Még kicsi a babám 7 hetes, de később ha nagyobb lesz, hogy magyarázom meg neki a helyzetet?

szia,
A jogi részéhez nem értek.
Talán a látogatást csak úgy engedd neki, hogy nem viheti el a gyereket, csak ott nálatok eltölthet vele 1-2 órát.
Természetesen az igazat mond el neki, hogy az édesapja nem megfelelő módon viselkedett veletek.
Addig még jöhet valaki az életedbe aki "pótolhatja" az apját, és talán jobban is fogja szeretni Őt.

Ha anyagilag nem támogat akkor mire akar igényt tartani?
Én nem hiszem,hogy engedném,de ha mégis ,akkor max.2 hetente 1-2 órát úgy,hogy halljam mit mond neki,nehogy összezavarja.
A burkolt igazságot mond meg neki.
Remélem találsz egy olyan rendes embert aki apja helyett apja lesz neki.

Vigyázz,mert az apának ugyan olyan joga van a gyermekhez mint neked.(sőt még az apai nagyszülőnek is) Én jogi uton jártam ezt végig. Az a legjobb, ha bíróságra mész, ott megállapítanak egy gyerektartást, az a legjobb, ha letiltás alapján megy, megállapítják a kapcsolattartást, ami általában 2 hetente pár óra a gyermek 3 éves koráig, ami az anya mindenkori lakásán történik, aztán 3 éves kora után magával viheti a gyereket. Sajnos joga van hozzá, annyiban bízhatsz, hogy nem fog ragaszkodni a gyerekhez, akkor nem is fogja elhordani. Olyan nincs, hogy gyerektartást nem fizet, mert ha van bejelentett munkahelye, köteles fizetni, ezért jó a letiltás.
A gyerek, ha nem az apával fog felnőni, nem fogja hiányolni, de ha nagyobb lesz, mond el neki az igazat. És ha megismerkedsz valakivel, aki betölti az apaszerepet a gyereknél, nem fog kérni az apjából.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!