon sok szerintem.
Nem sárgult be? Attól is aluszékonyak tudnak lenni.
Nálunk nagyjából működött az, hogy 3 óránként etettem (magától ébredt), aztán kicsit nézelődött és újra elaludt. Szerintem próbáld ki, hogy 3 óránként cicire teszed. Az én babám sokszor csak nyammogott, cumizott és nem szívott semmit. Úgyhogy az első 2 hétben mindig mértem evés előtt és evés után, így tudtam, hogy pontosan mennyit evett.
Úgy kell kiszámolni, hogy nagyjából hány grammot kell ennie egy nap: baba súlya grammban szorozva 1,5-el és a kapott eredmény osztva 10-el.
Például egy 3 és fél kilós babánál:
3500 g x 1,5 = 5250:10= 525 g anyatej/nap Ezt elosztod 6 vagy 7 felé, attól függ hányszor eszik: pl. 525:6=87,5
Tehát ennyit kell nagyjából ennie per alkalom. De ez csak nagyon nagyjából, az én babám átlag 100-al kevesebbeket evett és nem volt baj.
De persze ez a 3 óra is csak egy példa, mert ha szomjas, vagy nyűgös, akkor is cicire kell tenni, legalábbis nálunk ez csodát tett és átsegített az első nehéz időszakon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!