Tejbegríz recept minimális tejből?
segítsetek, adjatok ötleteket!
babám 1 éves, még nem vezettem be a tejet, pár hónapig még nem is nagyon szeretném, max kis mennyiségben főzelékben, stb
nem tudom így hogy megoldható a tejbegríz?
tápszert nem lehet főzni, ugye?
Ma ezt találtam keresgélés közben. Nem tudom, mennyire segít.
A kérdező kommentje:
Még annyit,hogy ha majd betölti az 1 évet a gyermek,akkor már lehet Neki tehén tejet adni.Anyum ezt csinálta nekem annó,és azt is imádtam: 2dl üvegbe 1,5dl víz,fél dl tej,ezt felforralni,és nagyon kevés búzadarát bele.Azt nagyon imádják a gyerekek,ajánlottam másnak is,és pozitívat hallottam vissza.Utána olyan jót alszik tőle.Próbáljátok majd ki,én ki fogom majd 6 hónap múlva:)
A komment megírásának időpontja: 2009-03-25 11:37
első válaszoló köszönöm! :)
második válaszoló: arányokat tudnál írni? így is összeáll?
2. válaszoló vagyok. Rízstejből is nagyon finom :)
1 bögre víz, 2-3 evőkanál gríz, pici vaniliáscukor/méz vagy cukor, mikor mi.
nem főzöm túl sűrűre, mert azt nem szereti a babám, de a grízt sima vízben is teljesen meg lehet dagasztani, keményíteni. Én kicsit hígabbra hagyom, leveszem a gázról és gyorsan kevergetve beleteszek 6 tápszeres kanál (most éppen nestlé junior) tápszert.
nagyon finom, a férjem is mindig kér egy adagot :)
Szia!
Én vízben megfőztem a darát, majd gyümölccsel összekevertem, kis fahéjjal ízesítettem. Isteni finom, a fiúk szeretik, és változatos, ha mindig más gyümivel készül.
Tápszerrel sosem csináltam.
köszönöm :)
ma vacsira kipróbáltam, hogy vízzel főztem és tettem bele tápszert, pici kakaót, nagyon fini lett :)
majd a héten gyümivel is kipróbálom :)
rizstejet nem tudom honnan tudnék szerezni de karácsony után szerzek!
köszönöm a tippeket :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!