Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Melyik a jobb? Ha én készítem...

Melyik a jobb? Ha én készítem a baba ételét vagy ha üvegest veszek? Ki hogy csinálja?

Figyelt kérdés
Még csak 32 hetesek vagyunk, de hallottam olyat hogy a baba nem eszi meg az anyu által készített ételt csak az üvegest. Kíváncsi vagyok a tapasztalatokra véleményekre.
2009. jan. 22. 17:57
 1/8 A kérdező kommentje:
Olvastam hogy vannak halas bébiételek azt viszont jónak tartom mert nehéz lenne ki szálkázni. Mi a véleményetek?
2009. jan. 22. 17:59
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
majd a baba eldonti mit szeret,de jobb hate keszitesz neki ha lehet friss gyumit es zoldseget ,az uveges jo ha sietsz vagy nem otthon vagy,de nyugodtabb leszel ha magad csinalod mert tudod mi van benne.
2009. jan. 22. 18:05
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Én magam főzöm kisfiam ételeit. Tudom mi van benne és jó érzés neki főzni. Szerencsére mindent megeszik, de ha fáradt akkor csak szopizni hajlandó, most 7 hónapos. Még nem váltottunk ki egy étkezést sem, de szerintem ez nem lóverseny. Ha valami nem ízlik a babádnak, próbáld olyannal keverni amit szeret. Fiam a répát csak úgy eszi meg, ha almát is teszek bele. Sok sikert!
2009. jan. 22. 18:13
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Én alapvetően főzök neki, de sokszor eszik üvegeset is. Üvegeset akkor eszünk, ha pl elcsúszok a kajájával időben és éhes, ha csak simán nincs idő valamiért főzni, ha olyasmit akarok adni, amit most itthon nem tudok megoldani (pl őszibarack) vagy ha olyat adok, ami saját készítés esetén hasfájást okoz neki, de üvegesben nem (banán)
2009. jan. 22. 18:16
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Magam főzöm, mert így biztos 100%-a hasznos tápanyag, ráadásul bio, mert anyukámék kertjéből valók a hozzávalók. Néha adok neki bébiételt is, mert nem mindig van lehetőség vagy idő a főzőcskére. De a bébiételt nem nagyon eszi meg. Egyébként ki kell tapasztalnod, hogy melyiket szereti/eszi meg jobban, a házit vagy a bébiételt. De vigyázz: ha a bébiétellel kezded a kóstoltatást, hajlamosabbak rá, hogy utána elutasítják a házit. Ezért szerintem a házival érdemes kezdeni.
2009. jan. 22. 18:21
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Az elején minden nap főztem a kicsimnek baba ételt, de egy időre megunta. Akkor kénytelen voltam venni neki mindenféle pacsmagokat, mert az rettentően ízlett neki. Szóval kitartás. Most viszont az a tapasztalatom, hogy megint rákapott a fősztömre.:) Szóval fő a változatosság, legalábbis nálunk. Ha valahova utazunk, vagy anyóséknál vagyunk vidéken, oda mindig üvegeset viszek, mert azt bármikor oda tudom neki adni, akár kocsiban is. Szóval, az praktikum szempontjából nem utolsó..:) Egy 6,5 hónapos kisfiú anyukája
2009. jan. 22. 18:35
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Én főzöm neki.Sosem vettem még üvegeset,de sztem a baba azt szokja meg amit adsz neki.Én pl vettem neki gyümölcs centrifugát és a gyümilevet is én csinálom.a boltit nem issza meg.a kubut úgy fröcskölte szét,hogy kész voltam tőle...Szval sztem egészségesebb.Kb 20perc és megvagy.Én vettem neki sütőtököt,cukkinit,spenótot,céklát,megfőztem,összedaráltam és jégkocka tartóban lefagyasztottam.Íg mindig csak egy két kockát kiveszek és az egy adag..most még.a husival ugyan így,,
2009. jan. 22. 20:37
 8/8 anonim ***** válasza:

Az alap kajákat (sárgarépás, sütőtökös, céklás, borsós, almás, banános) - ami alapból van itthon alapanyag azt én főzöm. Azokat veszem meg üveges bébiételként ami nincs itthon alapból (pl őszibarack püré, de ezt is még keverem itthon. Csirkehúst az itthoniból teszek neki.

Szóval az ételeinek 90%át főzöm neki.

Csak olyan bébiételeket veszek amit nagyon macerás vagy nagyon drága lenne elkészíteni pl gyesztenye+alma+csirke, sárgabarack babakekszel, brokkoli csirkével.

És akkor veszek még üveges bébiételt ha hosszú útra megyünk (pl a mamához500km-re).

2009. jan. 22. 22:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!