Más 10 hónapos gyermeke sem ért meg dolgokat? Ők sem mondanak még semmit? Aggódjak? (utána néztem, és az írások szerint már kellene)
10 hónaposan az én kisfiam se csinálta ezeket, nem mutogatott, nem érdekelték az evőeszközök, nem foglalkozott vele, ha mondtunk valamit, mindig csak ment a saját kis kobakja után.
Most 13 hónapos, nagyon sok dolgot meg tud mutatni kérésre (testrészeket, könyvben kutyát, halacskát..stb.), odahoz dolgokat, vagy azt is megértei, ha azt mondom, hogy add oda apának a sapkáját, megy, megkeresi, és odaadja. A kanállal próbálkozgat, bár evésnek nem nevezném, de pl. ma a krumplidarabokat teljesen egyedül szúrta fel villára, és tette a szájába, nagyon ügyesen csinálta, ez igazi evés volt.
Ja, és integet, sokszor kérés nélkül, mert felismeri a helyzetet, hogy valaki elmegy, vagy mi elindulunk itthonról.
Mondogat néhány szót, utánoz 3-4 állathangot.
De hangsúlyozom, 3 hónappal ezelőtt ezek közül semmit nem tudott még! Úgyhogy szerintem légy türelmes!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!