Fáj a babáknak a füllyukasztás? Inkább szurassam, vagy lövessem?
-Lövetni vagy átszúrni a fülcimpát?
Átszúrni a fülcimpát egy steril tűvel is lehetséges, azonban ez a módszer már elavult a mai kor modern eszközeivel szemben. Másrészt az előző módszer kevésbé higiénikus, hiszen a fülcimpa átszúrása után a tű eltávolításával a keletkezett füllyuk vérzik. Ezen hagyományos módszerrel elvégzett füllyukasztás során, eszköz hiányában mindvégig érintve van a fülcimpa bőrfelülete, így szabad utat kapnak a nyílt seb irányában a kórokozók, bacilusok. Ezért én ezt a megoldást már nem javaslom, a füllyukasztást modern, speciálisan erre a beavatkozásra kifejlesztett, veszélytelen eszközzel végzem.
-Fáj a füllyukasztás?
A legtöbb ember érez valamilyen szintű fájdalmat vagy kellemetlen érzést a lyukasztás után. A fájdalom mértékét nem csak a fülbevaló behelyezése, hanem az éppen aktuális lelkiállapot is befolyásolja (pl: ha visszatartjuk a lélegzetünket feszültebbek leszünk, továbbá a szülő szorongása szinte minden esetben kihat a gyermekre is). Mindez az endorfin és az adrenalin szint emelkedése miatt van.
A fájdalom a szervezet természetes reakciója bármilyen sérülés esetén.
Az általam elvégzett füllyukasztás esetében csecsemőknél és felnőtteknél egyaránt a fájdalom mértéke elhanyagolható.
Sziasztok! Én magam már 11 éve foglalkozom füllyukasztással, ezenkivűl gyakorló édesanya vagyok. Rengeteg hozzászólást elolvastam és ez motivált a válasz írásra.Rengeteg tévhit kering a levélírók között.
Nem reklámot szeretnék magamnak ezért nem is írok az elérhetőségeimről, de a kérdésre a válaszom a következő:
- Fülbelövés vagy átszúrás?
Átszúrni a fülcimpát egy steril tűvel is lehetséges, azonban ez a módszer már elavult a mai kor modern eszközeivel szemben. Másrészt az előző módszer kevésbé higiénikus, hiszen a fülcimpa átszúrása után a tű eltávolításával a keletkezett füllyuk vérzik. Ezen hagyományos módszerrel elvégzett füllyukasztás során, eszköz hiányában mindvégig érintve van a fülcimpa bőrfelülete, így szabad utat kapnak a nyílt seb irányában a kórokozók, bacilusok. Ezért én ezt a megoldást már nem javaslom, a füllyukasztást modern, speciálisan erre a beavatkozásra kifejlesztett, veszélytelen, professzionális eszközzel végzem.
A legtöbb ember érez valamilyen szintű fájdalmat vagy kellemetlen érzést a füllyukasztás után. Nem fedik a valóságot azok a hirdetések, melyek fájdalommentes füllyukasztást ígérnek. Nem lehet a fülcimpát fájdalommentesen kilyukasztani. Az érzéstelenítő készítmények csak a bőr felületén hatnak de a szöveteket nem érintik. Csak injekcióval lehetne a szöveteket is érintve érzésteleníteni. A fájdalom mértékét nem csak a fülbevaló behelyezése, hanem az éppen aktuális lelkiállapot is befolyásolja, például ha visszatartjuk a lélegzetünket feszültebbek leszünk, továbbá a szülő szorongása szinte minden esetben kihat a gyermekre is. Mindez az endorfin és az adrenalin szint emelkedése miatt van. A fájdalom a szervezet természetes reakciója bármilyen sérülés esetén. Sok éves tapasztalattal segítem a füllyukasztástól való - alaptalan - félelem leküzdését gyermekeknél, felnőtteknél. Az általam elvégzett füllyukasztás esetében - csecsemőknél és felnőtteknél egyaránt - a fájdalom mértéke - egyéntől függően -elhanyagolható, de nem fájdalommentes!
És még rengeteg észrevételem lenne de sajnos minden nem fér egy lapra. Üdv.
Poórné Tünde
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!